• شنبه / ۶ آذر ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400090604379
  • خبرنگار : 50165

پیاده‌سازی گفتمان سند آمایش سرزمینی در زنجان

پیاده‌سازی گفتمان سند آمایش سرزمینی در زنجان

ایسنا/زنجان معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: در حال حاضر گفتمان سند آمایش سرزمینی در زنجان پیاده‌سازی می‌شود.

احمد خداوردی ظهر امروز (۶ آذرماه) در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان زنجان، با اشاره به سند آمایش به عنوان یک سند بالادستی برای توسعه استان، اظهار کرد: در دهه ۹۰ شورای آمایش سرزمینی تشکیل شد و پس از آن شوراهای مربوطه و اسناد تدوین شد که اسناد آمایش استان‌ها در ۳۱ عنوان به تصویب این شورا رسیده است.

وی افزود: مطالعه آمایش سرزمینی جنبه‌های مختلف زندگی و فعالیت‌های انسانی را مطالعه کرده و عدم تعادل‌های موجود بین عناصر تشکیل‌دهنده فضای جغرافیایی را شناسایی کرده و امکان تحقق توسعه فضایی همه‌جانبه و پایدار را فراهم می‌کند.

این مسئول ادامه داد: این برنامه می‌تواند دربرگیرنده مجموعه اهداف، راهبردها، سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی که توسط بخش دولتی، خصوصی و تعاونی در ابعاد مختلف طبیعی، انسانی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی مطابق با جهت‌گیری‌های کلان ملی انجام می‌گیرد، باشد.

خداوردی با بیان اینکه چارچوب این مطالعات فضای مطلوبی را برای ۱۴۲۴ برای سند ملی و ۱۴۱۴ برای اسناد استانی ترسیم کرده است، تصریح کرد: این فضا شامل قلمروهای قابل توسعه در کشور، الگوی مطلوب استقرار فعالیت‌ها، الگوی مطلوب استقرار زیرساخت‌ها و الگوی مطلوب استقرار جمعیت را تعریف و توصیف می‌کند.

معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان با بیان اینکه پیاده‌سازی گفتمان آمایش در حال حاضر در استان انجام می‌شود، یادآور شد: بودجه عمومی چه در سطح استان و چه در سطح ملی، طبق اسناد آمایش تدوین می‌شود و الزام کمیسیون ماده ۲۳ چه در سطح استان و چه در سطح ملی برای شروع پروژه جدید، باید مصوبه آمایش سرزمینی را به همراه داشته باشد. همه این موارد در ابلاغیه سازمان برنامه و بودجه کشور به استان‌ها و برای استان زنجان نیز دستگاه‌های کلیدی عنوان شده و انتظار می‌رود همه دستگاه‌های ملی و استانی مکلف به رعایت مفاد این سند هستند.

وی با اشاره به اینکه در این سند استان به پنج بخش جغرافیایی تقسیم‌شده و با محوریت‌های مختلف فعالیت برای آن تعیین شده است، خاطرنشان کرد: برای مثال بر اساس سند توسعه آمایش، محدوده‌های کشت آبی موجود در پهنه استان، فعالیت‌های آبزی‌پروری پشت دریاچه سدها، محدوده‌های کشت دیم موجود در پهنه استان با تأکید بر حفظ منابع پایه و توسعه زیرساخت‌های کشت در محیط‌های کنترل شده از جمله قلمروهای اولویت‌دار توسعه فعالیت بخش‌های کشاورزی استان است. شهرستان‌های ماه‌نشان، زنجان، ابهر و همه شهرک‌های صنعتی جزو قلمروهای اولویت‌دار توسعه فعالیت‌های صنعتی و معدنی به‌شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، رئیس‌سازمان صنعت، معدن و تجارت در رابطه با برنامه‌های اجرایی بخش صنعت در مناطق برنامه‌ریزی پنج‌گانه استان، استخراج‌ شده از سند آمایش استانی توضیح داد. همچنین از دستگاه‌های برتر در حوزه تهاتر تجلیل شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha