مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: در استان یزد و عمدتا در شهرستان تفت و مهریز که شهرستانهای خنک استان محسوب میشوند، انارهای تولیدی با ایجاد گودالی در کنار باغ و در زیر کاه و کلش و چوب و کمی خاک برای نگهداری، دفن میشوند.
محمدحسین ملانوری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه یزد، اظهار کرد: 30 درصد انار تولیدی استان به روش سنتی، ذخیره و نگهداری میشود که البته مورد تایید سازمان نیست.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سردخانهای به ظرفیت بیش از 80 هزار تن در استان وجود دارد ولی عمدتاً در حال حاضر برای نگهداری خرما از آن بهره گرفته میشود. 70 درصد اناری که در استان ذخیره میشود در انبارها و سردخانههای بالای صفر نگهداری میشود.
ملانوری، تولید انار دانه یا رب انار را از روشهای مرسوم در صنایع تبدیلی محصول انار ذکر کرد و گفت: برخی فارغ از دغدغههای نگهداری و نوسان قیمتها با تبدیل انار به دیگر محصولات مانند کنستانتره مدت زمان طولانیتری را برای عرضه محصول خود به بازار کسب میکنند.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی یزد از در حال ساخت بودن واحدی در منطقه اکرم آباد یزد خبر داد و گفت: در این واحد از هسته انار روغن تهیه میکنند و کنجاله آن را نیز برای تهیه مواد آرایشی مورد استفاده قرار میدهند.
وی ادامه داد: از هسته انار روغن بسیار گرانی تهیه میشود و کنجاله انار نیز به عنوان خوراک دام و بخشی از آن نیز برای تولید مواد آرایشی به خصوص ساخت کرمهای ضدآفتاب و بخش دیگری هم در تهیه ادویهجات استفاده میشود.
ملانوری از صادرات اناردانه استان به قیمت کیلویی 38 هزار تومان به کشورهایی نظیر هندوستان و پاکستان خبر داد و افزود: این کشورها به ازای هر کیلو اناردانه خریداری شده از کشورمان حداقل 200 هزار تومان استفاده میبرند. این کشورها پس از خرید اناردانه، آن را شستوشو میدهند و آب انار خشک شده و روی دانهها را به عنوان آب میوه، تغلیظ و تحت عنوان عصاره به بازار عرضه میکنند.
انتهای پیام
نظرات