• چهارشنبه / ۷ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401100703680
  • منبع : نمایندگی همدان

راهکارهای خود شکوفایی جوانان از دیدگاه یک روانشناس

راهکارهای خود شکوفایی جوانان از دیدگاه یک روانشناس

ایسنا/همدان یک روانشناس تربیتی با بیان اینکه جوانان برای خودشکوفایی باید به نیروی درونی خود اتکا کنند،گفت:اعتمادبه‌نفس و عزت نفس ، شجاعت و قدرت ، ابراز وجود و باور ارزشمند بودن ، جوانان را برای رسیدن به اهداف و موفقیت کمک می‌کند.

حمید سرمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پذیرش تفاوت فردی از سوی جوانان یک ضرورت انکارناپذیر است، ادامه داد : جوان نباید خودش را در معرض مقایسه با دیگران قرار دهد زیرا هر فردی دارای خصوصیات ، ویژگی‌ها و استعدادهای خاص است که باید مورد پذیرش خود باشد بنابراین پذیرش اینکه هر شخص با دیگران تفاوت دارد و اهمیت قائل شدن به این امر که قرار نیست همه در یک خط و با یک روش حرکت و رشد داشته باشند، خودپذیری اعتماد به نفس و عزت نفس را در درون فرد تقویت می‌کند .

وی با توصیه به اینکه جوانان از بزرگنمایی مشکلات چشم پوشی کنند، تصریح کرد: جوان در نظر داشته باشد که هر شخصی دارای مسائل و مشکلاتی در زندگی است و مادامی که زندگی در جریان است برای زیستن و حل موضوع‌ها باید تلاش کند بنابراین ضرورت دارد با چالش‌ها منطقی برخورد کرده و اصل سازگاری را به عنوان لازمه زندگی بپذیرد .

این روانشناس با اشاره به اهمیت مدیریت احساسات، بیان کرد : به کار گرفتن احساسات در مکان‌های مناسب و زمان مورد نیاز در حد متعادل و استفاده از کلمات مناسب برای ابراز احساسات از روند خود شکوفایی موثر است .

وی اضافه کرد : در فرایند نیاز به تغییرات رفتاری ، بیان کردن احساسات به صورت روشن و واضح برای افزایش اعتماد به نفس مؤثر بوده و در این زمینه جوان باید با تغییرات ظاهری خلق و خوی و رفتاری خود آشنا باشد تا این تغییرات را پذیرفته و در اجتماع موفق عمل کند .

وی تأکید کرد : ارتباط سالم و مفید با اعضای خانواده اثر مهمی بر سلامت و بهداشت روان و جسم جوان دارد و پذیرش مسئولیت آشنا بودن با وظایف و همچنین رعایت حق و حقوق سایر افراد خانواده سبب کمک به مدیریت بهتر در ارتباط با نظام خانواده خواهد شد .

سرمدی با برشمردن سایر فعالیت‌های ورزشی ، تفریحی ، هنری برای پر کردن اوقات فراغت راهکارهای خود شکوفایی در جوانان را بیان کرد و در ادامه گفت: با توجه به هنجارها و ارزش‌های جامعه در مواردی از جمله پوشش و آراستگی ، و در خصوص مباحث عقیدتی ، بررسی و پرسیدن ، شک کردن و اظهار نظر منطقی و قاطع از مسیرهای خودشکوفایی است .

این روانشناس در پایان اظهار کرد : هر فردی با توجه به شرایط روحی و روانی و نواقصی که دارد نیازمند به دیگران است که این دیگران می‌تواند شامل افراد خانواده ، دوستان محله ، مدرسه و ... باشد . جوان با توجه به علم و شناختی که از آن‌ها دارد می‌تواند یک فرد یا دونفر را به عنوان افراد متعهد و متخصص در امور جاری خود برای مشاوره و راهنمایی انتخاب کند ‌.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha