• شنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402111410255
  • خبرنگار : 50035

رئیس‌کل سابق دادگستری استان:

رشد جمعیت کیفری استان همدان مهار شد

رشد جمعیت کیفری استان همدان مهار شد

ایسنا/همدان رئیس‌کل سابق دادگستری استان همدان با اشاره به مهار رشد جمعیت کیفری استان گفت: قانون‌مداری در سطح استان حرف نخست را در دستگاه قضایی می‌زند و برای تحقق عدالت از قانون‌شکنی‌ها جلوگیری به عمل می‌آید.

محمدرضا عدالتخواه شنبه ۱۴ بهمن در آیین تودیع و معارفه رئیس‌کل دادگستری استان همدان، با اشاره به گسترش شیوه‌های جایگزین رسیدگی قضایی با رویکرد حل اختلاف با صلح و سازش تصریح کرد: با تشکیل ستاد «تألیف قلوب» ۸۰ فقره قتل عمد طی ۴.۵ سال ختم به مصالحه شده و کمیته‌های «مصلحین» نیز در سراسر استان اعم از مساجد، هیأت‌ها، اصناف و بخش‌های مختلف راه افتاده است.

وی به ایجاد و راه‌اندازی طرح ابتکاری «معتذرین» توسط دادگستری استان همدان اشاره کرد و افزود: در این طرح متهمان چنانچه تمایل داشته باشند می‌توانند در جهت عدالت ترمیمی و جبران تألمات روحی شاکی عذرخواهی کنند که این طرح به کشور هم تسری یافت.

عدالتخواه خاطرنشان کرد: تاکنون در قالب این طرح ۳۴ هزار متهم ابراز ندامت و پشیمانی کرده‌اند و شکات، ۲۱ هزار نفر از آنها را بخشیده‌اند که با پرداخت جزای نقدی و مطالبات خصوصی اشخاص مثل جبران خسارات و دیات بیش از ۲۱ میلیارد تومان گذشت صورت گرفت و حکم اجرا نشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر این طرح در چهار بخش دادگستری، قضات، کلانتری و زندان‌ها اجرا و افراد تشویق به عذرخواهی می‌شوند، تصریح کرد: به تازگی این طرح برای گشت‌های سیار نیروی انتظامی در قالب طراحی فرم در حال اجراست تا اگر برخورد و شکایتی وجود دارد به سمت و سوی غذرخواهی برود.

رئیس‌کل سابق دادگستری استان همدان به ایجاد سامانه «وکلای مصلح» اشاره کرد که در آن وکلا تلاش می‌کنند در پرونده‌هایشان ایجاد سازش کنند، یادآور شد: طرح «شمیم رضوی» نیز برای صلح و سازش خانواده‌ها ایجاد شده است که در امامزاده‌ها فعالیت دارد.

وی با تأکید بر اینکه استان همدان رتبه برتر صلح و سازش را در سطح کشور به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: همدان جزو استان‌های برتر است با سامانه ارزشیابی آراء بدوی «ساآب» آراء قضات ارزیابی می‌شود به طوریکه آرای قضات بدوی توسط قضات تجدیدنظر براساس شاخص‌های شکلی و ماهوی قانونی نمره‌گذاری می‌شود و ما رتبه‌بندی قضات را داریم که خوشبختانه استان همدان از حیث اتقان و استحکام آراء رتبه نخست را دارد.

عدالتخواه در ادامه بیان کرد: در استان همدان سه برنامه قاضی‌محور، شعبه‌محور و حوزه‌محور برای رؤسای دادگستری‌ها و دادستان‌ها تبیین شده و قاضی از ابتدا می‌داند که چه وضعیتی دارد و پایان سال باید به چه وضعیتی نایل آید.

وی با اشاره به افزایش مجازات‌های جایگزین حبس مطرح کرد: مجازات‌های جایگرین حبس مدیریت و نظام‌مند شد به طوریکه در یک مرحله در مهرماه گذشته در اقدام جهادی بیش از ۲۰۰۰ نفر از کارمندان و مدیران به همراه ۳۰۰ نفر از متهمان و محکومان از یک صبح تا ظهر اقدام به جمع‌آوری ۱۵ تن زباله کردند به طوریکه این اقدام نمادین اما اثرگذار و فرهنگساز بود.

رئیس‌کل سابق دادگستری استان همدان با اشاره به اینکه در کنار این موضوع، هدفگذاری غرس یک میلیون نهال را در استان داریم که انجام خواهد شد، تصریح کرد: برخورد جدی با اراذل و اوباش صورت گرفت البته زمینه برای اصلاح مستعدان تحول را هم فراهم کردیم.

وی به انجام کادرسازی و استفاده از از قضات جوان، توانمند و شجاع اشاره کرد و یادآور شد: قانون‌مداری در سطح استان حرف نخست را در دستگاه قضایی می‌زند و برای تحقق عدالت از قانون‌شکنی‌ها جلوگیری به عمل می‌آید.

عدالتخواه با تأکید بر اینکه بررسی وضعیت زندان‌ها نیز در دستور کار قرار گرفت به طوریکه رتبه نخست معفوین مربوط به استان است و رشد جمعیت کیفری استان هم مهار شد، اظهار کرد: حفظ استقلال قضات به معنای واقعی کلمه محقق شد به طوریکه در کار هیچ قاضی دخالت نکردم اما مشورت‌ها داده شد و ارشادها بود اما تصمیم‌گیری نهایی به عهده خود قاضی گذاشته شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد دادگاه‌های تجدیدنظر از ۱۱ شعبه به ۱۸ شعبه افزایش یافته است به طوریکه استان همدان از حیث تعداد دادگاه و از نظر کیفیت رسیدگی و کمیت ارجاع پرونده‌ها، بهترین وضعیت را در سطح کشور دارد، گفت: تنها به تعداد دادگاه‌های بدوی مرکز استان ۱۱ دادگاه اضافه شده، هر چند باز هم حجم پرونده‌های وارده زیاد است.

رئیس‌کل سابق دادگستری استان همدان به راه‌اندازی دو دادگاه در بخش زند و شیرین‌سو با کمک مسئولان محلی به منظور تلاش برای حل مشکلات مردم منطقه اشاره کرد و یادآور شد: این دو دادگاه با کمترین اختصاص بودجه از قوه‌قضائیه راه‌ندازی شد.

وی به تعامل سازنده با سایر بخش‌ها و کمک به حل مشکلات استان اشاره و بیان کرد: تلاش برای حل مشکلات سازمان‌ها و ادارت و بخش‌های تولیدی استان انجام شده است.

عدالتخواه همچنین اعلام کرد: در رسیدگی به پرونده‌هایی با موضوع ماده ۴۷۷، در ۲۳۰ جلسه بیش از ۶۰۰۰ پرونده مورد رسیدگی قرار گرفته و همدان به عنوان الگو برای کل کشور انتخاب شده و به سایر استان‌ها تسری یافت به طوریکه بسیاری از استان‌ها به این شیوه اقدام می‌کنند.

به گزارش ایسنا، در این مراسم از زحمات «محمدرضا عدالتخواه» تقدیر و «بهروز محمدی‌مهر» به عنوان رئیس‌کل جدید دادگستری استان همدان معرفی شد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha