• چهارشنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402042113359
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

فرماندار خبر داد

کاهش ۵۰ درصدی راندمان گندم و جو در ورزنه

کاهش ۵۰ درصدی راندمان گندم و جو در ورزنه

ایسنا/اصفهان فرماندار ورزنه گفت: امسال به دلیل تخصیص ندادن آب به کشاورزان در زمان مناسب راندمان گندم و جو کاهش ۵۰ درصدی داشت.

سعید رحیمی در گفت‌وگو با ایسنا درباره کاهش راندمان گندم و جو، اظهار کرد: در حوزه رودشت در زمان کِشت پاییزه به دلیل تخصیص ندادن آب به کشاورزان از سوی آب منطقه‌ای راندمان محصول با توفیق چندانی همراه نشد و آب منطقه‌ای در اواخر بهمن و اوایل اسفند آب اختصاص داد که به همین دلیل غلات در فصل گرما از رشد مناسبی برخوردار نشد.

وی افزود: دومین علت کاهش ۵۰ درصدی عملکرد گندم و جو در ورزنه نبود برنامه‌ریزی مناسب در توزیع آب از سوی شرکت آب منطقه‌ای بود، به طوری که هر بار که قصد باز کردن آب را داشتند هماهنگی لازم را با کشاورزان نداشتند و در اطلاع رسانی خوب عمل نکردند که این امر سبب شد کشاورزان نتوانند برنامه‌ریزی مناسبی در کِشت غلات داشته باشند.

فرماندار ورزنه تصریح کرد: در ۲۰ خرداد امسال آخرین آب را باید به غلات خود اختصاص می‌دادیم، اما ۱۲ خرداد آب را بستند که بر خلاف تفاهمی بود که با شرکت آب منطقه‌ای کرده بودیم. بنابراین نظارت بر توزیع آب و میزان حجم آن وجود نداشت. شرکتِ میراب متولی نظارت بر توزیع آب است تا آب به شکل عادلانه میان کشاورزان تقسیم شود که این دقت نظر وجود نداشت و آب به شکل عادلانه توزیع نشد و در مسیر دست‌درازی‌هایی به آب شد.

رحیمی گفت: بنابراین امسال کشت جو و گندم راندمان خوبی نداشت به طوری که شاهد کاهش ۵۰ درصدی راندمان آن بودیم. گندم و جو یک کالای استراتژیک برای منطقه و کل کشور است و کشاورزان متضرر شدند. با توجه به بارندگی‌های خوبی که امسال رخ داده از شرکت آب منطقه‌ای درخواست داریم با برنامه‌ریزی مناسب در بازه زمانی ۱۵ آبان تا ۱۵ آذر آب را برای کشاورزان رهاسازی کنند تا این دو کالای استراتژیک با کاهش راندمان مواجه نشود.

وی خاطرنشان کرد: کاهش تولید گندم و جو سبب کمبود کاه نیز می‌شود. گندم و جو را شاید بتوان وارد کرد اما کاه را نمی‌توانیم وارد کنیم و با توجه به اینکه دامداری وابستگی شدیدی به علوفه دارد، نبود کاه سبب از بین رفتن دام‌ها و در نتیجه گران‌تر شدن گوشت می‌شود. وقتی در شهرستان نتوانیم نهاده‌های دامی و علوفه را تولید کنیم طبیعی است که با از بین رفتن دام‌ها مواجه شویم.

فرماندار ورزنه افزود: پارسال به‌طور میانگین در هر هکتار بین ۵ تا ۷ تُن تولید گندم داشتیم، اما امسال به دلایلی که ذکر شد این میزان به نصف کاهش پیدا کرده و عملکرد(راندمان) محصول اُفت ۵۰ درصدی داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha