با توجه به روند رو به گسترش بیماریهای غیرواگیر قلبی - عروقی، سکته مغزی، سرطان بهویژه سرطان معده و دیگر بیماریهای مشابه، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، شعار امسال بسیج آموزشی ملی تغذیه را «کاهش مصرف نمک» در مردم انتخاب کرده است و برنامههای مناسب آن در سطح استان اجرا میشود.
«عطیه رزّازی»، کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی قزوین، اظهار کرد: هر سال و با توجه به نیازهای روز، برای ارتقای فرهنگ و سواد تغذیهای جامعه، معاونت بهداشتی، برنامههایی را از ششم دیماه تا 10 بهمن اجرا میکند.
وی، برگزاری همایش آموزشی برای متصدیان مراکز طبخ و توزیع غذا و برداشتن نمکدان از روی میز رستورانها، برگزاری کلاسهای آموزشی برای کارکنان کارخانجات و کارگاهها با تأکید بر کاهش مصرف نمک در هنگام پخت و توزیع غذا، نمایش سیدیهای آموزشی با موضوع تغذیه سالم و کاهش مصرف نمک و بیماری فشارخون در کلاسهای آموزشی مراکز بهداشتی – درمانی و اعلام یک روز بدون نمک به صورت نمادین را از فعالیتهای مرتبط با این موضوع در سطح استان برشمرد.
بهگفتهی رزازی، اجرای میان وعده سالم و کم نمک در مدارس، آموزش خواندن و توجه به برچسبهای غذایی به دانشآموزان، برنامهریزی اجرای برنامه آموزشی در محیطهای حامی سلامت، آموزشیاران نهضت سوادآموزی، برگزاری جشنوارهی غذای سالم و کم نمک برای بانوان تحت پوشش طرح سلامت بانوان ایرانی (سبا) و داوطلبان سلامت و اجرای برنامههای رادیویی و تلویزیونی با موضوع کاهش مصرف نمک و نقش آن در پیشگیری از بیماریها، دیگر مواردی است که در استان انجام میشود.
انتهای پیام


نظرات