• دوشنبه / ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1402122115126
  • خبرنگار : 71451

مروری بر زندگی شهید اکبر زجاجی

مروری بر زندگی شهید اکبر زجاجی

اکبر زجاجی در مهر ۱۳۶۱، به عضویت سپاه درآمد و یک ماه پس‌ازآن، به‌عنوان جانشین معاون عملیاتی لشکر ۲۷ منصوب شد و به فعالیت پرداخت. در فروردین ۱۳۶۲ نیز به مدت چهار ماه در مقام معاون عملیاتی لشکر انجام‌وظیفه کرد و سرانجام در ۸ مرداد ۱۳۶۲، به دلیل رشادت و لیاقتش، به‌عنوان قائم‌مقام لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) منصوب شد.

به گزرش ایسنا، اکبر زجاجی روز ۴ خرداد ۱۳۳۸ در شهر کاشان متولد شد. او دوره ابتدایی را در دبستان شهید جهانی و سوزنچی این شهر گذراند. در سال ۱۳۵۰ نیز در دبیرستان، مشغول به تحصیل شد. سپس به هنرستان نساجی کاشان رفت و بعد از هنرستان، وارد انستیتو فناوری اصفهان شد. ورود او به انستیتو اصفهان، با اولین جرقه‌های حرکت‌های انقلابی هم‌زمان شد.

اکبر در طول مبارزات خود علیه رژیم پهلوی، چند بار با مأموران ساواک درگیر شد که در یک درگیری، از ناحیه صورت و گوش زخمی شد. با اوج‌گیری انقلاب اسلامی، وی با شور و شوق فراوان برای خدمت به انقلاب، کمر همت بست و در جهت تحقق آرمان‌های انقلاب و امام، از هیچ تلاشی فروگذار نکرد. با آغاز انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاه‌ها، او به نهاد تازه تأسیس جهاد سازندگی پیوست تا به روستاییان محروم و کشاورزان زحمتکش خدمت کند.

وی با حمله صدام به خاک ایران و آغاز جنگ تحمیلی به‌عنوان بسیجی با گروه دکتر چمران، عازم جبهه‌های جنوب شد. اکبر مدتی در خرمشهر به مقابله با نیروهای بعثی پرداخت. پس از اشغال خرمشهر به دست دشمن هم مدتی در آبادان و پس‌ازآن، در جبهه‌های سوسنگرد به نبرد علیه دشمن ادامه داد. اکبر زجاجی پس از مبارزه در جبهه‌های جنوب، به سمت کردستان و جبهه‌های غرب کشور رفت و طولی نکشید که به دلیل هوش و درایت، توانمندی و شایستگی‌های نظامی، در کمتر از یک ماه، مسئولیت یکی از محورهای عملیاتی در مریوان به او واگذار شد.

اکبر زجاجی در مدت حضور خود در جبهه‌های غرب، ضربه‌های مهلکی بر پیکره نیروهای ضدانقلاب وارد کرد و با اقدام‌های سنجیده نظامی، تحولی جدی و اساسی در محور عملیاتی خود پدید آورد. سپس عازم جبهه‌های جنوب شد و در عملیات بیت‌المقدس مسئولیت واحد اطلاعات عملیات را بر عهده گرفت. همچنین در عملیات فتح‌المبین، به‌عنوان فرمانده گردان، وارد عمل شد.

او در مهر ۱۳۶۱، به عضویت سپاه درآمد و یک ماه پس‌ازآن، به‌عنوان جانشین معاون عملیاتی لشکر ۲۷ منصوب شد و به فعالیت پرداخت. در فروردین ۱۳۶۲ نیز به مدت چهار ماه در مقام معاون عملیاتی لشکر انجام‌وظیفه کرد و سرانجام در ۸ مرداد ۱۳۶۲، به دلیل رشادت و لیاقتش، به‌عنوان قائم‌مقام لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) منصوب شد.

سردار شهید؛ اکبر زجاجی پس از ماه‌ها تلاش و مجاهدت در جبهه‌های غرب و جنوب، در ۲۱ اسفند ۱۳۶۲، در عملیات خیبر، در جزیره مجنون با گلوله تک‌تیرانداز عراقی به درجه شهادت نائل شد.

سرلشکر رحیم صفوی درباره شهید اکبر زجاجی روایت می‌کند:«اکبر زجاجی را به یاد دارم. او اهل کاشان بود و قیافه‌ای صمیمی و محجوب و نورانی داشت و فرماندهی پرصلابت و قاطع بود. با این‌که جانشین فرمانده لشکر بود، همیشه توی خط مقدم کنار فرماندهان گردان‌ها می‌جنگید و شجاعت خاصی داشت.

زجاجی خیلی خوش‌فکر بود و فکری متعالی داشت. فردی متین و با وقار بود که کم‌حرف می‌زد ولی وقتی حرف می‌زد، خیلی دقیق صحبت می‌کرد. او عمر کوتاهی داشت و در عملیات خیبر به شهادت رسید. زجاجی انسان بسیار بزرگی بود.»

منابع:

۱-شیری، حجت، اطلس لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) در دوران دفاع مقدس، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، چاپ اول، ۱۴۰۰، صفحه ۱۶۰

۲- اردستانی، حسین، تاریخ شفاهی دفاع مقدس: از شرق بصره تا مهران: روایت سید یحیی (رحیم) صفوی (جلد دوم)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، تهران ۱۴۰۲، ص ۱۹۱

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha