• یکشنبه / ۷ آبان ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402080705103
  • خبرنگار : 50555

رئیس انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان رضوی مطرح کرد

ساخت ۲ تا ۲.۵ میلیون واحد مسکن به شکل واقعی تا پایان دولت سیزدهم

ساخت ۲ تا ۲.۵ میلیون واحد مسکن به شکل واقعی تا پایان دولت سیزدهم

ایسنا/خراسان رضوی رئیس انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان رضوی گفت: نگاه ما این است که تا پایان دولت سیزدهم ساخت مسکن به شکل واقعی از ۲ تا ۲.۵ میلیون واحد تجاوز نکند.

محمد پژوم در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وضعیت بازار مسکن اظهار کرد: طی چند ماه اخیر بازار مسکن دچار رکود شده است؛ البته این به این معنا نیست که هیچ‌گونه معامله‌ای انجام نمی‌شود، بلکه متقاضیانی که نیاز به مسکن واقعی داشته و آن را یک سرمایه می‌دانند، در بازار وجود داشته و خرید انجام می‌دهند.

وی افزود: قدرت خرید مردم روز به روز در حال کاهش است؛ باتوجه به شرایط اقتصادی حاکم در کشور، موضوع صحبت ما خرید مسکن عام، آن هم توسط اقشار کارمند و کارگر است.

رئیس انجمن صنفی انبوه سازان خراسان رضوی تصریح کرد: در سال‌هایی که اوضاع اقتصادی مطلوب بود، قدرت خرید اقشار متوسط جامعه به تناسب درآمد ‌آن‌ها خوب بود و این افراد می‌توانستند بعد از گذشت ۱۰ سال با افزودن مبلغ دیگری یک واحد بزرگتر و در محله مناسب‌تر خریداری کنند. اما امروزه عکس این مسئله اتفاق افتاده، یعنی یک خانواده کارمند، خانه ویلایی خود را در مرکز شهر حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد تومان به فروش می‌رسانند و به یک محله ضعیف‌تر و با متراژ کمتر می‌روند و یک واحد را تبدیل به ۳ واحد کوچکتر می‌کنند تا برای آینده فرزندان خود مسکنی داشته باشند که این موضوع بسیار آزاردهنده است.

پژوم با اشاره به اینکه صنعت ساختمان حدود ۳۵ درصد اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: حدود ۱۵ تا ۱۶ درصد اشتغال ایجاد شده در حوزه صنعت ساختمان و مسکن است. اکنون که اقتصاد کلان کشور هیچ رونقی ندارد، تبعا مهندسان و کارگرانی که کار می‌کنند از شرایط اقتصادی مناسبی برخوردار نیستند و بازار در شرایط خوبی به سر نمی‌برد؛ یعنی یک درآمد ملی کاهش داشته و مردم قادر به تغییر مسکن خود نیستند.

وی اضافه کرد: زوج‌های جوان در تهیه مسکن خود مشکل دارند؛ اگر قدرت خرید مردم فراهم شود، صنعت ساختمان رونق خواهد گرفت.

رئیس انجمن صنفی انبوه سازان خراسان رضوی با تاکید بر اینکه رکود بازار تنها ناشی از مشکل اقتصاد کلان نیست، بیان کرد: بخشی از مشکلات حوزه مسکن به رانت و سوءاستفاده برخی از افراد از تورم برمی‌گردد که بخشی از سرمایه خود را وارد بازار مسکن می‌کنند، در حالی که سود دیگری نیز از مشاغل دیگر خود دریافت می‌کنند. علی‌رغم کاهش ساخت و سازها  و پروانه‌های ساختمان در نیمه نخست سال جاری، قیمت لوازم ساختمان و تاسیسات برق افزایش داشته است. اگر امروز ساختمانی بسازیم، هنگام عرضه هزینه تمام شده افزایش یافته است.

پژوم با تاکید بر اینکه قیمت مسکن از ابتدای سال جاری ۵ تا ۷ درصد کاهش پیدا کرده است، عنوان کرد: سرمایه‌گذاران بخش مسکن تسهیلاتی از بانک دریافت می‌کنند که ۲۵ تا ۳۰ درصد بهره به آن تعلق می‌گیرد. همچنین میزان سود سرمایه‌گذاران از ساخت‌وسازی که انجام دادند حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد است. با توجه به هزینه‌ها، سرمایه‌گذاری در این حوزه صرفه اقتصادی نداشته و سرمایه‌گذار مجبور است که سود خود را کم کند تا بتواند بازپرداخت وام‌هایی که اخذ کرده را بپردازد.

ساخت ۲ تا ۲.۵ میلیون واحد مسکن به شکل واقعی تا پایان دولت سیزدهم

وی در خصوص تعهد ساخت یک میلیون واحد مسکونی طی یک سال از سوی دولت بیان کرد: از یک میلیون واحدی که دولت در زمان انتخابات متعهد شده که بسازد، ظاهرا برداشت‌های دیگری می‌شود. اگر متقاضیانی که زمین در اختیارشان قرار داده شده تا خود مسکن بسازند، جزو آمار ساخت‌وساز تلقی شوند، با شرایط اقتصادی نامناسب و کاهش قدرت خرید مردم به ویژه دهک‌هایی که به نهضت ملی مسکن ورود پیدا کردند؛ بازهم با ریزش متقاضیان رو به رو بوده‌ایم. شرایط و اوضاع پرداخت تسهیلات بانک‌ها و مشکلات تامین زمین در خیلی از شهرها از جمله مشهد از مشکلاتی است که در حوزه مسکن با آن مواجه هستیم. نگاه ما این است که تا پایان دولت سیزدهم ساخت مسکن به شکل واقعی از ۲ تا ۲.۵ میلیون واحد تجاوز نکند.

رئیس انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان رضوی درباره رسیدن سهم صنعتی‌سازی مسکن به ۱۵ درصد در قالب برنامه هفتم توسعه خاطرنشان کرد: صنعتی‌سازی می‌تواند در قیمت تمام شده مناسب‌تر باشد اما به سرمایه‌گذاری کلانی نیاز دارد. شرکتی که می‌خواهد در این حوزه ورود پیدا کند باید از این بازار اطمینان خاطر داشته باشد. اگر شنیده‌اید که چین ظرف چند ماه به ساخت چندین واحد مسکونی مبادرت ورزیده، به این به معنی نیست که فرد چینی معجزه کرده است؛ بلکه تجهیزات کافی و مطمئن سبب تسریع در ساخت‌وسازها شده است.

پژوم در خصوص واگذاری یک میلیون قطعه زمین به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در سال آینده از سوی دولت گفت: اشکالی که متاسفانه بعد از انقلاب به آن کمتر توجه شده این بود که باید در روستاهایی با استعداد فراوان اشتغال فراهم می‌شد تا هرگز به فکر مهاجرت به شهرها نباشند. اکنون باید در روستاهای دارای استعداد، جذب سرمایه‌گذاری و ایجاد کارگروه‌های کوچک در راستای ایجاد اشتغال در دستور کار قرار گیرد و بعد از آن به فکر ساخت مسکن باشیم، بنابراین ایجاد اشتغال و مسکن در روستا لازم و ملزوم یکدیگرند.

وی در رابطه با کیفیت نامناسب برخی واحدهای مسکن مهر در سال‌های گذشته اظهار کرد: انبوه‌سازان در کل کشور توجه ویژه‌ای به کیفیت ساخت مسکن مهر داشته‌اند، اگر ایراداتی به کیفیت مسکن مهر بوده از جانب تعاونی‌ها بوده که تخصص و تجربه کافی را نداشته‌اند. اکنون برای ساخت نهضت ملی مسکن، انبوه‌سازان و انجمن‌ها ساخت مسکن را رصد می‌کنند؛ دولت باید قیمت مسکن را متناسب با کیفیت آن تعیین کند. متقاضیان تمام هستی خود را برای خرید نهضت ملی مسکن می‌گذارند تا از مسکن خوبی برخوردار باشند، چنانچه کیفیت مسکن آن‌ها با مشخصاتی که اعلام شده یکی نباشد، دچار مشکلاتی از جمله تعویض و تعمیر می‌شوند. دولت در حال تلاش است تا کیفیت نهضت ملی مسکن را ارتقا دهد.

رئیس انجمن صنفی انبوه‌سازان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود که تا یک سال دیگر طبق سنوات گذشته بازار مسکن همین روال را در پیش گرفته و بعد از یک سال نیز مجددا شاهد رونق بازار مسکن خواهیم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha