• شنبه / ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ / ۲۲:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401062619389
  • خبرنگار : 50308

اربعین؛ جستجوی رضای الهی

اربعین؛ جستجوی رضای الهی

ایسنا/خراسان رضوی زائران شیعه از روز جمعه برای گرامیداشت (چهلمین روز) شهادت امام حسین (ع) وارد شهر مقدس کربلا شدند.

به گزارش الجزیره، عرفان گنجی یکی از میلیون‌ها مسلمان شیعه است که برای شرکت در اربعین، یکی از بزرگ‌ترین مراسم مذهبی سالانه در جهان، روزها برای رسیدن به شهر مقدس کربلا در عراق پیاده سفر کرده است.

این شهروند پاکستانی که در ایالات‌متحده زندگی می‌کند، روز دوشنبه سفر خود را از نجف، در ۱۸۰ کیلومتری (۱۱۱ مایلی) جنوب شهر بغداد، آغاز کرد و نزدیک به ۸۰ کیلومتر (۵۰ مایل) پیاده‌روی کرد تا روز پنجشنبه به کربلا، حرم و بارگاه امام حسین علیه‌السلام برسد.

گنجی ۳۵ ساله در اولین اربعین خود در عراق به الجزیره گفت: تجربه فوق‌العاده‌ای بود. اینجا دریاها و اقیانوس‌هایی از مردم وجود دارد. افرادی که روی عصا و ویلچر بودند با ما راه می‌رفتند، زنان و کودکان نیز در این جمعیت حضور داشتند.

این مناسبت، ۴۰ روز پس از عاشورا برگزار می‌شود؛ یادبود شهادت امام حسین (ع) نوه پیامبر در کربلا که در سال ۶۸۰ میلادی در دهمین روز از ماه محرم، اولین ماه از تقویم اسلامی رخ داد.

تعداد یاران امام حسین (ع) بسیار کم بود و پس از نبردی کوتاه با نیروهای خلیفه اول اموی یزید به شهادت رسیدند. این رویداد به‌عنوان یکی از برهه‌های بنیادین شیعه تلقی می‌شود.

در سال ۲۰۱۹، تخمین زده شد که زیارت اربعین سالانه بیش از ۱۴ میلیون نفر از سراسر جهان ازجمله ایران، لبنان، اندونزی و آمریکا را گردهم آورده است.

سفر باشور و حرارت اما سخت

سارا مشتاق، زن ۳۵ ساله اهل کراچی پاکستان گفت: در یک نقطه حین پیاده‌روی پاهایم تکان نمی‌خورد و برای مدت کوتاهی در مورد غش کردنش در کنار جاده توضیح داد.

مشتاق به الجزیره توضیح داد: از نظر فیزیکی این دردی است که پیش از این هرگز آن را احساس نکرده بود، اما از نظر روحی هرگز بیشتر از این احساس زنده بودن نکرده بودم.

این سفر به‌ویژه در طول روز، زمانی که دما بین ۳۶ تا ۴۱ درجه سانتی‌گراد متغیر می‌شود، چالش‌برانگیز است. همراه با جمعیت پر ازدحام، گزارش‌هایی مبنی بر غش کردن افراد به‌دلیل خستگی یا احساس کم‌آبی شایع است.

برای تسهیل زائران، داوطلبان محلی همچنین خارجی‌ها، مواکب (محل استراحت)، غرفه‌های موقت و کلینیک‌ها را در سراسر جاده‌ها برای تهیه وسایل ضروری مانند غذا، آب و تخت راه‌اندازی کرده‌اند.

گنجی، متخصص امور مالی بیان کرد: در این موکبی که یک شب ماندم، روزانه به ۱۰۰۰ نفر خدمات‌رسانی می‌شود و همه آنها رایگان است. آنان در ازای آن چیزی نمی‌خواهند، درک مقیاسی که بر اساس آن، این گردهمایی برگزار می‌شود، دشوار است.

اربعین؛ جستجوی رضای الهی

جستجوی رضای الهی

به گفته مهدی هزاری، عالم دینی شیعه و مسئول آموزش و پژوهش انجمن امام مهدی (عج) در آمریکا، دلیل اصلی زیارت غیر واجب جستجوی رضای الهی در این دنیاست که امام حسین (ع) برای آن جان خود را فدا کرد.

وی از کارولینای شمالی ابراز کرد: در این دنیایی که سر و صدای زیادی دارد، اتفاقات هرجایی در حال رخ دادن است. امروزه با فشار دادن یک دکمه تلفن خود می‌توانیم در مورد یک رویداد از یک نقطه از جهان تا نقطه‌ای دیگر بشنویم. اما یک بی بصیرتی ایجاد می‌کند؛ بنابراین پیاده‌روی جایی است که یک شخص می‌تواند قلب خود را بیدار بیابد به این معنی که این حس فوق‌العاده از بخشش، تقسیم کردن بدون درخواست چیزی در ازای آن، وجود دارد که این انسانیت و نوعی عشق برادرانه و خواهرانه را به‌وجود می‌آورد.

مشتاق با انعکاس احساسات هزاری (گویشی از زبان فارسی دری) گفت که این سفر او را از لحاظ جسمی، ذهنی و روحی به‌طور کامل درهم شکسته است و اکنون این فرصت را دارد که خود را بازسازی کند.

وی افزود: آنچه امیدوارم به‌دست بیاورم این است که این احساس را با خودم به زندگی واقعی برگردانم. اینجا مردم بهترین روی شما را می‌بینند. وقتی به خانه می‌روی، این احساس یک هفته، شاید یک ماه طول بکشد. من می‌خواهم این تجربه را در زندگی روزمره‌ام بگنجانم و به فرزندانم بیاموزم که به راستی عاشق حسین بودن چیست.

همه‌گیری، بی‌ثباتی سیاسی

امسال برای اولین بار از زمان شروع همه‌گیری ویروس کرونا در مارس ۲۰۲۰ است که اربعین بدون محدودیت یا سقفی برای مسافران خارجی برگزار می‌شود.

سال گذشته، مقامات عراقی تعداد مسافران خارجی را به ۴۰ هزار نفر محدود کردند و به ۳۰ هزار نفر از ایران اجازه داده بودند در این مراسم شرکت کنند.

با این حال، امسال بی‌ثباتی سیاسی در عراق موجب نگرانی شد در نتیجه برخی کشورها از شهروندان خود خواستند که به عراق سفر نکنند.

با این حال، در مورد گنجی، هیچ چیز نمی‌توانست وی را متوقف کند.

گنجی گفت: گاهی اوقات شما فقط یک فراخوان دارید. در ۱۰ روز اول محرم امسال تصمیم گرفتم بروم. با همسرم صحبت و بلافاصله بلیط سفرم را رزرو کردم. بعد از آن هرگز به ذهنم خطور نکرد که پروازم را لغو کنم. تنها چیزی که مانع رفتنم بود، این بود که شاید عراق اجازه ورود ندهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha