• سه‌شنبه / ۲۴ آبان ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401082416853
  • خبرنگار : 50107

مدیر مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی: 

۷۳ درصد زنان مشهدی معتقدند داشتن فرزند باعث خوشبختی می‌شود 

۷۳ درصد زنان مشهدی معتقدند داشتن فرزند باعث خوشبختی می‌شود 

ایسنا/خراسان رضوی مدیر مرکز افکارسنجی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: براساس نتایج یک نظرسنجی درباره نگرش مشهدی‌ها به فرزندآوری ۷۳.۲ درصد زنان مشهدی معتقد هستند که داشتن فرزند باعث خوشبختی زوجین می‌شود.  

راضیه آذرنیا در گفت‌وگو با ایسنا و با اشاره به اینکه داده‌های ثبتی و همچنین نتایج نظرسنجی‌ها در سال‌های اخیر نشان‌دهنده روند تغییراتی در رفتارهای مربوط به حوزه خانواده است، اظهار کرد: کاهش نرخ موالید، تأخیر در ازدواج، بالاتر رفتن سن فرزندآوری و... از موضوعاتی است که این روزها به عنوان مسائل حوزه خانواده مطرح می‌شوند؛ به همین دلیل شناخت وضعیت و جایگاه ازدواج و فرزندآوری نزد مردم اساسی‌ترین گام در سیاست‌گذاری‌های این حوزه و به دنبال آن کاهش فاصله از نوع مطلوب خانواده است.  

وی با بیان اینکه مرکز افکارسنجی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با هدف شناسایی نگرش افراد به فرزندآوری در شهر مشهد اقدام به نظرسنجی کرده، عنوان کرد: جامعه آماری این پژوهش شهروندان مشهدی در سنین ۱۸ تا ۴۰ سال بوده‌اند که با حجم نمونه ۴۰۰ نفری متناسب با جمعیت مناطق شهری نمونه‌گیری و تخصیص نمونه انجام شده است. ۵۳.۲ درصد جمعیت مورد تحقیق را زنان و ۴۶.۸ درصد را مردان تشکیل داده‌اند. ۵۶.۱ درصد افراد مورد بررسی متاهل، ۴۱.۵ درصد مجرد و ۲.۴ درصد بدون همسر به دلیل طلاق بوده‌اند.  

مدیر مرکز افکارسنجی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: در نتایج این نظرسنجی آمده که ۵۳.۳ درصد افراد تعداد ۲ فرزند، ۱۴.۵ درصد یک فرزند و ۱۴.۹ درصد سه فرزند را مطلوب عنوان کرده‌اند. همچنین ۱۰.۲ درصد داشتن چهار فرزند و ۱.۴ درصد نیز داشتن پنج فرزند را مناسب دانسته‌اند. ۵.۷ درصد نیز اصلا با داشتن فرزند موافق نبوده‌اند.  

آذرنیا افزود: ۲۹.۸ درصد از کسانی که فرزند دارند، باز هم تمایل به داشتن فرزند داشته‌اند اما ۶۱.۳ درصد تمایلی به فرزندآوری مجدد ندارند و ۸.۸ درصد نیز در این مورد تصمیمی نگرفته‌اند.  

وی ادامه داد: دلایل تمایل به فرزندآوری در بین افراد دارای فرزند، ۳۱ درصد عدم کفایت تعداد فرزندان فعلی، ۲۶.۸ درصد تنها بودن فرزند کنونی، ۲۱.۱ درصد تمایل فرزندان به داشتن خواهر یا برادر، ۹.۹ درصد تمایل به داشتن فرزند از جنس دیگر، هفت درصد تشویق و درخواست والدین خود یا همسر و ۴.۲ درصد نیز سایر موارد بوده است.  

۷۳ درصد زنان مشهدی معتقدند داشتن فرزند باعث خوشبختی می‌شود 

آذرنیا در مورد دلایل عدم تمایل به فرزندآوری در بین افراد دارای فرزند گفت: ۳۶.۵ درصد کافی بودن تعداد فرزندان فعلی، ۲۱.۶ درصد نگرانی در مورد تامین آینده فرزند جدید، ۲۴.۳ درصد عدم کفایت درآمد برای فرزند جدید، ۴.۱ درصد نداشتن مسکن مناسب و ۱۳ درصد نیز عوامل دیگر بوده است.  

مدیر مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به دلایل عدم تمایل به فرزندآوری در بین متاهلین فاقد فرزند، تصریح کرد: ۲۴.۲ درصد زود بودن فرزندآوری به دلیل شروع تازه زندگی مشترک، ۲۰.۷ درصد فراهم نبودن شرایط اقتصادی از جمله نداشتن درآمد کافی و مسکن، ۱۲.۱ درصد نامناسب و نگران‌کننده بودن شرایط اجتماعی کشور، ۹.۹ درصد عدم علاقه به فرزندآوری خود و یا همسر، ۷.۷ درصد مشکل باروری، ۷.۷ درصد نداشتن شرایط روحی و روانی لازم برای بچه‌دار شدن، ۶.۵ درصد نگرانی جهت تامین مالی آینده فرزند، ۵.۵ درصد مشکلات خانوادگی و ۳.۱ درصد نیز قصد مهاجرت  را به عنوان دلایل عدم فرزندآوری عنوان کرده‌اند.  

وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین عواملی که باعث دوام خانواده می‌شود، از نظر ۲۳.۳ درصد افراد درآمد مناسب، ۱۶.۴ درصد عشق و علاقه، ۱۳.۳ درصد احترام متقابل و ۹.۲ درصد باورهای مذهبی مشترک بوده است.  

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha