• پنجشنبه / ۱۸ آذر ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400091814055
  • خبرنگار : 50093

مسئول نمایندگی میراث‌ فرهنگی داورزن خبر داد

دروازه ورودی خراسان آماده میزبانی از زائران نوروزی می‌شود

دروازه ورودی خراسان آماده میزبانی از زائران نوروزی می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی مسئول نمایندگی میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی داورزن از آماده شدن این شهرستان به عنوان دروازه ورودی خراسان برای میزبانی از زائران نوروزی خبر داد.

محمد عبدالله‌زاده ‌ثانی با اعلام این خبر اظهار کرد: در راستای آمادگی برای استقبال از مسافران نوروز ۱۴۰۱ نخستین جلسه ستاد خدمات سفر شهرستان داورزن برگزار شد. شهرستان داورزن همواره در طول تاریخ به‌عنوان دروازه استان خراسان نقش خدمات‌دهی به زائران و مسافران را عهده داشته و زائرانی که وارد خراسان می‌شوند، رنگ و بوی سرزمین خورشید را در داورزن احساس کنند.

دبیر ستاد خدمات سفر داورزن با اشاره به نقش اعضای این ستاد در خدمات‌دهی به زائران و مسافران بیان کرد: به ‌منظور هم‌افزایی توان خدمات‌دهی به زائران و گردشگران امام هشتم(ع) جلسه ستاد خدمات سفر شهرستان داورزن با ۹ کمیته در ۱۶ آذر ماه با حضور فرماندار و مسئولان کمیته‌ها در سالن اجتماعات شهرداری برگزار شد.

عبدالله‌زاده ‌ثانی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری این شهرستان گفت: آسیاب‌های آبی، کاروانسراهای تاریخی بین‌راهی، مساجد قدیمی، یخدان‌ها، آتشکده آذر برزین مهر، روستاهای قدیمی مزینان و باشتین، مناطق ییلاقی و آبشارهای منطقه بفره برخی از آثار تاریخی و طبیعی شهرستان داورزن است.

او ادامه داد: داورزن بیش از ۲۵۰ اثر تاریخی، طبیعی و معنوی دارد که ۷۷ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. شهرستان ۲۱ هزار نفری داورزن در ۳۱۰ کیلومتری مشهد، مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد.

بازآفرینی گلدوزی سنتی رشتخوار در اماکن عمومی مشهد

دروازه ورودی خراسان آماده میزبانی از زائران نوروزی می‌شود

همچنین مسعود رحمانی، مدیر روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی از بازآفرینی گلدوزی سنتی در شهرستان رشتخوار خبر داد و اظهار کرد: از ابتدای سال ۹۸ در برخی از روستاهای شهرستان رشتخوار رشته گلدوزی ‌سنتی که در حال منسوخ شدن بود با حمایت‌های این اداره، مجدد رونق گرفت.

وی ادامه داد: پروژه بازآفرینی گلدوزی سنتی رشتخوار با کارفرمایی شهرداری مشهد توسط عطیه غلامپور در حال انجام است و نقوشی که در بازآفرینی ارائه شده است، در پرده‌های خانه‌موزه قرائی رشتخوار نیز سوزن‎دوزی شده است.

رحمانی بیان کرد: این نقوش تاکنون در ایستگاه راه‌آهن مشهد، ایستگاه‌های مترو سعدی، فلسطین، آزادی، بولوار ملک‌آباد، پروین اعتصامی، چهاراه برق، پایه‌های پل استقلال و پل قطار مسافربری طبرسی اجرا شده است.

وی تصریح کرد: گلدوزی‌ سنتی، هنری است برای ایجاد طرح‌های مختلف که با سوزن و نخ‌های رنگارنگ (کاموایی) روی پارچه سفید (قمیس) انجام می‌شود و موارد استفاده شده از این هنر به صورت پرده‌دیواری، روطاقچه‌ای، روبالشتی و غیره است.

بر اساس گزارش روابط عمومی اداره‌ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، رحمانی گفت: هنرمندان روستایی با حوصله تخیلات ذهنی خود مانند گل و بوته، نقش عروس و داماد، موجودات افسانه‌ای و پرندگان بهشتی را بر روی پارچه سوزن‌دوزی می‌کنند.

گفتنی است شهرستان رشتخوار در ۲۰۵ کیلومتری شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد و خانه‌موزه قرائی رشتخوار که در بردارنده زندگی خاندان قرائی، آداب و رسوم، مشاغل‌سنتی و تاریخچه شهرستان است در بهمن ۱۳۹۹ افتتاح شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha