• چهارشنبه / ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 91122315173
  • منبع : نمایندگی مرکزی

/گزارش/

شهر گمشده، تجلی تاریخ کهن پرندک

شهر گمشده، تجلی تاریخ کهن پرندک

ایسنا/مرکزی منطقه باستانی "مشکویه" یا "مسکویه" که به عنوان شهر گمشده در تاریخ ایران از آن یاد می‌شود و هم اکنون آثار اندکی از آن باقی مانده است با جاذبه‌ای تاریخی و سیاحتی چشم‌انتظار گردشگران نوروزی است.

منطقه باستانی "مشکویه" یا "مسکویه" که به عنوان شهر گمشده در تاریخ ایران از آن یاد می‌شود و هم اکنون آثار اندکی از آن باقی مانده است با جاذبه‌ای تاریخی و سیاحتی چشم‌انتظار گردشگران نوروزی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی، این اثر تاریخی که حریم آن حدود 50 هکتار است و در حدود یک کیلومتری جنوب شهر پرندک از توابع شهرستان زرندیه واقع شده در دوران باستان و بیش از 2000 سال گذشته بخشی از توابع شهر ری محسوب می‌شده و در مسیر حرکت کاروان‌ها قرار داشته است.

این شهر که از جمله آثار کهن و باستانی زرندیه به شمار می‌رود، در فروردین‌ماه سال 1356 با شماره ثبت 1361 توسط میراث فرهنگی و گردشگری با نام "مشکین تپه" به ثبت رسیده است.

در کتب تاریخی آمده است که مشکویه زادگاه دانشمند بزرگ ایرانی،"ابوعلی مشکویه" بوده است که آثار متعددی از این شخصیت تأثیرگذار در تاریخ اندیشه ایران بجا مانده است.

وی که از دانشمندان اهل تشیع بوده از این منطقه به اصفهان مهاجرت می‌کند و در این شهر دارفانی را وداع گفته و در تخت پولاد اصفهان به خاک سپرده می‌شود که به لحاظ شخصیت ارزشمند این دانشمند شیعی پژوهشکده حوزه دانشگاه قم در سال 1379 نشستی را تحت عنوان هزارمین سال درگذشت ابوعلی مشکویه برگزار کرد.

این منطقه باستانی در عهد باستان، دریا بوده و مشکویه نزدیک‌ترین شهر ساحلی آن و بسیار خوش آب و هوا و مکانی برای شکار و تفریح سلاطین به شمار می‌رفت و از بقایای سفالی آن چنین به نظر می‌رسد که این شهر به سیستم لوله‌کشی آب و فاضلاب نیز مجهز بوده و کوچه و خیابان‌های آن با خشت‌های پخته فرش شده است.

بر اساس آثار کشف شده این شهر مجهز به کارگاه بزرگ سفال‌سازی بوده که ظروف سفالی آن با رنگ‌آمیزی بسیار متنوع، زیبا و منحصر به فرد توجه هر انسانی را به خود جلب می‌کند.

برخورداری از زمین‌های حاصلخیز کشاورزی و نیز پسته‌کاری این منطقه را با ارزش اقتصادی دو چندان روبرو کرده و در حال حاضر نیز پسته مرغوب در این منطقه عرضه می‌شود و این ویژگی‌ها موجب شده بود که در آن زمان جنگ‌های متعددی در آن بوقوع بپیوندند به طوری که این شهر در زمان حمله مغول با خاک یکسان می‌شود.

شهردار پرندک در گفت وگو با ایسنا، از قلعه مشکویه به عنوان مهمترین اثر تاریخی و گردشگری این شهر یاد کرد که قابلیت پذیرایی از گردشگران نوروزی را داراست.

"محمد رسفیجانی" افزود: شهر پرندک به عنوان پیشانی استان مرکزی که در شمال این استان و در حدود 20 کیلومتری استان تهران واقع شده است از لحاظ جغرافیایی و شرایط آب و هوایی به عنوان یکی از مناطق زیبا، توانایی جذب مسافران و گردشگران را دارد.

وی اضافه کرد: امیدواریم مسوولان با توجه بیشتر به این منطقه بسترهای لازم را برای احیای این جاذبه تاریخی فراهم کنند.

شهردار پرندک، تصریح کرد: شهرداری پرندک با آماده‌سازی این شهر به ویژه اماکن اقامتی، پذیرای گردشگران نوروزی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha