• سه‌شنبه / ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 95031714831
  • منبع : مطبوعات

رونمایی از نفیس‌ترین قرآن جهان

گزارش کامل افتتاح رسمی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

گزارش کامل افتتاح رسمی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم

بیست‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از روز دوشنبه رسما کار خود را آغاز کرد تا در متراژی به مساحت 50 هزار متر مربع و در مدت زمان 16 روز با شعار «به سوی فهم قرآن» پذیرای بازدیدکنندگان باشد.

به گزارش سرویس دین و اندیشه ایسنا، مراسم افتتاحیه بیست‌ و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، با سخنرانی علی جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی (معاون قرآنی وزیر ارشاد و رییس این دوره از نمایشگاه‌ بین‌المللی قرآن کریم)، رسول زرگرپور (استاندار استان اصفهان) و حجت‌الاسلام اکبر حمیدزاده گیوی (نهج‌البلاغه‌‌پژوه و مؤلف کتاب قطره‌ای از دریا) عصر دوشنبه در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.

این مراسم با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید توسط محمدحسین سعیدیان آغاز شد.

شعار نمایشگاه قرآن با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای نهضت فهم قرآن، «به سوی فهم قرآن» انتخاب شده است.

جنتی: بزرگترین مشکل جهان اسلام، مهجوریت آموزه‌های قرآن است 

 

در این مراسم، علی جنتی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - گفت: امروزه بزرگترین مشکل جهان اسلام، مهجوریت آموزه‌های قرآن است بنابراین طبق فرمایش امیرالمؤمنین(ع) باید به قرآن مراجعه کنیم.

وزیر ارشاد ادامه داد: قرآن معجزه ابدی اسلام و تنها کتاب معتبر آسمانی است، تنزلش از جهان قرب به عالم مادی سبب عظمت ماه رمضان شده است و این ایام مبارک، فرصت مغتنمی است تا تشنگان معرفت از لطائف و معارف قرآن سیراب شوند، قرآن اقیانوس بی‌کرانی است که فهم بشر از درک حقایق آن عاجز است و به تعبیر امام راحل، قرآن جلوه خدای تعالی است، ادراک عمق آن که حقایقش است غیرممکن است با این‌همه خدا آنقدر قرآن را تنزل داد که دست به آن برسد و سیر وصول قرب الهی ممکن شود.

وی افزود: هدف از این کلمات بینات، سعادت بشر از طریق تهذیب نفوس و آگاهی جامعه بوده است، کتابی که برای تربیت انسان انسان نازل شده است باید قابلیت رشد دادن همه بشر را داشته باشد، قرآن توانسته است در هر دوره متناسب با شرایط آن زمان، نقش خودش را ایفا کند، بی‌گمان یکی از رموز قرآن درآمیختگی آن با عناصر هنر و دانش است، این ظرفیت سبب شد ایرانیان پایه‌گذار بسیاری از علوم در زمینه هستی‌شناسی، انسان‌شناسی و خداشناسی باشند.

وزیر ارشاد اظهار کرد: امروزه یکی از دغدغه‌های مسئولین معضلات اخلاقی است که در همین داستان شیرین یوسف(ع) می‌توان پاسخ بسیار از معضلات اخلاقی را یافت، در این سوره راه حل این معضل، تهذیب نفس، تحمل، صبر و بردباری بیان کرده است و روحانیت معظم، صداوسیما و دیگر دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی باید در این جهت حرکت کنند.

وی بیان کرد: قرآن در سوره یوسف، تعهد و تخصص را مورد تأکید قرار داده است، مدیریت صحیح اقتصادی، قناعت، صرفه‌جویی و آینده‌نگری را مورد اشاره است، یأس را از صفات کافران دانسته و با این پیام، دل‌ها را به روح امید زنده می‌کند. ملاحظه می‌شود که تنها در یک سوره با بهره‌گیری از عنصر هنر و در قالب یک داستان، این‌همه مطلب وجود دارد، پس اولاً قرآن کتاب صحیح هدایت جامعه است و این مورد تنها با رفع مهجوریت از قرآن امکان‌پذیر است، ثانیاً باید از عنصر هنر در جهت تعالی جامعه بهره ببریم و شرایط هنر متعهد را مهیا سازیم.

جنتی گفت: امروز بزرگترین مشکل جهان اسلام، مهجوریت آموزه‌های قرآن است و وقتی از معضلات اخلاقی و اجتماعی می‌گوییم مشخص است که قرآن مهجور شده است، مراجع تقلید به ویژه رهبر معظم نیز بارها از وضعیت جامعه اظهار نگرانی کرده‌اند بنابراین طبق فرمایش امیرالمؤمنین باید در این مواقع به قرآن مراجعه کنیم.

وی افزود: این نمایشگاه با شعار «بسوی فهم قرآن»، عرصه مناسبی برای تجلی از طریق هنر و اندیشه برای تمامی طبقات اجتماعی را فراهم آورده است، هدف قرآن، سعادت انسان‌هاست بنابراین علاوه بر فهم قرآن باید احیای قرآن داشته باشیم.

وزیر ارشاد در پایان با گرامیداشت یاد مرحومین شعاعی، شالچی، شهیدان قرآنی و امام راحل، به روح آنان درود فرستاد و برای رهبر معظم انقلاب که سکان‌دار ترویج قرآن هستند آرزوی طول عمر با برکت کرد.

 

حشمتی: قرآن سلامت فرد را تضمین می‌کند

بر اساس این گزارش، در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس بیست‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، گفت: در ماه مهمانی خدا، شاکریم که به ما توفیق عنایت کرد تا جشن باشکوهی برپا کنیم و در خدمت فعالان قرآنی باشیم، این نمایشگاه حاصل همت نهادها و مؤسسات قرآنی است که از امروز شروع می‌شود.

وی افزود: باتوجه به فرمایشات مراجع تقلید به ویژه مقام معظم رهبری، شعار نمایشگاه در راستای نهضت فهم قرآن، «به سوی فهم قرآن» انتخاب شد.

حجت‌الاسلام حشمتی گفت: مساحت نمایشگاه ٥٠ هزار متر مربع در نظر گرفته شده است که ٦٠٠ غرفه در آن وجود دارد. بخش فروش در قالب چهار بازارچه در نظر گرفته شده است. ٢٠ کمیته داریم که محتوای نمایشگاه را پشتیبانی می‌کنند.

معاون قرآن وعترت وزارت ارشاد همچنین گفت: نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در متراژ 50 هزار متر مربع در مصلی امام خمینی برگزار شده است؛ در این نمایشگاه 600 سالن غرفه و بازار فروش وجود دارد که بخش عمده آن ویژه فروش محصولات قرآنی در چهار بازارچه است.

رونمایی از کتاب 12 جلدی شرح نهج‌البلاغه

در ادامه این مراسم، هفت جلد از کتاب ١٢ جلدی «قطره‌ای از دریا» رونمایی شد که این اثر در شرح نهج‌البلاغه نوشته شده است و هفت جلد رونمایی‌شده شامل حکمت‌ها و نامه‌ها است.

حجت‌الاسلام اکبر حمیدزاده گیوی، نهج‌البلاغه‌پژوه و مؤلف کتاب «قطره‌ای از دریا» هم گفت: قرآن هویت اعتقادی ماست و این باید در عمل ما نمودار باشد، با وجود اینکه قرائت، حفظ و توسعه جلسات قرآنی از عنایات حضرت حق است و این‌ها می‌توانند ما را آسمانی کنند، اما مهم تأثیرگذاری قرآن بر باور، اعتقاد، عمل، نگاه و تحلیل ما از زندگی قرآنی است.

وی افزود: از نظر امیرالمؤمنین علی(ع)؛ قرآن، احسن‌الحدیث است و اگر با شیوه صحیح استفاده شود، می‌تواند دل‌های مستعد را مسخر سازد، قرآن بهار دل‌هاست، سلامت فرد و جامعه قرآنی را در عرصه توجه به ارزش‌های اخلاقی تضمین می‌کند، قرآن می‌تواند با جاذبه توجه به داستان، به بهترین شیوه پاسخگو باشد، قرآن نصیحت‌گری است که فریب در آن راه ندارد، هدایتگری است که بی‌منت هدایت می‌کند، حدیث‌گویی است که دروغ در آن راه ندارد، این‌ها کلام علی(ع) در مورد قرآن است.

حجت‌الاسلام حمیدزاده گیوی بیان کرد: باید بر امت اسلامی تأسف خورد که قرآن دارد اما سلطه سلطه‌گران و استکبار مستکبران را برای مدیریت خود می‌پذیرد، امروز جامعه ما، فهم قرآن را می‌طلبد و همانطور که حجت‌الاسلام حشمتی پیش‌بینی کردند امروز، حرکت به سوی فهم قرآن است که جواب می‌دهد.

وی اظهار کرد: در قرون گذشته، بررسی سلسله روات بدون توجه به اصل متن‌شناسی مبثوت شده است، متن‌شناسی فراتر از علم‌الرجال است و می‌تواند ما را در فهم قرآن، توانمند کند.

 

در ادامه این مراسم، رسول زرگرپور - استاندار استان اصفهان - گفت: اصفهان امروز مهد قرآن است، 1200 مرکز قرآنی در سطح این استان فعالیت دارند، ١٥ هزار قرآن‌آموز در این استان در حای حفظ قرآن هستند که از این تعداد ١٠٠ هزار نفر بخشی از قرآن را حفظ کرده‌اند و ٣ هزار نفر حافظ کل هستند، اما امروز نفیس‌ترین قرآن جهان اسلام که به همت هنرمندان اصفهانی خلق شده رونمایی می‌شود.

وی افزود: قلم این قرآن قلم استاد ماهروی است که به خط ثلث کتابت شده است، نقش‌ونگارهای این قرآن، کار استادان معتمدی، صادق‌زاده و ساعی است، این اثر حاصل ١٨ سال تلاش است که ٨٠ هزار ساعت روی آن کار شده است و کتابت آن با تأیید آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی، نگارش و اعراب‌گذاری شده است، ١٧٦ تذهیب برای هر صفحه دارد توسط استاد صادق‌زاده انجام شده، جلد نقره‌ای، رحل و قلم‌زنی با حک ١٢٠ اسم خدا روی آن تو سط استادان قادران و ساعی کار شده و ١٣٥٠ نگین برلیان در جلد این اثر به کار رفته است، همچنین مالک این اثر، برادران جانفزا هستند که به یاد پدرشان تصمیم به خلق این قرآن گرفتند.

در پایان این مراسم از نفیس‌ترین قرآن جهان رونمایی شد، سپس با اجرای ابتهال و پخش زنده اذان مغرب، این مراسم به پایان رسید.

بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «به سوی فهم قرآن» از ٢٤ خرداد ماه تا هشتم تیر ماه مصادف با ٧ تا ٢٢ ماه مبارک رمضان به مدت ١٦ روز در مصلی بزرگ حضرت امام خمینی (ره) از ساعت ١٨ الی ٢٣:٣٠ برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha