• یکشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1400111713090
  • خبرنگار : 71631

کشف شمشیرهای کمیاب تاریخی

کشف شمشیرهای کمیاب تاریخی

باستان‌شناسان دو شمشیر کمیاب تاریخی را با کاوش در ترکیه کشف کرده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، کاوش باستان‌شناسان در یکی از شهرهای نظامی امپراتوری بیزانس واقع در ترکیه به کشف دو شمشیر کمیاب منجر شده است. یکی از این شمشیرها که در یک کلیسا کشف شد احتمالا به عنوان پیشکش در آن کلیسا قرار داده شده بود.

این دو سلاح که هر دو از جنس آهن هستند قبه‌هایی به شکل حلقه دارند. شمشمیرهایی که قبه‌های آن به شکل حلقه ساخته شده باشند در مناطق تحت حکومت امپراتوری بیزانس به هیچ وجه رایج نبودند، اما این شمشیرها از نظر دیگری نیز خاص محسوب می‌شوند چراکه طرح‌هایی که بر روی این شمشیرها نقش بسته است آن‌ها را از سایر شمشیرهای قبه حلقه‌ای تمدن‌های مجاور متمایز ساخته است.

کارشناسان معتقدند، این دو شمشیر بسیار خاص هستند و تشخیص این‌که کدام گروه یا مبارزانی حدود ۱۰۰۰ سال پیش از آن‌ها استفاده می‌کردند کار مشکلی است.

باستان‌شناسان این دو شمشیر را در «آموران» یکی از شهرهای بیزانسی که «قسطنطنیه» را به سایر شهرهای مهم امپراتوری بیزانس متصل می‌کرد، کشف کردند. «آموران» همچنین برای مدتی به عنوان قطب نظامی و یک دژ برای مقابله با حملات اعراب مورد استفاده قرار می‌گرفت.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد یکی از این شمشمیرها در کلیسا کشف شده است و کارشناسان معتقدند این شمشیر با اهداف خشونت‌بار وارد کلیسا نشده و بیشتر به عنوان یک پیشکش در این مکان قرار گرفته است.

کشف شمشیرهای کمیاب تاریخی

اما شمشیر دوم که در داخل شهر کشف شده تیغه‌ای به طول ۶۱ سانتی‌متر و دسته‌ای به طول ۱۴ سانتی‌متر دارد. با توجه به ابعاد این شمشیر می‌توان نتیجه گرفت، سربازان از این شمشیر به عنوان شمشیر دوم در جریان نبرد استفاده می‌کردند.

با این‌که وجود شمشیرهای قبه حلقه‌ای در امپراتوری بیزانس عادی نیست، اما این شمشیرها در فرهنگ‌های دیگر رایج بودند. قدیمی‌ترین شمشیر قبه حلقه‌ای که تاکنون کشف شده است به دوران حکومت دودمان «هان» چین (۲۰۶ پیش از میلاد تا ۲۲۰ میلادی) تعلق دارد.

طراحی دو شمشیر کشف‌شده در ترکیه به حدی غیرمعمول است که کارشناسان قصد دارند نام جدیدی برای این نوع طراحی انتخاب کنند. کارشناسان معتقدند، از آن جایی که این دو شمشیر در فاصله مکانی کمی از یکدیگر در «آموران» کشف شده‌اند، گمان می‌رود کارگاه اسلحه‌سازی خاصی در شهر این نوع شمشیرها را تولید می‌کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۹ ۱۲:۱۳

موضوع می‌تواند ساده تر از اینها باشد . دو نفر چینی اون اطراف زمین خورده‌اند و شکسته اند اما شمشیرشان باقی مانده .

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۹ ۱۴:۵۰

چند نفرو بااین شمشیر کشته شدن خدا... میدونه

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۱ ۰۷:۵۹

چقدر شبیه شمشیر حضرت علی هستش

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۱ ۱۹:۳۵

دسته وتیغه این شمشیر مثل شمشیرهای قدیمی ایران قبل از اسلام هست

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۳ ۲۰:۳۹

شمشیر مغولی هست که توسط مهاجران سلجوقی یا در زمان حمله مغول ها به انجا رسیده