• چهارشنبه / ۲۸ مهر ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400072820315
  • خبرنگار : 50038

صدور سند کاداستر برای ۱۵۴ هزار هکتار از اراضی ملی ملایر

صدور سند کاداستر برای ۱۵۴ هزار هکتار از اراضی ملی ملایر

ایسنا/همدان رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر با بیان اینکه این شهرستان با وسعتی حدود ۳۲۰ هزار هکتار، دارای حدود ۱۷۰ هزار هکتار اراضی ملی بوده که شامل ۲۵۱ پلاک است، گفت: ۱۵۴ هزار هکتار از آن کاداستر شده و برای ۱۴۷ هزار هکتار سند گرفته شده است.

جواد زنگنه در گفت‌وگو با ایسنا؛ با بیان اینکه مساحت مراتع شهرستان ملایر ۱۳۸ هزار ۲۱۴ هکتار است، افزود: این مراتع دارایهشت هزار و ۸۸۴ بهره بردار،هشت هزار و  ۲۱۳ دامدار مجاز، ۱۹۶ هزار ۶۰۶  دام موجود و ۱۱۵ هزار ۹۰۱ دام مجاز است.

وی ادامه داد: در شهرستان ملایر جنگل طبیعی وجود ندارد اما حدود شش هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی جنگلی وجود دارد که از این مقدار ۱۶۲ هکتار در سه نقطه شامل دره سماق به مساحت ۳۶ هکتار، دره شیر و پلنگ به مساحت ۹۲ هکتار و حسن آباد آبدر به مساحت ۳۴ هکتار، به عنوان ذخیره گاه جنگلی تحت مدیریت ویژه قرار دارد.

زنگنه با بیان اینکه مساحت جنگل کاری‌های شهرستان ملایر ۶۶۷ هکتار است، گفت: نوع گونه‌های جنگلی موجود در شهرستان شامل زالزالک، بنه، بادامک، داغداغان، روناس، سنجد، زبان گنجشک، ارغوان، انار وحشی، کاج سیاه، محلب و سماق هستند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت موجود شهرستان سالانه می‌توان با جنگل‌کاری در سطح ۱۰۰ هکتار با افزایش سرانه جنگل در شهرستان در زمان کاشت علاوه بر اثرات زیست محیطی، برای ۳۰۰ نفر حین اجرای طرح اشتغالزایی ایجاد کرد.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر در بخش دیگری از سخنان خود در مورد "نهالستان قدس"، گفت: این نهالستان در سال ۱۳۶۷ به مساحت ۲۰ هکتار به منظور تولید انواع نهال‌های غیر مثمر تاسیس شده و دارای یک چاه عمیق با دبی ۳۰ لیتر در ثانیه، یک ساختمان نگهبانی و انبار به مساحت ۷۰ متر مربع است.

زنگنه بیان کرد: ظرفیت تولید آن یک میلیون اصله انواع نهال‌های سوزنی برگ و پهن برگ در داخل عرصه و حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله به صورت گلدانی در داخل شاسی‌هاست.

وی اظهارکرد: در حال حاضر نوع گونه‌های موجود در نهالستان شامل صنوبر، زبان گنجشک، داغداغان، شن، کاتالپا، بادامک، زرشک، سماق، بلوط، بادام شیرین، عرعر، سنجد و توت است و سالیانه یک میلیون اصله نهال صنوبر به منظور توسعه زراعت چوب در سطح استان تولید و توزیع می‌شود.

این مقام مسئول یادآورشد: با توجه به ظرفیت آب و خاک موجود در نهالستان قدس با مکانیزه شدن کشت و تجهیز سیستم آبیاری علاوه بر کاهش هزینه‌های جانبی و افزایش راندمان تولید با صرفه جویی در مصرف آب با افزایش دو برابری تولید نهال و ایجاد تنوع در نوع گونه‌ها می‌توان به قطب تولید نهال مورد نیاز در غرب کشور تبدیل شد.

وی در ادامه افزود: در یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر در حال حاضر با سه نفر نیرو که گشت زنی و مراقبت از اراضی ملی و خلع ید و رفع تصرف از اراضی ملی را عهده دار هستند، از سال ۱۳۸۰ تاکنون دو هزار  872 فقره پرونده تخریب و تصرف تشکیل شده است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر با اشاره به اینکه در شش ماهه نخست سال جای ۵۹ فقره پرونده رسیدگی به تخلفات تشکیل و ۱۹ فقره خلع ید به مساحت ۲۳.۳ هکتار و هشت فقره رفع تصرف به مساحت ۱۰.۹۷ هکتار انجام شده است، گفت: پایین بودن سطح اطلاعات عمومی و فرهنگ مردم و بهره برداران در ارتباط با اهمیت و ارزش جنگل‌ها و مراتع عدم مشارکت مردم در طرح‌های بهره‌برداری از مراتع و جنگل‌ها و عدم حفاظت و نگهداری صحیح از پروژه‌های اجرا شده، دلایل عمده افزایش تخریب و تصرف اراضی ملی به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha