• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۹:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402120805370
  • خبرنگار : 50548

در نشست سه نامزد انتخابات با دانشجویان مطرح شد

طراحی مدل‌های اسلامی در حکمرانی/ رفع نواقص برنامه هفتم/ رصد نمایندگان پس از پایان دوره

طراحی مدل‌های اسلامی در حکمرانی/ رفع نواقص برنامه هفتم/ رصد نمایندگان پس از پایان دوره

ایسنا/خراسان رضوی سه نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه مشهد و کلات با حضور در یک نشست دانشجویی، به طرح برنامه‌های خود پرداختند.

امروز، ۸ اسفندماه جلسه پرسش و پاسخ با نامزدهای مجلس شورای اسلامی با حضور علی‌اصغر نخعی‌راد، معتمدی‌فر و غلامرضا کیارزم در سالن شورای دانشکده پزشکی به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

مطالبه‌گری ملت و پاسخگویی حاکمیت

غلامرضا کیارزم، کارشناس ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه شریف در این جلسه ضمن معرفی خود اظهار کرد: پس از فارغ‌التحصیلی مدتی در دانشگاه علوم و فنون مازندان تدریس داشتم. از آن پس تا سال ۹۳ به عنوان کارشناس فناوری اطلاعات در وزارت بهداشت فعالیت داشتم. سال ۹۳ به مشهد برگشتم و از هنگام تاکنون در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشغول هستم. فعالیت در در دفتر همکاری‌های فناوری ریاست جمهوری و با همکاری با وزارت فرهنگ در حوزه صنایع خلاق و صنایع فرهنگی نیز از دیگر سوابق من است.

وی با اشاره به اینکه مجلس دو شأن قانون‌گذاری و نظارت دارد، بیان کرد: قانون خوب می‌تواند یک کشور را به پیشرفت برساند و قانون بد فسادزا و رانت‌آفرین است و حتی موجب می‌شود ملت در تقابل با حاکمیت قرار گیرد. بنابراین قانون‌گذاری شأن بسیار مهمی دارد.

وی با تاکید بر اهمیت مطالبه‌گری ملت و پاسخگویی حاکمیت، افزود: مطالبه‌گری به معنای تقابل ملت با حاکمیت نیست، بلکه به معنای علاقمندی و اهمیت دادن مردم به سرنوشت کشورشان است. مطالبه‌گری، فرآیندی مستمر، علمی و عقلانی است، مستمر بدین معنا که باید به یک فرهنگ تبدیل شود و عقلانی و علمی بودن بدین معنا که باید شفافیت وجود داشته باشد، زیرا اگر ارزیابی درستی از عملکرد افراد و دستگاه‌ها انجام نشود، مطالبه‌گری دقیقی صورت نخواهد گرفت.

این نامزد انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه مشهد و کلات با اشاره به اهمیت شفافیت آرا در مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: فناوری اطلاعات می‌تواند در حوزه شفاف‌سازی کمک کند. به نظر من نماینده علاوه بر آنکه موظف است به صورت شفاف رای خود را اعلام کند، باید ادله و بیّناتی که چرا چنین رایی را داده نیز بیان کند.

کیارزم با بیان اینکه مطالبه‌گری ملت در این خصوص لازم است، اظهار کرد: فضای مجازی چنین بستری را فراهم آورده است و هر نماینده مجلس می‌تواند فضایی را ایجاد کند تا به موکلان و مردمی که قدرت و حقوق خود را به او تفویض کرده‌اند، نتایج را ارائه کند. البته این اتفاق نیاز به تکامل دارد تا به صورت یک قانون درآید.

وی با بیان اینکه قانوگذاری، فرآیندی علمی است و در نظر من حکمرانی، نوعی فناوری است، عنوان کرد: در قانون‌گذاری اقتصادی، ما نیازمند کسانی هستیم که مدل‌ها و مبانی اقتصاد اسلامی را طراحی کنند، نه اینکه از غرب الگوبرداری شود. سپس این مبانی باید توسط گروه دیگری از متخصصین به مدلی عملیاتی تبدیل شود و بعد با اعمال نظر پژوهشگران در اندیشکده‌ها، به مجلس وصول و به عنوان قانون تصویب شود. گاه حلقه اتصال این گروه‌ها وجود ندارد و گاه هر یک به جای دیگری کار انجام می‌دهد. چنانکه گاهی نماینده مجلس تئوری پرداز می‌شود و مدل ارائه می‌کند. بنابراین هدف بزرگ دیگر که دشوار است و مد نظر اینجانب قرار دارد، جریان‌سازی بر اساس یک فرآیند علمی و با مدل فناوری است، به‌گونه‌ای که هر کس کار خود را انجام دهد و نتیجه کارش را به لایه بعدی انتقال دهد.

در مجلس تعقل مهمتر از تخصص است

در ادامه علی اصغر نخعی‌راد نامزد دیگر انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه مشهد و کلات به بیان نظرات خود پرداخت. وی متولد ۱۳۴۴ و اهل مشهد است و مدرک کارشناس ارشد حقوق خصوصی دارد و دارای سابقه کار وکالت در دادگستری به مدت بیش از ۲۰ سال است، و به مدت ۴ سال سابقه عضویت در شورای اسلامی شهر مشهد را دارد.

نخعی‌راد در این جلسه با اشاره به سابقه حضور در شورای شهر مشهد و تجارب حاصل از آن، بیان کرد: افرادی که در مجلس می‌خواهند کاری انجام دهند، صرف داشتن تخصص کفایت نمی‌کند، زیرا اموری که در مجلس مطرح می‌شود، متنوع و گسترده است و هر کسی که وارد آن می‌شود، صرفا در یک مورد متخصص است، در حالیکه باید برای همه امور کشور رای دهد. بنابراین علاوه بر تخصص، تعقل و استفاده از تجارب دیگران نیز بسیار حائز اهمیت است، به عبارت دیگر در مجلس شورای اسلامی، تعقل بیش از تخصص به کار می‌آید.

وی با اشاره به اشکالاتی در قانون‌گذاری و نظارت که در مجلس وجود دارد، اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی به دلیل تعارض منافع برخی طرح‌ها و لوایح را کنار گذاشت. در کنار آن اشکالاتی در قانون‌گذاری مجلس نیز وجود دارد. به عنوان مثال در برنامه ششم توسعه ایراداتی وجود داشت که در برنامه هفتم نیز تکرار شده است که از جمله آن می‌توان به احکام مرتبط با نقدینگی اشاره کرد.

این نامزد انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه مشهد و کلات با تأکید بر ضرورت رفع نواقص برنامه‌ هفتم، افزود: ورود افرادی به مجلس که بتوانند این اشکالات و ایرادات را ببینند و دقت کنند و این ذهنیت را نداشته باشند که به خاطر ماندن در کرسی مجلس شفافیت را ارائه ندهند، اهمیت دارد. نمایندگان تنها به قصد خدمت به مردم این راه را انتخاب کنند، زیرا یکی از آفت‌های نمایندگان، تمرکز برای پایداری آرا در دوره‌های آتی است.  

مردم از انتصاب مدیران جاهل و خائن گلایه دارند

در ادامه کاظم معتمدی‌فر که با شعار «عدالت‌خواهی از طریق شایسته‌سالاری و مبارزه با فساد» وارد عرصه انتخابات شده است، به معرفی خود پرداخت و اظهار کرد:  مدرک مهندسی مکانیک را از دانشگاه تبریز و مدرک مهندسی صنایع سیستم‌ بهره‌وری را از دانشگاه علم و صنعت اخذ کرده و دوره عالی مدیریت اجرایی کسب‌وکار را گذرانده‌ام. ریاست مرکز پایش پیامدسنجی راهبردی سپاه، ریاست مرکز برنامه‌ریزی نظارت بر دخانیات کشور، ریاست مرکز دانشگاه علمی کاربردی صنایع قند،و... از جمله تجارب فعالیت‌های اینجانب بوده است.

معتمدی‌فر که اولویت اول خود را کمیسیون صنایع و معادن انتخاب کرده است، گفت: ۴۰ درصد اقتصاد کشور در وزارت صمت قرار دارد. در اولویت بعدی کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه و بودجه قرار دارد، زیرا مدتی در حوزه‌های طرح و برنامه مراکز راهبردی فعالیت داشته‌ام و شناخت خوبی نسبت به نقاط قوت و ضعف و تهدیدات و فرصت‌ها در حوزه اقتصاد دارم. 

وی به معرفی رویکرد پیامدسنجی راهبردی پرداخت و گفت: در این رویکرد پیامدهای نهایی باید آن چیزی باشد که مورد انتظار جامعه است. مسئله ما با نمایندگان مجلس این است که در مدت حضور در مجلس باید مطابق با شاخص‌هایی که دولت قول داده است، به نمایندگی از مردم دولت را رصد کنند.

این نامزد انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه مشهد و کلات با تأکید بر انحرافات بسیاری که در گزینش‌ها و لیست‌بندی‌ها وجود دارد، اظهار کرد: در انتخاب مراقب باشیم. سابقه حضور در بدنه دولت را دارم و می‌دانم نمایندگان چه مشکلاتی را می‌توانند برای دستگاه‌های اجرایی به وجود آورند. نمایندگی مجلس، به لحاظ اهمیت، آسیب‌پذیری و اقتداری که دارد، بالاترین پست در جمهوری اسلامی است و به خودروی تندرویی می‌ماند که اگر صاحب آن توجه نکند، چپ می‌کند.

معتمدی‌فر ادامه داد: رصد نمایندگان پس از بیرون آمدن از مجلس، صدور مجوزهای استخدام خارج از قاعده و ... از جمله این موارد است. مردم ما از تحریم گلایه ندارند، بلکه از انتصاب مدیران جاهل گلایه دارند. سکوت نمایندگان مردم در این زمینه جای سوال دارد که چرا در جایی که جوانانی بااستعداد و تحصیلکرده وجود دارند، چنین اتفاقی می‌افتد. اگر قوه مقننه در قانون‌گذاری عدالت را رعایت کند و دولت موضوع شایسته‌سالاری را اجرا کند، مردم گلایه ندارند. مبارزه با فساد در قوه قضاییه قطعا موجب می‌شود در مسیر تولید ثروت در کشور مشکلی پیش نیاید.

وی با اشاره به مهم‌ترین برنامه‌های خود گفت: این برنامه‌ها عمدتاً راهبردی و با تاکید بر اصلاح ساختارهاست. بازطراحی و اصلاح ساختار کلان نظام سیاسی کشور، طراحی نظام شایسته‌سالاری، مبارزه با فساد، طرح جامع زیارت و طراحی سیستم جامع محرومیت‌‎زدایی را در نظر دارم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha