• سه‌شنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۲ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92091208777
  • خبرنگار : 71191

جمهوری آذربایجان چوگان را به نام خود جهانی کرد

جمهوری آذربایجان چوگان را به نام خود جهانی کرد

بازی سنتی چوگان به نام جمهوری آذربایجان در هشتمین اجلاس میراث ناملموس یونسکو به ثبت رسید.

بازی سنتی چوگان به نام جمهوری آذربایجان در هشتمین اجلاس میراث ناملموس یونسکو به ثبت رسید.

خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) تأیید این خبر را از برخی مسوولان گرفت. بر همین اساس اعلام شد که جمهوری آذربایجان پرونده‌ی این بازی را با نام «چوگان بازی سنتی با اسب در قره‌باغ» امروز (سه‌شنبه، 12 آذرماه) در فهرست یونسکو ثبت کرده است.

هشتمین اجلاس سالانه‌ی کمیته‌ی میراث ناملموس سازمان یونسکو با حضور حدود 600 نماینده از 95 کشور جهان روز گذشته در پایتخت جمهوری آذربایجان آغاز شد.

جمهوری آذربایجان امسال خواستار ثبت جهانی بازی «چوگان» به‌عنوان میراث جهانی ناملموس خود شد و شواهد موجود حاکی از بود که این کشور از پیگیری ثبت این بازی، اهداف تجزیه‌طلبانه و رؤیای موهوم آذربایجان بزرگ را در نظر دارد و در درخواست خود برای ثبت چوگان در فهرست میراث جهانی ناملموس، جمهوری آذربایجان را کشوری دانسته که از هزاران سال قبل رام‌ کردن اسب در آن رواج داشته که یکی از دلایل اصلی آن نیز تربیت اسب‌ها برای بازی چوگان بوده است!

گروه حاضرشده از ایران در اجلاس امسال یونسکو شامل یدالله پرمون - مدیر دفتر منطقه‌یی مطالعات پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی - و مرتضی رضوانفر - معاون پژوهشی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی - است.

پیش از این، مقامات ایرانی به‌شکل رسمی نسبت به پیشنهاد شدن پرونده‌ی بازی چوگان از طرف جمهوری آذربایجان برای ثبت جهانی اعتراض کرده و این بازی را جزو میراث مشترک چند کشور دانسته بودند که ثبت آن به نام یک کشور نادرست است؛ اما با این وجود، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در تهران هفته‌ی پیش گفت: این‌که بخواهیم نسبت به ثبت بازی سنتی چوگان به نام کشور جمهوری آذربایجان اعتراض کنیم، در چارچوب کنوانسیون یونسکو، یک اشتباه است.

از سوی دیگر، در اجلاس امسال یونسکو پرونده‌ی «طب سنتی در ایران» توسط کشور ما ارائه شده است که در روزهای آینده بررسی می‌شود. البته با وجود مشکلاتی که برای تنها سهمیه‌ی ایران برای ثبت در این اجلاس، پیش آمد و براساس آن، گروه ارزیاب یونسکو حدود یک‌ماه پیش این پرونده را به‌دلیل نواقصی که داشت جزو پرونده‌های مرجوع‌شده قرار داد ایران هنوز امیدوار است در جریان برگزاری اجلاس یونسکو با دفاع خود بتواند این پرونده را جهانی کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۲ ۱۶:۳۵

لعنت به هر چي وطن‌فروش که به ناحق تو اين مملکت بهش پست ميدن بدون داشتن هيج علمي.

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۲ ۱۷:۳۱

خب ديگه عيد نوروز و چهارشنبه سوري و ورزشهاي باستاني و زورخانه‌اي و کوروش و داريوش هم تا چند وقت ديگه اعلام ميشه که ايراني نيستن. آهان خليج فارس رو هم يادم رفت بگم. دست مسئولين درد نکنه. بنده خداها انقدر سرشون شلوغه که وقت رسيدن به اين کارا و حفظ آيين و سنن ايراني رو ندارن

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۲ ۱۷:۴۸

تبريک!

avatar
۱۳۹۲-۰۹-۱۲ ۱۸:۰۵

تاسف فراوان