• شنبه / ۶ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1401120603637
  • خبرنگار : 50286

ایسنا گزارش می‌دهد

تپه پُرآوازه جیرفت با دست تُهی آماده استقبال از گردشگران نوروزی

تپه پُرآوازه جیرفت با دست تُهی آماده استقبال از گردشگران نوروزی

ایسنا/کرمان این‌روزها محوطه باستانی کنارصندل خاموش تر از همیشه منتظر آمدن بهار طبعیت است تا مسافران نوروزی خاطره خوشی را از این تپه پرآوازه جیرفت به همراه ببرند.

به گزارش ایسنا، شش سال کاوش در تپه باستانی کنارصندل رویدادی مهم و تاریخی برای جیرفت بود که حاصل آن جیرفت را در جهان پرآوازه کرد.

 متأسفانه آن رویداد در جیرفت تکرار نشد و ره آورد شیرین آن سال ها نیز در همان سال ۱۳۸۶ با اتمام کاوش و گل اندود رویه تپه باقی ماند و دیگر اطلاعات جدیدی از تمدن ۷۰۰۰ ساله به دست نیامد.

حضور دکتر یوسف مجیدزاده و تیم باتجربه اش در کاوش و شور و شوقی که در همه آن سال ها و همزمان با کاوش در کنارصندل از آبانماه تا اردیبهشت ماه هر سال ادامه می یافت نیز دیگر تکرار نشد.

همگان شاهدیم با گذشت بیش از ۱۵ سال از توقف کاوش ها در کنارصندل، حال و روز خوبی بر این پیشینه تاریخی نمی گذرد. به طوری که در اثر عدم‌ مرمت، رویه تپه به علت بارندگی ها از بین رفته و شکاف هایی عمیق در دیواره این یادگار باستان ایجاد شده و بیم آن‌می رود که در صورت عدم مرمت اضطراری و گل اندود سطح تپه، کنارصندل به مرور زمان به تلی از خاک تبدیل شده و از بین برود.

یکی از دوستداران میراث فرهنگی در گفت و گو با ایسنا از مسئولان خواست در آستانه سال نو و بهار طبیعت نمادهای تاریخی و باستانی را  برای استقبال از مسافران و گردشگران مهیا کنند و  گفت: ثبت جهانی و ادامه کاوش در کنارصندل پیش‌کش، تا دیر نشده، با گل اندود و مرمت رویه تپه کنارصندل باید به داد این اثر باستانی برسند تا از دست نرود و مانند آنچه که بر نیم تنه گلی معروف کشف شده در کنارصندل گذشت و به کلی نابود شد دچار نشود.

حسینی، خاموشی حاکم بر محوطه های باستانی جیرفت را مورد نقد قرار داد و افزود: هر ساله در ایام نوروز شاهد بازدید میهمانان نوروزی از محوطه های باستانی هستیم لذا انتظار است برای معرفی بیشتر آنها از هم اکنون برنامه ریزی شود.

محمدی یکی دیگر از  فعالان حوزه میراث فرهنگی نیز گفت: اجرای برنامه های فرهنگی در مناسبت های خاص از جمله عید نوروز می تواند پل ارتباطی بین تاریخ گذشته و معاصر  باشد.

وی آشنایی کودکان را با پیشینه تاریخی نیز پیشنهاد داد و اظهار کرد: باید از هم اکنون  برای آشنایی و علاقمندی کودکان با سبقه تاریخی و باستانی منطقه اقدام شود.

حسین سالاری از شهروندان جیرفتی نیز از مسئولان خواست‌ به وضعیت محوطه های باستانی توجه کنند تا زیرساخت های گردشگری از آسیب های متعدد در امان بمانند.

وی به موزه جیرفت و آماده سازی آن برای بازدیدکنندگان در ایام نوروز اشاره کرد و گفت: موزه جیرفت ظرفیت بزرگی برای میزبانی از گردشگران و مسافران نوروزی بشمار می آید که باید به صورت تخصصی معرفی شود.

استقبال از مهمانان نوروزی با همگرایی

محمد سالاری رئیس اداره میراث فرهنگی جیرفت در گفت و گو با ایسنا با تشریح بخشی از ویژه برنامه های ایام نوروز برای مسافران و گردشگران در محوطه های تاریخی گفت: پیگیر اجرای برنامه های متنوع  در ایام نوروز با همکاری شهرداری، اتاق بازرگانی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان هستیم.

وی از چاپ و توزیع بروشور با محتوای تاریخی و باستانی خبر داد که در بین مسافران و بازدیدکنندگان از محوطه های تاریخی توزیع می شود.

سالاری همچنین از برپایی نمایشگاه صنایع دستی در محل شهر قدیم جیرفت سخن به میان آورد و اظهار کرد: افرادی تحت عنوان راهنما در محل محوطه های باستانی مستقر خواهند شد تا اینکه ضمن معرفی تاریخ و تمدن جیرفت به سئوالات بازدیدکنندگان نیز پاسخ می دهند.

رئیس اداره میراث فرهنگی جیرفت از حضور کودکان به عنوان راهنما در شهر قدیم جیرفت و تپه های باستانی کُنارصندل خبر داد که قبل از این به آنها آموزش‌های لازم داده خواهد شد.

سالاری تنوع در اجرای ویژه برنامه های ایام نوروز را مستلزم همگرایی همه دستگاه های اجرایی دانست و افزود: در صورت همکاری دستگاه های اجرایی برنامه های متنوعی در ایام نوروز خواهیم داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha