• جمعه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402011808129
  • خبرنگار : 71461

/یک آیه و چند نکته (۱۴)/

انسان متکبر تا جایی پیش می‌رود که شریعت را هم انکار می‌کند

انسان متکبر تا جایی پیش می‌رود که شریعت را هم انکار می‌کند

یک استاد حوزه با بیان اینکه انسان متکبر نه تنها شریعت را زیر پا می‌گذارد بلکه آن را انکار می‌کند، گفت: تکبر انسان را تا آنجا می‌برد که شخص با علم و آگاهی در مقابل حجت خدا می‌ایستد و حتی با چشمش آیات و معجزات الهی را می‌بیند و انکار می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی -استاد حوزه- در گفت‌وگو با ایسنا در تفسیر آیه ۸۸ سوره مبارکه‌ اعراف «قالَ الْمَلَأُ الَّذِینَ اسْتَکْبَرُوا مِنْ قَوْمِهِ لَنُخْرِجَنَّکَ یَا شُعَیْبُ وَالَّذِینَ آمَنُوا مَعَکَ مِنْ قَرْیَتِنَا أَوْ لَتَعُودُنَّ فِی مِلَّتِنَا قَالَ أَوَلَوْ کُنَّا کَارِهِینَ» اظهار کرد: خداوند در این آیه می‌فرماید «اشراف زورمند و متکبر از قوم او گفتند: ای شعیب سوگند یاد می‌کنیم که تو و کسانی را که به تو ایمان آورده‏اند از شهر و آبادی خود بیرون خواهیم کرد یا به آئین ما باز گردید، گفتند: آیا (می خواهید ما را بازگردانید) اگر چه مایل نباشیم؟!».

وی با بیان اینکه در این آیه چند نکته‌ وجود دارد، خاطرنشان کرد: نکته اول اینکه مستکبرینی که به حضرت شعیب و ‌مومنان گفتند شما را اخراج می‌کنیم در مورد آنها تعبیر "ملاء" به کار رفته است که به معنی بزرگان سیاسی، اجتماعی و اقتصادی می‌باشد.

حجت‌الاسلام  منصوریان دامغانی ادامه داد: بزرگ بودن در جامعه می‌تواند برای انسان احساس تکبر ایجاد کند، یعنی هر میزان که انسان مراتب سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را طی می‌کند و به ملاء و آن مقامات بالا می‌رسد تکبر آن‌ هم خطرناک‌تر است، به همین‌ منظور در بسیاری از آیات شاهد هستیم که بزرگان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کسانی هستند که در مقابل حقیقت مقاومت می‌کنند که در صورت عدم مراقبت این بزرگ بودن می‌تواند زمینه تکبر شود.

این استاد حوزه نکته دوم را با طرح این سوال که تکبر انسان را تا کجا می‌تواند به پیش ببرد بیان کرد و افزود: تکبر انسان را تا آنجا می‌برد که شخص با علم و آگاهی در مقابل حجت خدا می‌ایستد و به او(شعیب) می‌گوید تو را اخراج می‌کنم مگر اینکه از آیین‌ خود دست بردارید.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی بیان کرد: تکبر خطر عجیبی است، اگر انسان در خود احساس بزرگی یا خودبرتربینی کرد مثل احساس یک مرد نسبت به همسر، یک پدر نسبت‌ به‌ فرزندان‌ و خانواده خود، یک‌ مادر در قبال خانواده خود، حتی یک فرد نسبت به جامعه و…. خیلی خطرناک است و اگر این امر را درمان‌ نکند جلوی حجت خدا یا حاکم‌ شرعی عادل می‌ایستد.

وی افزود: نکته سوم در این آیه این است که مستکبر یعنی کسی که به دروغ ابراز بزرگی می‌کند و تا آن جا پیش می‌رود که نه تنها شریعت را زیر پا می‌گذارد بلکه آن را انکار می‌کند.

این استاد حوزه تصریح کرد: ملا مستکبر قوم‌ شعیب به ایشان می‌گویند تو باید از آیین خود دست بردارید یعنی از آیین توحیدی عبور کرده و مشرک بشوید. این در حالی است که این پیامبر برای آنها معجره کرده و خدا احد و واحد را اثبات کرده است آن وقت از آیین‌خود دست‌ بکشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی تصریح کرد: این‌ سوال برای همگان پیش می‌آید که چگونه‌ ممکن‌ است این اتفاق بیافتد و در پاسخ باید بگوییم این فقط از یک مستکبر بر می‌آید یعنی به چشمش آیات و معجزات الهی را می‌بیند و انکار می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha