• جمعه / ۲۵ آذر ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1401092516782

خطیب جمعه قم:

بسترها و زمینه‌های داخلی اغتشاشات مورد توجه قرار گیرد

بسترها و زمینه‌های داخلی اغتشاشات مورد توجه قرار گیرد

ایسنا/قم خطیب جمعه قم گفت: بسترها و زمینه‌های داخلی اغتشاشات مانند گرانی‌ها و نابسامانی‌ها در موضوع مسکن و بیکاری از عوامل مهم که باید در تحلیل‌ها مورد توجه قرار گیرد.

آیت‌الله سید محمد سعیدی در خطبه نماز جمعه قم که  ۲۵ آذر ۱۴۰۱ در مصلی قدس قم برگزار شد، با بیان اینکه اکنون با آرام شدن نسبی اوضاع در کشور، لازم است نخبگان و اندیشه‌ورزان به تحلیل عوامل موثر در این آشوب‌ها بپردازند تا برنامه‌ریزی‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت داشته باشیم، اظهار کرد: در تحلیل آشوب‌های اخیر باید به سه عامل توجه کرد که عامل اول وجود مدیریت آشوب‌ها در خارج کشور و شناسایی شبکه‌های ایجاد شده است.

 وی عامل دوم را وجود شبکه‌های حقیقی با محوریت محافل هنری، کافی‌شاپ‌ها و... و دسترسی شبکه‌های مجازی خارجی به محیط ایران دانست و گفت: بسترها و زمینه‌های داخلی اغتشاشات مانند گرانی‌ها و نابسامانی‌ها در موضوع مسکن و بیکاری عامل سوم است که از دو عامل قبل مهم‌تر نیز هست.

خطیب جمعه قم نابسامانی‌های اخلاقی در محیط‌های آموزشی را از دیگر مسائل مهم کشور بیان کرد و افزود: اتفاقاتی که در برخی از دانشگاه‌ها و مدارس در اغتشاشات به وجود آمد نشان از نوعی رها شدگی دستگاه‌های آموزشی در گذشته دارد.

سعیدی در رابطه با روز وحدت حوزه و دانشگاه بیان کرد: این روز به مناسبت شهادت آیت‌الله مفتح به دست منافقان نامگذاری شده است؛ مدت‌ها است که دشمنان به دنبال جدا سازی این دو قشر تاثیرگذار و فرهیخته از یکدیگر هستند، رهبر معظم انقلاب می‌فرماید این دو قشر باید از تجربه‌های علمی و درسی یکدیگر استفاده کنند.

وی ادامه با اشاره به برخی پژوهش‌های انجام شده در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد:  پژوهش زمانی ارزشمند است که کاربردی و مسئله محور باشد و همانطور که رهبر معظم انقلاب بیان کردند پژوهش هم باید برای رسیدن به اوج قله علم و ایجاد مرجعیت علمی و هم برای حل مسائل کشور باشد و  با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب پژوهش یک تکلیف و ماموریت محسوب می‌شود و امری ذوقی و سلیقه‌ای نیست.

سعیدی در خطبه اول در رابطه با تفسیر آیه ۶۰ سوره توبه عنوان کرد: (مصرف) صدقات مختص به هشت گروه فقیران و عاجزان، متصدیان اداره صدقات، برای متمایل کردن بیگانگان به دین اسلام، آزادی بندگان و قرض‌داران، در راه خدا (یعنی در راه تبلیغ و رواج دین خدا) و در راه درماندگان است و این مصارف هشتگانه فرض و حکم خداست، که خدا دانا و بر تمام مصالح خلق آگاه است.

وی با اشاره به اینکه این هشت گروه به عنوان فریضه بیان شده است تا کسی نتواند گروهی را کم یا گروهی را زیاد کند، ادامه داد: این آیه جوابی قاطع به امتیاز خواهی و زیاده‌خواهی منافقان است و این آیه به منافقان پیام می‌دهد که صدقات و زکات برای گروهی خاصی است و همه اشخاص در آن سهم ندارند.

امام جمعه قم بیان کرد: المولفه قلوبهم مصادیق گوناگونی دارد و اگر گروهی کافر و منافق و یا حتی مسلمانان با دریافت صدقات از مرزهای نظام اسلامی دفاع می‌کند یا خیرشان به مسلمانان می‌رسد، شامل این دسته می‌شود.

وی اضافه کرد: منظور از مولفه قلوبهم کسانی هستند که می‌توانند به نفع اسلام و مسلمین کار کنند و یا حداقل به زیان مسلمانان کار نکنند و این حکم مربوط به وقتی است که گره کارها با پول باز می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: فی سبیل الله مصادیق  فراوان دارد و اموری مثل احداث حوزه علمیه، مدرسه، حسینیه و مسجد و هر کاری که به نفع مصالح عمومی مردم باشد را می‌توان از آن استفاده کرد.

خطیب جمعه قم یادآور شد: موارد هشت گانه به این نیست که حتما باید از زکات و صدقات باشد بلکه از بودجه های دیگر مانند اموال خیریه و موقوفه هم می توان استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha