• چهارشنبه / ۱۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402101309236
  • خبرنگار : 50233

با وجود موفقیت سمنان در اشتغال و کاهش نرخ بیکاری؛

نیمی از جوانان سمنانی چشم‌انداز امیدبخشی به شغل خود ندارند!

نیمی از جوانان سمنانی چشم‌انداز امیدبخشی به شغل خود ندارند!

ایسنا/سمنان مدیر کل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزرات ورزش و جوانان از وجود یک تناقض در واقعیات بازار اشتغال در استان سمنان و رویکرد جوانان این استان به آینده شغلی خود خبر داد.

روح‌الله اسدی ۱۳ دی در آیین افتتاح مرکر مشاوره کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی استان سمنان از انجام یک پیمایش علمی در سراسر کشور و از جمله استان سمنان خبر داد و اظهار کرد: با وجود اینکه استان سمنان کمترین نرخ بیکاری در سطح کشور داشته و اسناد تدوین شده این استان ، موفقیت چشمگیری در سطح کشور داشتند اما ارزش‌ها و نگرش‌های جوانان به اشتغال خود در استان گویای چیز دیگری است.

وی با بیان اینکه یک پیمایش درباره ارزش‌ها و نگرش‌های جوانان همه استان‌ها انجام دادیم افزود: در این پژوهش سوولات متعددی مطرح شده که در برش استان سمنان به چند نمونه آن اشاره می‌کنم.

مدیر کل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزرات ورزش و جوانان با بیان اینکه داده‌های این پژوهش های علمی با واقعیات اشتغال در استان تناقض‌های آشکاری دارد گفت: از یک طرف استان سمنان دارای اسناد تدوین شده نوین و موفقی در سطح ملی است به طوری که سند استان سمنان به عنوان یک سند موفق در حوزه اشتغال کشور انتخاب و از این رو به عنوان یک سند علمی و موفق مبنای اجرا در استان‌های دیگر هم قرار می‌گیرد. همچنین از سویی استان سمنان از نظر نرخ بیکاری نیز کمترین بیکاری در بین همه استان‌های کشور دارد.

وی ادامه داد: با وجود اینکه عمده شاخص‌های حوزه اشتغال در استان سمنان ، شاخص‌های خوب و موفقی هستند اما در پیمایشی که درباره ارزش‌ها و نگرش‌های جوانان این استان صورت گرفته، ۵۰ درصد جوانان استان معتقدند که مهمترین عامل برای پیدا کردن شغل مناسب "پول و پارتی" است. به عبارتی به جای اینکه از مواردی همچون مهارت‌های فنی، کارآفرینی، تحصیلات و... به عنوان عوامل موثر در اشتغال نام ببرند مهمترین عامل را پول و پارتی اعلام می‌کنند.
مدیر کل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزرات ورزش و جوانان با اشاره به نتایج این پژوهش تصریح کرد: استان سمنان از این نظر پنجمین استان در بین استان‌های کشور بود.

اسدی اضافه کرد: پرسش دیگری که در این پیمایش مطرح می‌شود این است که چشم‌انداز آینده شغلی خود را چگونه می‌بینند که در این مورد نیز بیش از ۴۹ درصد معتقدند که هیچ چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای برای آینده شغلی خود نمی‌بینند.

وی با مقایسه نتایج این پیمایش با شاخص‌ها و اسناد موفق استان سمنان در حوزه اشتغال و کارآفرینی گفت: مقایسه این آمار نشان می‌دهد که این وسط یک مشکلی وجود دارد که در استانی با شاخص های موفق همچون سمنان، نگرش جوانان به اشتغال و آینده شغلی، اینگونه است.

مدیر کل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزرات ورزش و جوانان با اشاره به اینکه ما در دوره استعمار فرانو قرار داریم اظهار کرد: در مقاطعی از تاریخی کشورهای استعمارگر از طریق حمله نظامی و جنگ دیگر کشورها را مستعمره خود کرده و از منابع آنها بهره‌مند می‌شدند.

وی با بیان اینکه با گذشت زمان شکل استعمار عوض شد ادامه داد: کشورهای استعمارگر در دوره‌ای افرادی از همین کشورها شناسایی کردند و با تربیت آنها در دانشگاه های خود، آنها را به کشورهایشان فرستادند تا سیاست های آنها را پیاده‌سازی کنند.

اسدی با اشاره به معضل فرزندآوری و خطر پیری جمعیت در کشورمان گفت: در یک دوره ای در همین کشور ما برخی‌ها فریاد می‌زدند که "فرزند کمتر، زندگی بهتر". در نتیجه همان سیاست های دیکته شده امروز کشور ما به مرور در حال تبدیل شدن به یک کشور سالمند است. در حوزه های مرتبط با اقتصاد نیز همین کارها را انجام دادند و به بهانه "خصوصی‌سازی" ، رهاسازی را ترویج دادند و در نتیجه امروز برخی واحدها و صنایع در کشور با مشکل مواجه شده است.

وی با بیان اینکه الان عصر، عصر استعمار فرانو است، خاطرنشان کرد: استعمارگران حالا به طور مستقیم به سراغ جامعه و خصوصا نسل جوان آمدند و می‌کوشند که در ذهن آنها ایجاد ناامیدی کنند.
وی ادامه داد: به دلیل همین تلاش‌ها و فعالیت های استعمارگران است که برخی از جوانان ما تصور روشنی از آینده خود ندارند.
مدیر کل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزرات ورزش و جوانان با بیان اینکه بخشی از دلایل ذهنیت جوانان به آینده و اشتغال در پیمایش انجام شده به همین تلاش های استعمارگران برمی گردد گفت: البته بخش مهمی از آن نیز به این برمی گردد که در کشور ما در حوزه "اشتغال‌پذیری" نیز کار کمی صورت گرفته است.
وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز مشاوره اشتغال و کارآفرینی در سمنان گفت: انتظار می‌رود که این مرکز مشاوره در حوزه اشتغال‌پذیری ورود جدی کند.
اسدی با تقدیر از ورود جهاددانشگاهی استان سمنان به این حوزه اظهار کرد: راه اندازی این مرکز مشاوره با این رویکرد، یک کار نسبتا نو و جدید است.
وی ادامه داد: وزارت ورزش و جوانان در طرح هایی از این دست صرفا به دنبال این نیست که از طریق اعطای یک وام و تسهیلات، زمینه را برای اشتغال یک یا چند نفر فراهم کند.
مدیر کل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزرات ورزش و جوانان به اهمیت توجه بیشتر به فرهنگ کار اشاره و بیان کرد: فرهنگ کار در کشور ما نیازمند تغییر و تحول است و انتظار می‌رود که مرکر مشاوره کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی استان نیز به این حوزه توجه ویژه داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha