• یکشنبه / ۹ مهر ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402070906036
  • خبرنگار : 71461

گزارشی از روز اول سی‌وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

گزارشی از روز اول  سی‌وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

در سی‌وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی پس از سخنرانی رئیس جمهور و حجت‌الاسلام والمسلمین شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، تعدادی از میهمانان خارجی به نمایندگی از سایر کشورها سخنرانی کردند.

به گزارش ایسنا، در بخش سخنرانان خارجی ابتدا مصطفی سانو -دبیرکل مجمع فقه اسلامی جده- با تبریک میلاد پیامبر گرامی اسلام (ص) اظهار کرد: با توجه به شرایط کنونی و تحولات سرنوشت‌سازی که امروز از جهت اقتصادی و سیاسی در منطقه شاهد هستیم و با توجه به چالش‌های امروز امت اسلامی، برگزاری این اجلاس بسیار پر اهمیت است.

وی با اشاره به فرموده خداوند متعال «ان هذه امتکم امة واحدة و أنا ربکم فاعبدون» تأکید کرد: امروز وحدت همه‌جانبه باید در همه وجود ما تجلی پیدا کند و در همه کشورهای جهان تسری یابد زیرا امروز نیازمند چنین وحدتی هستیم.

دبیرکل مجمع فقه اسلامی جده با اشاره به اینکه یکی از تأکیدات پیامبر اسلام(ص) این بوده که بتوانیم وحدت را در سراسر جامعه اسلامی تحقق بخشیم، خاطرنشان کرد: ما باید در خوشی‌ها و شادی‌ها نیز در کنار هم باشیم و مانند اعضای یک پیکر با یکدیگر همدلی کنیم و بنا به فرموده پیامبر اسلام(ص) باید وحدت در جوامع اسلامی تحقق عملی پیدا کند.

وی در پایان تأکید کرد: وحدت در فرهنگ متنوع کشورها و جوامع باعث می‌شود که اختلافات را کنار بگذاریم و بتوانیم به سوی اهداف والای دین اسلام حرکت کنیم و وحدت عملی را تحقق بخشیم؛ چرا که وحدت فکری، اقتصادی، فرهنگی و حتی وحدت سیاسی می‌تواند به ما کمک کند که به یک وحدت همه‌جانبه فکر کنیم و شعار واقعی اسلام یعنی امت واحده را عملی و همچنین از ملت‌های مظلوم جهان حمایت کنیم.

گزارشی از روز اول  سی‌وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

مهم‌ترین دستاورد روسیه تقویت صلح و همکاری بین مذهبی و بین همه ادیان جهانی است

در بخش دیگری از این مراسم شیخ راویل عین‌الدین -مفتی اعظم و رئیس اداره مسلمانان روسیه- با بیان اینکه ما مسلمانان باید امروز علیرغم تنوع در فرهنگ‌ها و مواضع، دوشادوش یکدیگر حرکت کنیم، اظهار کرد: وحدت قلوب بزرگترین اساس امت اسلامی است و همه مذاهب باید در عرصه اسلام به دور یکدیگر جمع شده و با وحدت قلوب به سمت هدف مشترک حرکت کنند.

وی در ادامه تأکید کرد: وحدت قلوب به معنای تسخیر و بردگی دیگر انسان‌ها نیست، بلکه برای رهایی از بردگی انسان‌ها است.

مفتی اعظم روسیه با اشاره به اقدامات کشورش در زمینه ایجاد وحدت بین ادیان خاطرنشان کرد: تقویت صلح و همکاری بین مذهبی و بین همه ادیان جهانی که در تمام قرون گذشته در روسیه وجود داشته است، مهمترین دستاورد این کشور محسوب می‌شود.

شیخ راویل عین الدین در ادامه گفت: عشق به خلقت انسان که در قرآن کریم ذکر شده است، گفت‌وگوی خلاقانه و اصیل را نه تنها در امت اسلامی بلکه در فرقه‌ها و مذاهب مختلف تعیین و به وحدت دعوت می‌کند.

وی با بیان اینکه دعوت به وحدت در پیام امام خمینی(ره) به گورباچف تجلی پیدا کرد، افزود: اندیشه‌های امام خمینی(ره) با دعوت به وحدت ادیان، بر حرکت به سمت عقاید مشترک صحه می‌گذارد.

شیخ راویل عین‌الدین در ادامه با اشاره به تحریکات شیطانی برخی افراد تأکید کرد: همواره نیروهایی در جهان وجود داشته‌اند که با تحریکات شیطانی در جهت منافع سوداگرانه خود سعی در از بین بردن آموزه‌های دین اسلام داشته‌اند و امروز نیز تمام ارزش‌های دینی را زیرپا گذاشته و به قرآن کریم اهانت و بی‌حرمتی می‌کنند.

مفتی اعظم روسیه با بیان اینکه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز مانند بسیاری از رهبران جهان، هرگونه بی‌حرمتی به قرآن کریم را قویاً محکوم کرده است، تصریح کرد: طی دهه‌های گذشته، روسیه همواره از ارزش‌های سنتی و دینی چه در همین کشور و چه در عرصه بین‌المللی صیانت کرده است.

شیخ راویل عین الدین در ادامه به مهمترین رویداد در تحکیم روابط بین دینی دو کشور ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: حضور سیدابراهیم رئیسی در مسجد جامع مسکو و ایراد سخنرانی برای رهبران دینی روسیه و دیدار صمیمی با آنها، مهمترین رویداد محسوب می‌شود.

وی همچنین سخنرانی رئیس جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل را که درباره قداست قرآن کریم، ناروایی اسلام‌هراسی و پاسداری از ارزش‌های خانواده بود را ستود و گفت: کشور روسیه مصرانه از این مواضع دفاع می‌کند.

به گفته مفتی اعظم روسیه، امروز با وجود اختلاف نظرها، پیروان ادیان جهان باید متحد شده و در اعمال نیک یکدیگر را یاری و در برابر شرارت‌ها مقاومت کنند.

گزارشی از روز اول  سی‌وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

نقش علمای مسلمان در ترویج فرهنگ همزیستی مسالمت آمیز

در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه جو پینگ ما - رئیس انجمن اسلامی چین- با بیان اینکه دین اسلام بیش از ۳۰۰ سال است که در این کشور گسترش پیدا کرده و مسلمانان زیادی در این کشور زندگی می‌کنند، اظهار کرد: در شش دهه اول، مهاجران وارد چین شدند که منجر شد دین اسلام در این کشور گسترش پیدا کند و به یکی از مذاهب اصلی در چین تبدیل شود.

رئیس انجمن اسلامی چین خاطرنشان کرد: پس از حمله مغولستان به چین در دهه ۱۳۰۰، بسیاری از افراد و تاجران مسلمان کشته شدند. به همین دلیل زنان مسلمان مجبور شدند با غیرمسلمانان ازدواج کنند و نسل مسلمانان کاهش پیدا کرد.

وی در ادامه گفت: پس از وارد شدن مهاجران مسلمان به چین، مجدد تعداد مسلمانان افزایش پیدا کرد و تاجران مسلمان با زنان مسلمان چینی ازدواج کردند.

جو پینگ ما تاکید کرد: پس از روی کار آمدن کنفوسیوس در چین، وی تلاش کرد تا اصول و فرهنگش بر چین تسلط پیدا کند، کنفسیوس تلاش کرد تا اصول وی بر اسلام تسلط پیدا کند و در همین راستا مسلمانان به مقابله با کنفسیوس برخواستند و اعتقادات خود را براساس آیه‌های قرآن ارائه دادند.

وی در پایان گفت: دانشمندان اسلامی، فرهنگ تسامح که از پایه‌های اسلام است و همچنین نفی تبعیض نژادی را در بین مردم اشاعه می‌دهند و زندگی مسالمت‌آمیز را بین مسلمانان و غیرمسلمانان برقرار می‌کنند.

گزارشی از روز اول  سی‌وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

تنها گناه مردم یمن، اعلام برائت از اسرائیل است

شیخ شمس‌الدین شرف‌الدین -مفتی اعظم یمن- در بخشی از مراسم افتتاحیه سی ‌وهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی با اشاره به برگزاری این کنفرانس و نقش مهمی که در ایجاد وحدت اسلامی و اتحاد میان پیروان حضرت محمد(ص) دارد، اظهار کرد: مردم یمن در روزهای گذشته ایام ولادت پیامبر(ص) را جشن گرفتند، ما اعتقاد داریم این جشن‌ها نقش مهمی در ایجاد وحدت میان مسلمانان دارد.

مفتی یمن در ادامه افزود: عبدالملک الحوثی، رهبر جنبش انصارالله یمن در این جشن‌ها با اشاره به لزوم وحدت اسلامی بر ضرورت دوری از جنگ میان مسلمانان تاکید کرد.

وی با بیان این که ملت یمن بهای زیادی در این راستا و در دفاع از مساله فلسطین پرداخت کرده است، خاطرنشان کرد: گناه اصلی ما این است که از رژیم صهیونیستی اعلام برائت و به روشنی در برابر اسرائیلی‌ها به عنوان دشمنان اسلام و مسلمانان ایستادیم.

شیخ شمس‌الدین ادامه داد: دشمنان ما و مزدوران آمریکا با یکدیگر علیه ما متحد شدند، یک ائتلاف شیطانی علیه ما انجام دادند و ملت ما را تحریم کردند؛ اما مردم ما بر اعتقاد خود ایستادند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که ملت یمن بر قداست قرآن کریم تاکید دارند، به هتک حرمت قرآن کریم در برخی از کشورهای اروپایی اشاره کرد و افزود: قرار بود کشورهای اسلامی سفرای خود را از این کشورها فراخوانند و سفارت‌های آنها را تعطیل کنند؛ اما متاسفانه این کار انجام نشد.

مفتی اعظم یمن با بیان این که ما نباید در مسائل مهم اعتقادی با دشمنان اسلام سازش کنیم، به انفجارهای انتحاری توسط اعضای تکفیری اشاره و ابراز کرد: ما باید جبهه خود را جدا کنیم و در کنار پیامبر(ص) بایستیم.

وی در پایان با بیان اینکه ما باید سخن حق را بگوییم و از هیچ چیز نترسیم، اظهار کرد: تشویق به جهاد علیه دشمنان باید اولویت اول ما باشد.

گزارشی از روز اول  سی‌وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

همدلی و همگرایی در جوامع اسلامی موجب از بین رفتن تنش ها خواهد شد

در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه ماموستا امامی -امام جمعه مهاباد- در سخنانی با موضوع «از همدلی و همدردی تا همگرایی و هم افزایی امت اسلامی» گفت: اخوتی که خدا آن را به ما یادآوری کرده است، نعمت بسیار مهمی است و خداوند در آیات قرآن کریم می‌فرماید: «... و ألف بین قلوبهم ...» یا در جای دیگر می‌فرماید: «انما المؤمنون اخوة فأصلحوا بین أخویکم واتقوا الله لعلکم ترحمون».

وی افزود: مهمترین عامل وحدت، همدلی و همدردی و همگرایی و هم‌افزایی است؛ چرا که پیامبر گرامی اسلام(ص) می‌فرماید: «مَنْ أَصْبَحَ لا یَهْتَمُّ بِأُمورِ الْمُسْلمینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ» هر کسی که صبح کند و اهتمامی به امور مسلمانان نداشته باشد، مسلمان نیست.

امام جمعه مهاباد در ادامه تأکید کرد: اگر در کشورهای اسلامی، همدلی و همگرایی وجود داشته باشد، موجب از بین رفتن تنش‌ها در میان جوامع اسلامی خواهد شد. همدلی، حلقه گمشده در کشورهای اسلامی فراتر از هر مذهب است.

وی همچنین تأکید کرد که خداوند منان علاوه بر دعوت به وحدت در جوامع اسلامی، جامعه بشری را به اخوت فراخوانده است.

ماموستا امامی در پایان ضمن ابراز همدردی با ملت مسلمان کشورهای مراکش و لیبی به خاطر وقوع سیل و زلزله و کشته شدن شماری از افراد این کشورها، بر شهدای حوزه مقاومت و شهدای روز گذشته کشور پاکستان که بر اثر حمله انتحاری در مراسم جشن میلاد پیامبر اکرم (ص) به شهادت رسیدند، درود فرستاد.

گزارشی از روز اول  سی‌وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

اگر رسول خدا(ص) امروز زنده بود، چه سیاستی را در جهان اسلام دنبال می‌کرد؟

در بخش پایانی مراسم افتتاحیه سی‌وهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی ماموستا کریمی -مشاور رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی- ضمن قدردانی از برگزارکنندگان کنفرانس، به وظیفه علما برای ایجاد وحدت بین مسلمانان اشاره و با طرح سؤالاتی گفت: باید از خود بپرسیم، اگر رسول خدا(ص) امروز زنده بود، چه سیاستی را در جهان اسلام دنبال می‌کرد؟، کدام رهبر جامعه اسلامی و کدام امت را قبول می کرد؟.

وی ادامه داد: بیایید همگی بر مبنای مشترکات با هم یکی و متحد شویم و از گوهر دین و قرآن دفاع کنیم.

مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی اظهار کرد: افتخار همه ما رسول‌الله(ص) است، ایشان واسطه فیض و محبوب‌ترین شخص در نزد خدا است. رفتار و منش ما باید مردم را یاد رسول خدا(ص) بیاندازد.

ماموستا کریمی گفت: رسول اکرم(ص) معتقد به ایجاد امت واحده بودند و باید ببینیم چه کسی در بین رهبران موجود جهان اسلام، عملکرد چه کسی به رفتار و منش پیامبر(ص) نزدیک است و در بین امت کدام امت را می‌توان امت محمد نامید؟.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد، کنفرانس وحدت نتایج مثبتی در راستای تحقق امت واحده و ایجاد تمدن نوین اسلامی در پی داشته باشد و روزی برسد که همه با هم در قدس شریف نماز بخوانیم‌.
 

گزارشی از روز اول  سی‌وهفتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha