• یکشنبه / ۷ دی ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404100704323
  • خبرنگار : 50061

بدهی کلان‌شهرها به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بابت نیم درصد

بدهی کلان‌شهرها به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بابت نیم درصد

ایسنا/قزوین دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: اکثر کلانشهرها در پرداخت نیم درصد به نهاد بدهکار هستند. در سال ۱۴۰۲، میزان برداشت از محل نیم‌درصد شهرداری‌ها در استان قزوین پنج میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بوده، در حالی که هزینه کارکنان در همان سال، ۳۶ میلیارد تومان است.

آزاده نظربلند در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان قزوین که ظهر یکشنبه هفتم دی ماه در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: در یک سال اخیر تلاش کردیم تا یک سری مسائل را به عنوان نقشه راه در نظر بگیریم و فضاهای موجود را به مراکز فعال فرهنگی و اجتماعی تبدیل کنیم؛ این امر در جلب کودکان و نوجوانان مؤثر خواهد بود تا تعاملات اجتماعی در آن‌ها شکل بگیرد.

وی با تأکید بر اینکه توسعه ناوگان سیار مورد توجه بوده است، افزود: خدمات نهاد کتابخانه‌ها در ۵۰۰ نقطه کشور توسط کتابخانه سیار ارائه می‌شود. یکی از امکاناتی که کتابخانه سیار فراهم کرده، حضور در مدارس است، اما تعامل با مدارس دشوار است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور خاطرنشان کرد: در حوزه‌های فناوری و دیجیتال نیز فعالیت‌هایی داشتیم، از این رو سایت «همخوان» را راه‌اندازی کردیم. این سایت دستیار مشاوره جستجوی کتاب است و با هوش مصنوعی، مسیرهای مطالعاتی، معرفی کتاب و خلاصه‌ کتاب را ارائه می‌شود.

وی افزود: در سایت همخوان، کتاب الکترونیک را نیز راه‌اندازی کردیم. ما به عنوان کتابخانه عمومی که کتاب امانت می‌دهیم، با پلتفرم‌ها وارد مذاکره شدیم و برای اولین بار، نسخه الکترونیکی مجموعه‌ای شامل ۵۰ هزار عنوان را در دسترس کتابخوان‌ها قرار دادیم؛ به طوری که خواننده با پرداخت ۶۰ هزار تومان، تا ۶ ماه به این مجموعه دسترسی دارد.

نهاد کتابخانه‌های عمومی از کمبود منابع رنج می‌برد

نظربلند با بیان اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی از کمبود منابع رنج می‌برد، تصریح کرد: از ابتدای سال تا امروز، ۵۲ میلیارد تومان به صورت متمرکز خرید داشته‌ایم. اگر استان در جذب مشارکت‌های اجتماعی، خیرین و صنایع کمک کند، می‌توانیم به شکل بهتری پیش برویم. 

وی مطرح کرد: رویکرد نهاد کتابخانه‌ها این بود که ستاد تهران کتاب‌ها را خریداری می‌کرد و در اختیار کتابخوان‌ها قرار می‌داد، اما در رویکرد جدید با توجه به نیاز جامعه محلی اقدام به خریداری کتاب می‌کنند، لازم به ذکر است که بودجه‌های خرید محدود هستند و در این زمینه نیاز به کمک استانی داریم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: تربیت مروّجان کتاب و کتابخوانی در دستور کار قرار دارد. در حوزه نوجوانان در حال برنامه‌ریزی فعالیت‌هایی هستیم تا آن‌ها را با کتاب و کتابخوانی آشنا کنیم.

وی تأکید کرد: هر کجا بتوانیم با کانون پرورش فکری و آموزش و پرورش تعامل خواهیم کرد. سامانه GIS  یا همان آمایش سرزمینی را راه‌اندازی کرده‌ایم تا در تعریف خدمات کتابخانه‌ای و احداث، خدمات به صورت اشتراکی در اختیار عموم قرار گیرد.
نظربلند عنوان  کرد: بودجه خرید و تجهیز خودرو برابر خواهد بود بنابراین اگر کتابخانه‌های سیار با کمک استان خریداری شوند، ما نیز به همان اندازه در تجهیز کتابخانه بودجه اختصاص می‌دهیم.

وی متذکر شد: بازطراحی بسیار مهم است و منابع را از بودجه‌های کشوری و استانی تأمین کنیم. با حمایت استاندار و تلاش مدیران، می‌توانیم کتابخانه‌ها را به جایگاه بالاتری برسانیم، افراد بیشتری را درگیر فعالیت‌های فرهنگی کنیم و تمام فعالیت‌های فرهنگی در کتابخانه‌ها متمرکز شود باید کتابخانه‌ها را به فضای خانواده‌محور تبدیل کرده و زمینه رشد فرهنگی کودکان و نوجوانان سرزمین ایران را فراهم کنیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور یادآور شد: برای کتابخانه‌های تعطیل، مجوز جذب نیرو گرفتیم. اگر بتوانیم حقوق نیروها را تأمین کنیم، تعداد بیشتری نیرو در کتابخانه‌ها جذب خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha