• چهارشنبه / ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۸:۰۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402051811498
  • خبرنگار : 50180

مدیرکل منابع طبیعی استان:

زمان اطفای حریق در منابع طبیعی کرمانشاه به ۲ ساعت رسیده است

زمان اطفای حریق در منابع طبیعی کرمانشاه به ۲ ساعت رسیده است

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: زمان اطفای حریق در منابع طبیعی استان به دو ساعت رسیده است.

انشاءالله کولانی، امروز(۱۸ مرداد) در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار، با تبریک این روز به تمامی فعالان رسانه، با بیان اینکه منابع طبیعی بستر حیات و توسعه پایدار است، گفت: باید بیشتر هوای منابع طبیعی را داشته باشیم، چون همه ما در برابر طبیعت مسئولیت اجتماعی داریم و احترام به طبیعت احترام به سلامت جامعه است.

کولانی حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری را چهار رسالت مجموعه منابع طبیعی عنوان کرد و افزود: امر حفاظت از منابع طبیعی تنها با مشارکت همه مردم امکان پذیر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با اشاره به کاهش چشمگیر مدت زمان اطفای حریق در منابع طبیعی استان، گفت: به همت تشکل‌ها، سازمان‌های مردم نهاد(سمن‌ها)، رسانه‌ها و مردم، میانگین مدت زمان اطفای حریق در عرصه‌های منابع طبیعی استان به حدود دو ساعت رسیده است، هرچند در مواردی هم به خاطر صعب‌العبور بودن ممکن است کار اطفای حریق شش تا هفت ساعت طول بکشد.

کولانی یادآور شد: در سالیان قبل کار اطفای حریق در منابع طبیعی استان ۷۲ ساعت طول می‌کشید.

کولانی در ادامه با اشاره به احتمال بالای وقوع حریق در عرصه‌های منابع طبیعی استان به دلیل بالا بودن دمای هوا در فصل تابستان، گفت: از همه انتظار می‌رود در پیشگیری و اطفای حریق پای کار باشند.

وی افزود: هم اکنون در استان کرمانشاه ۳۱۲ دستگاه دمنده برای اطفای حریق داریم. 

وی در ادامه اشاره ای به بروز پدیده قاچاق چوب در منطقه جلالوند و عثمانوند شهرستان کرمانشاه داشت و گفت: باید در این منطقه در بحث اشتغالزایی بیشتر کار کنیم.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه طرح کاداستر تقریبا به طور ۱۰۰ درصدی در استان اجرا شده، گفت: کمتر از نیم درصد از اجرای طرح کاداستر در استان آن هم به دلیل وجود مشکلات حقوقی باقی مانده است.

کولانی با اشاره به صدور اسناد تک برگ برای اراضی ملی در قالب طرح کاداستر، گفت: با اجرای این طرح امکان استعلام گیری در مورد وضعیت مالکیت اراضی ملی در کوتاه‌ترین زمان ممکن در هر جایی فراهم است، لذا صدور این اسناد سبب از بین رفتن اختلافات بین کشاورزان، مردم و دولت می‌شود.

وی با اشاره به سرآمد بودن مجموعه منابع طبیعی استان کرمانشاه در زمینه پاسخگویی به استعلامات مردمی، ادارات و نهادها، گفت: هم اکنون کار پاسخگویی به استعلامات در استان در حدود دو روز طول می کشد، در حالی که تا قبل از اجرای طرح کاداستر پاسخگویی به استعلامات حداقل ۴۵ روزه انجام می‌گرفت.

کولانی اشاره‌ای هم به راه‌اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با هدف آسان کردن کار پایش و استعلام‌گیری وضعیت اراضی منابع ملی داشت و گفت: این سامانه هوشمند بوده و از طریق ماهواره رصد می شود، لذا بدون کوچکترین خطایی مدیریت اختلافات را به سرعت انجام می دهد.

سهم کرمانشاه برای کاشت یک میلیارد نهال در کشور چقدر است؟

کولانی سپس با اشاره به جزئیات طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال در کشور در یک بازه زمانی چهارساله، سهم استان کرمانشاه برای اجرای این طرح را کاشت ۹.۱ میلیون اصله نهال اعلام کرد و افزود: برنامه‌ریزی کرده ایم تا با برون‌سپاری کار کاشت نهال شرایط را برای اجرای هرچه بهتر طرح فراهم کنیم.

وی موجودی نهالستان‌های استان کرمانشاه را در حال حاضر ۱.۹ میلیون اصله نهال اعلام کرد و افزود: تلاش می کنیم تا با کاشت گونه‌های دارای ارزش اقتصادی بالا طرح را اجرا کنیم که در این راستا در مناطق گرمسیر استان تولید و کاشت گونه اکالیپتوس و در مناطق سردسیر هم گونه صنوبر انتخاب شده است.

کولانی در ادامه اشاره ای هم به اجرای موفق طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در سنوات گذشته در استان داشت و گفت: با اقدامات خوب صورت گرفته خوشبختانه توان بالای مدیریتی برای جلوگیری از بروز سیل در بارندگی‌های شدید در استان را کسب کرده‌ایم.

کولانی با اشاره به تشکیل قرارگاه آبخیزداری در استان، گفت: قرار است طی سه سال ۳۶۰ هزار هکتار از منابع طبیعی استان با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) وارد مرحله اجرا شود که با اجرای کامل این طرح سطوح اجرای طرح‌های منابع طبیعی و آبخیزداری در استان به یک میلیون هکتار خواهد رسید.

 وی در ادامه با اشاره به همکاری منابع طبیعی استان در حوزه تخصیص زمین برای اجرای طرح های اقدام ملی مسکن گفت: در این راستا ۲۰ هزار هکتار از منابع طبیعی استان را برای ساخت مسکن در اختیار مجموعه راه و شهرسازی و بنیاد مسکن قرار داده‌ایم.

کولانی با بیان اینکه با کمبود جنگلبان مواجه هستیم، گفت: در استان و کشور به ازای هر ۲۷ هزار هکتار جنگل یک جنگلبان داریم، در حالیکه متوسط جهانی وجود یک جنگلبان به ازای هر هزار هکتار جنگل است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha