• جمعه / ۴ تیر ۱۳۹۵ / ۲۱:۲۸
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 95040102282
  • خبرنگار : 71461

جنتی در جمع خبرنگاران:

بخش بین الملل نمایشگاه قرآن ضعیف عمل کرده است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری نمایشگاه توسعه فرهنگ قرآنی است گفت: به نظر بنده در بخش نمایشگاه امسال حوزه عملکرد خوبی داشته است اما بخش بین الملل ضعیف عمل کرده است و باید بیشتر از این‌ها تقویت شود.

به گزارش ایسنا،  علی جنتی عصر امروز در بازدید از بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه هدف از برپایی نمایشگاه قرآن چیست، اظهار کرد: هدف از برگزاری نمایشگاه یک چیز است و آن توسعه فرهنگ قرآنی است. نمایشگاه بین المللی قرآن هر ساله در ماه مبارک رمضان برپا می‌شود و این یکی از برکات این ماه برای آشنایی بیشتر مردم با مفاهیم قرآنی است.

وی تاکید کرد: تکیه نمایشگاه قرآن امسال به سوی سهم قرآنی بوده است و خوشبختانه از حوزه های علمیه قم، مراجع، موسسات علمی آموزشی، پژوهشی و سایر نهادها همگی در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند و آثار خود را عرضه نموده اند. مجموعا استقبال خوبی از نمایشگاه امسال شده است.

جنتی یادآور شد: مردم با حضور در این نمایشگاه با مفاهیم قرآن، ترجمه های جدید، تفاسیر و موضوعات قرآنی آشنا می شوند و همچنین با آثار هنری و خوشنویسی هنرمندان در عرصه قرآن آشنایی پیدا می کنند.

وی عنوان کرد: تمام بخش‌ها فعالیت خوبی داشته‌اند ولی فعالیت حوزه کودکان و نوجوانان بسیار بیشتر بوده است و آن ها از طریق بازی و سرگرمی با مفاهیم قرآن آشنا می‌شوند. متاسفانه در بخش بین الملل خیلی قوی عمل نکرده ایم و تعداد مشارکت کم است و باید بیشتر از این‌ها باشد و تقویت شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بیشـتر کارهایی که در حوزه های علمیه انجام شده است آموزشی و تخصصی است. بخش حوزوی در راستای توسعه معارف اسلامی، قرآنی و دینی فعالیت‌های ارزشمندی داشته است و آثار مطلوب دیجیتالی ارزشمندی را ارائه داده است. مثلا در یک لوح فشرده تمام جزءهای قرآنی را آورده که همگان می توانند از آن بهره ببرند و این کار بسیار ارزشمند است.

جنتی افزود: همچنین از دیگر کارهایی که در بخش حوزوی انجام شده است تهیه فیش های پژوهشی و مطالعاتی است که همه می توانند از آن‌ها بهره ببرند. به نظر من بخش حوزه بهتر و عمیق‌تر از سایر بخش‌ها عمل کرده است. ما در طول سال معاونت قرآن و عترت ارشاد را داریم که برنامه‌هایی برای حمایت از مجامع قرآنی دارد. ما اکنون بیش از 2000 مجمع قرآنی فعال داریم که معاونت در طول سال در موضوعات مختلف از موسسات و تالیفات قرآنی و همچنین هنری حمایت می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که برخورد ارشاد با گالری‌هایی که به صورت غیرمجاز فعال هستند چگونه است،‌ گفت: هر جا که مشخص شود گالری ای مجوز ندارد ما از طریق نیروی انتظامی با آن برخورد می‌کنیم.

جنتی در ادامه بازدید از بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن در جمع خبرنگاران گفت: آنچه در رسانه‌ها از سخنان مقام معظم رهبری مطرح شده است درست نیست. ایشان تاکیدشان بر این بود که فعالیت‌های هنری از حالت دولتی خارج شود و بیشتر از این‌ها بخش خصوصی از فعالیت‌های هنری حمایت کند.

وی گفت: تفسیر دقیق ایشان این بود که در فعالیت‌های هنری از دولت آبی گرم نمی‌شود و باید بیشتر  بخش خصوصی از فعالیت‌ های هنری حمایت کند. این تاکید مقام معظم رهبری بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه تاکید کرد: ما در چند سال گذشته در زمینه تلاوت و حفظ قرآن کریم اقدامات و کارهای خوبی داشته‌ایم اما باید در حوزه فهم قرآنی نیز اقدامات بیشتری انجام بدهیم. امسال شعار نمایشگاه فهم و درک قرآنی است تا از این طریق بهتر بتوانیم مفاهیم قرآنی را در جامعه سرلوحه خود قرار بدهیم. همواره اقداماتی که موسسات و نهادها در زمینه فهم قرآنی داشته‌اند مورد حمایت ما بوده است.

جنتی گفت: در این دوره از نمایشگاه آثار جدیدی توسط شخصیت‌های علمی و فرهنگی از ایران و خارج ارائه شده است که ما با حمایت از آن‌ها می‌توانیم در جهت توسعه فرهنگی گام برداریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در فیلم‌ها باید به مفاهیم قرآنی توجه کنیم. داستان‌هایی همچون حضرت یوسف، حضرت مریم و امثال این‌ها ساخته شده است ولی علاوه بر این‌ها باید بر روی مفاهیم قرآنی چون امانت‌داری، راستگویی، صداقت و ... کار شود. صرف اینکه در یک فیلمی قرآن خوانده شود کافی نیست ما باید بر روی مفاهیم قرآنی هم کار کنیم.

وی افزود: فعالیت‌های هنری، خوشنویسی، تهذیب و امثال این‌ها در نمایشگاه قرآن به آن‌ها توجه شده است. این‌گونه فعالیت‌ها سبب می شود جاذبه‌های قرآنی در بین جوانان افزایش پیدا کند. ارشاد در حوزه فعالیت‌های قرآنی دو نهاد دارد یکی سازمان اوقاف و امور خیریه و دیگری معاونت قرآن و عترت ارشاد است. معاونت قرآن بیش از 2 هزار موسسه را تحت پوشش خود قرار داده است و سازمان اوقاف هم مسابقات قرآنی جامع و کاملی را برگزار می کند.

جنتی تصریح کرد: ما درصدد هستیم که همواره از موسساتی که در رابطه با فعالیت‌های قرآنی در سطح جامعه فعال هستند حمایت کنیم گرچه که بودجه ارشاد کم است ولی همواره درصدد ترویج مفاهیم قرآنی بوده‌ایم. ما همواره از اقدامات قرآنی مساجد حمایت می‌کنیم. نمونه آن برگزاری طرح تلاوت نور در مساجد است که در بین نمازهای واجب و یا پس از آن همواره یک صفحه از قرآن قرائت می‌شود ولی باید به سمتی برویم که علاوه بر قرائت قرآنی در راستای فهم و تدبر قرآنی نیز برنامه‌هایی داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha