• جمعه / ۳۰ مهر ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400073021688

یک استاد تاریخ اسلام:

اتحاد مسلمانان زمینه شکل‌گیری گروه‌های افراطی را از میان می‌برد

اتحاد مسلمانان زمینه شکل‌گیری گروه‌های افراطی را از میان می‌برد

ایسنا/خراسان رضوی یک استاد تاریخ اسلام گفت: وحدت مسلمانان سبب می‌شود تا اشتراکات مورد توجه قرار گرفته و اختلافات به حاشیه رود و لذا زمینه شکل‌گیری گروه‌هایی مانند طالبان و داعش از میان خواهد رفت.

غلامحسین بشکنی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اهمیت وحدت میان اهل تسنن و اهل تشیع اظهار کرد: جهان اسلام متشکل از فرقه‌ها و مذاهب گوناگونی است که لازم است در نقطه مشترکی با یکدیگر قرار بگیرند. به گونه‌ای که پیش‌زمینه هفته وحدت نیز در جهان اسلام وجود داشته است. به عنوان مثال قبل از اینکه امام خمینی این هفته را به عنوان هفته وحدت اعلام کنند، افرادی مانند سید جمال‌الدین اسدآبادی، محمد عبده، شیخ سلیم بشری و... نیز وحدت میان اهل سنت و اهل تشیع را مورد توجه قرار داده بودند.

وی ادامه داد: بنابراین این جنبه وحدت‌آفرین، پیش از آنکه در سال ۱۳۶۰ حضرت امام این هفته را به مناسبت هفته وحدت نام‌گذاری کنند، وجود داشته است. این رویکرد، نقطه عطفی است که با استفاده از آن بتوان متحد شده و اجازه ندهیم تا استکبار جهانی از اختلافات کوچک ما بهره برده و آن را برجسته سازد و زمینه اختلافات بزرگ‌ و عمیق را فراهم کند.

این استاد تاریخ اسلام عنوان کرد: قطعا چنانچه مسلمانان با یکدیگر متحد باشند، به دنبال اختلافات نرفته و اشتراکات را مورد توجه قرار می‌دهند. بر این اساس گروه‌هایی مانند طالبان و داعش شکل نمی‌گیرد، در حالی که این تفرقه‌افکنی‌ها توسط برخی از دشمنان مسلمانان و بعضی از استعمارگران ایجاد می‌شود.

بشکنی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال انگلیس که در تاریخ از آن با عنوان «استعمار پیر» یاد می‌شود، در راستای از بین بردن وحدت جهان اسلام، بهائیت را در جهان تشیع و وهابیت را در جهان تسنن به وجود آورد تا اختلافاتی میان مسلمانان ایجاد کند.

وی اضافه کرد: بنابراین اگر اتحاد میان مسلمانان شکل بگیرد، قطعا اشتراکات بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند و اختلافات به حاشیه می‌روند تا زمینه شکل‌گیری چنین گروه‌هایی ایجاد نشود.

این استاد تاریخ اسلام تصریح کرد: انجام عملیات انتحاری سبب ایجاد تشتت در جهان اسلام می‌شود. لذا تمام مسلمانان باید وحدت و اتحاد را مورد توجه قرار دهند تا گروه‌ها و تفکراتی مانند داعش و طالبان شکل نگرفته و به تبع آن عملیات انتحاری که با انگیزه‌های دینی اجرا می‌شود نیز انجام نشود.

بشکنی افزود: فکر می‌کنم توجه به دو نکته باعث می‌شود تا مسلمانان به نقطه مشترک دست یابند. عمل به تعالیم قرآن، نخستین نکته‌ای است که باید در نظر گرفته شود و دومین نکته عمل به سیره عملی حضرت رسول اکرم(ص) است. از این رو چنانچه در زمینه وحدت اسلامی به سیره و سنت پیامبر عمل کنیم، می‌توانیم جامعه اسلامی منسجم و متحدی ایجاد کنیم.

وی گفت: در یکی از غزوه‌ها میان مهاجرین و انصار تشتت شکل گرفت و امکان درگیری میان آن‌ها وجود داشت، پیامبر به مهاجرین و انصار دستور دادند که حرکت کنند. آن‌ها مدت طولانی را پیاده‌روی کرده و سپس به سبب خستگی، کینه و درگیری میان آن‌ها از میان رفت. پیامبر پس از این واقعه فرمودند که ما مأمور هستیم که با یکدیگر وحدت داشته باشیم و اختلافات خود را کنار بگذاریم. بنابراین پیامبر با این جمله وحدت‌آفرین، میان دو گروه اتحادی ایجاد کرده و باعث شدند که مسلمانان قلب سلیمی نسبت به یکدیگر پیدا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha