• چهارشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۱:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401011708289
  • خبرنگار : 50355

گناباد میزبان ۲۵۰ هزار مسافر و گردشگر در ایام نوروز بود

گناباد میزبان ۲۵۰ هزار مسافر و گردشگر در ایام نوروز بود
عکس از آرشیو است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گناباد گفت: شهرستان گناباد از ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۰ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ میزبان ۲۵۰ هزار مسافر و گردشگر بود که از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی شهرستان بازدید کردند.

رسول صنوبری در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: به طور کلی میزان سفر در سال جاری نسبت به سال ۱۳۹۹ حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است.  

وی اظهار کرد: بیشترین بازدیدها از آثار فرهنگی تاریخی گناباد مربوط به چهار اثر شاخص شهرستان شامل منطقه نمونه گردشگری آبشار کاخک با ۴۱ هزار و ۳۴۳ بازدیدکننده، بافت تاریخی روستای ریاب با ۲۱ هزار و ۷۷ توریست، میراث جهانی قنات قصبه با ۲۰ هزار و ۷۱۱ بازدیدکننده و موزه‌ مردم‌شناسی با ۱۴۴۳ گردشگر ثبت شده که در مجموع ۸۴ هزار و ۵۷۴ نفر از این چهار اثر بازدید کردند.

وی با اشاره به نقش موثر اقامتگاه‌های بوم‌گردی در اقامت و اسکان مسافران و گردشگران گفت: ۱۴ اقامتگاه بوم‌گردی شهرستان در تمام ایام نوروز شاهد حضور مسافران و گردشگران بوده و ظرفیت‌شان در تمام روزها تکمیل بود.

صنوبری یکی از فواید ثبت قنات قصبه در میراث جهانی را ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی در سطح شهرستان دانست و یادآور شد: تقریبا در سال ۱۳۹۰ هیچ اقامتگاه بوم‌گردی در گناباد وجود نداشت و هنگام ثبت قنات قصبه در میراث جهانی فقط ۲ اقامتگاه بوم‌گردی داشتیم اما در حال حاضر ۱۴ اقامتگاه بوم‌گردی فعال در سطح شهرستان داریم که این موضوع نشان‌دهنده تاثیر ثبت قنات در میراث جهانی در توسعه زیرساخت‌های گردشگری است. از طرفی اقامتگاه‌های بوم‌گردی به علاوه سه هتل گناباد نیز توانسته‌ گوشه‌ای از نیاز گردشگران و مسافران یعنی اقامت، اسکان و پذیرایی را پوشش دهد.

وی خاطرنشان کرد: شهر گناباد در مسیر مسافرانی است که از مشهد به سمت جنوب و یا از جنوب به مشهد سفر می‌کنند؛ بنابراین حداکثر تلاش ما این است که از این موقعیت جهت جذب گردشگر استفاده کنیم.

صنوبری گفت: صنعت گردشگری یک صنعت بی‌منتهاست و ما باید کاری کنیم که گردشگری گناباد فقط در مناطق خاصی متمرکز نشود و از ظرفیت سایر مناطق نیز باید استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: حجم بسیار زیادی از حوزه گردشگری گناباد سمت پسکلوت هست که مغفول مانده است؛ بنابراین باید از ظرفیت جاذبه‌های گردشگری و طبیعی این مسیر شامل کویر روشناوند، ایستگاه حسن ترک، قلعه عمرانی و کال شور نیز استفاده شود. خوشبختانه متقاضیانی هم بوده‌اند که در برخی مناطق کار آنان برای سرمایه‌گذاری آغاز شده و در برخی مناطق دیگر نیز موضوع در حال پیگیری است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد گفت: با توجه به اینکه راه‌آهن نیز به چرخه توسعه زیرساخت‌های گردشگری اضافه خواهد شد، آینده گردشگری شهرستان در حداکثر پنج سال آینده بسیار درخشان است و کسانی که در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند، نتایج خوبی نصیب‌شان می‌شود.

وی اظهار کرد: تمام سعی و تلاش ما این است که به عنوان تسهیل‌گر بخش خصوصی را حمایت کنیم تا با قدرت و جرات بیشتری به عرصه سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری وارد شوند.

امسال و بعد از ۲ سال تعطیلی به دلیل شیوع ویروس کرونا مراسم نوروزگاه در چهار نقطه خراسان برگزار شد که یکی از این مناطق مظهر قنات قصبه گناباد بود. همچنین در سال جاری مراسم و آیین‌های نوروزی در بسیاری از مناطق شهرستان گناباد و از جمله در روستاهای این شهرستان برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha