• دوشنبه / ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ / ۰۳:۱۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93122514317
  • خبرنگار : 71191

مرمت موزه علی اکبر صنعتی

شاهکارهایی که بالاخره نجات یافتند

شاهکارهایی که بالاخره نجات یافتند

پس از هشت سال، بالاخره این موزه رویِ داربست و قدری توجه را به خود دید، ‌بنایی که از سال‌ها قبل هرچند قرار بود مکانی همیشگی برای شاهکارهای خلق شده‌ی «علی اکبر صنعتی» باشد، اما گذاشتند آنقدر درد آسیب‌های محیط اطراف روی شانه‌ی این موزه باقی بماند تا حتی آن شاهکارهای خلق شده هم متروکه شدند.

پس از هشت سال، بالاخره این موزه رویِ داربست و قدری توجه را به خود دید، ‌بنایی که از سال‌ها قبل هرچند قرار بود مکانی همیشگی برای شاهکارهای خلق شده‌ی «علی اکبر صنعتی» باشد، اما گذاشتند آنقدر درد آسیب‌های محیط اطراف روی شانه‌ی این موزه باقی بماند تا حتی آن شاهکارهای خلق شده هم متروکه شدند.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، از حدود پنج ماه پیش با بستن داربست روی پیکر نحیف موزه‌ی «استاد صنعتی» و آغاز به کار مرمت این موزه از یکی دو ماه پیش، قصد دارند در مدت زمان کمتر از یک سال موزه‌ی جدید را در دو طبقه آماده بهره‌برداری کنند.

اگر از محدوده‌ی میدان توپخانه، جایی که این موزه قرار دارد عبور کنید، متوجه سنگ‌های ریز و درشتی می‌شوید که کنار پنجره‌های طبقه دوم این بنا ریخته شده، مشخص نیست این مصالح از کدام بخش این بنای تاریخی حذف شده‌اند تا عملیات ساماندهی و مرمت این بنای تاریخی انجام و موزه به بهره‌برداری برسد.

البته رجبعلی خسروآبادی، درباره‌ی اقدامات در حال انجام در این بنای تاریخی به خبرنگار ایسنا گفت: کمیته‌ای راهبردی برای مرمت موزه صنعتی با مشارکت هلال احمر، سازمان زیباسازی شهرداری تهران و اداره کل میراث فرهنگی تهران با هدف تبیین کارکردها ایجاد شده و قرار است مرمت و استحکام بخشی بنا و بازسازی برخی بخش‌ها به صورت مشخص انجام و اقدامات لازم برای موزه‌آرایی آن انجام شود.

وی درباره‌ی بخش‌های الحاقی موزه که در طول چندسال گذشته به این بنا اضافه شده‌اند نیز اظهار کرد: باید توسط کارشناسان مرمت بررسی‌های لازم انجام و در صورت نیاز، بخش‌های موجود دراین زمینه به اصالت خود برگردند.

او تاکید کرد: با توجه به این‌که کارشناسان در حال کار در این موزه، زیر نظر اداره‌کل میراث فرهنگی استان کار خود را انجام می‌دهند، باید بحث‌های کارشناسی نیز اعلام و به موقع دستورات مورد نیاز در این زمینه انجام شوند.

به گزارش ایسنا، موزه‌ی 13 آبان منسوب به «علی‌اکبر صنعتی»، همزمان با احداث میدان توپخانه در سال 1284 هجری قمری به دستور امیرکبیر ساخته شد، طبقه‌ی نخست آن در دوره‌ی رضاشاه اصطبل و طبقه‌ی دوم آن مکان استراحت او بوده است. در آن زمان استاد صنعتی توانست از این ساختمان به عنوان کارگاه و بعدها به عنوان محلی برای نصب آثارش استفاده کند. در نتیجه این ساختمان به موزه تبدیل شد و پس از انقلاب به جمعیت هلال احمر ایران تحویل داده شد و در ادامه مردم به مرور برای بازدید آثار موزه به بنا می‌آمدند.

اما از اوایل 1385 پس از آن که متروی میدان توپخانه از زیر آن عبور کرد و باعث وارد شدن آسیب‌هایی به این بنای تاریخی شد، حرف و حدیث‌هایی هم درباره‌ی وضعیت نابسامان این بنا و در معرض خطربودن آثار موجود در آن شنیده شد، در طول این سال‌ها بنا به درخواست هنرمندان مجسمه‌ساز، چند بار موزه برای مدت کوتاهی بازگشایی و دوباره بسته شد.

تا حدود شش ماه پیش که بالاخره باز هم توجه‌ها به سمت این موزه بازگشت و سه نهاد متولی این بنای تاریخی یعنی هلال احمر به عنوان مالک بنا، سازمان زیباسازی شهرداری تهران برای مرمت و ساماندهی فضای بیرونی آن و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران به عنوان متولی بناهای تاریخی در سطح این شهر با امضای قراردادی سه جانبه کار مرمت این بنا را آغاز کردند که هنوز ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۱۲-۲۵ ۰۸:۱۳

واقعا باور داريد که رضا شاه طبقه دوم يه اصطبل استراحت مي‌کرد. اين سبک نگارش عين سبک مورد علاقه آقاي معتضده