• پنجشنبه / ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۷:۲۷
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 95121912731
  • منبع : معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

در کنگره مسئولان وزارت ارشاد عنوان شد

به شهرهای کم‌برخوردار بیشتر توجه شود

به شهرهای کم‌برخوردار بیشتر توجه شود

نشست مدیران معاونت امور فرهنگی در کنگره سراسری مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه ۱۸ اسفند در محل تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست همایون امیرزاده؛ مشاور اجرایی معاونت فرهنگی، محمد سلگی؛ مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی، امیرمسعود شهرام‌نیا؛ مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی، مجید غلامی جلیسه؛ مدیرعامل خانه کتاب و سیدمحمد طباطبائی؛ مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی حاضر شدند و گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده و پیش رو برای استان‌ها و شهرستان‌ها در حوزه کتاب ارائه کردند.

همایون امیرزاده در این نشست گفت: خوشحالیم که بگوییم در دوره اخیر بیش از ۳۳درصد از اعتبارات معاونت امور فرهنگی به طرح ها و برنامه های استان‌ها و شهرستان‌ها در حوزه کتاب و چاپ و نشر اختصاص داده شده است و با افتخار می گوییم این عدد در سال ۱۳۹۶ افزایش خواهد یافت.

مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی بر اجرای برنامه‌های استانیِ حوزه نشر و کتاب در همه شهرستان‌های زیر مجموعه استان تاکید کرد و گفت: در تفاهم‌نامه هایی که معاونت فرهنگی با استان‌ها دارد تاکید شده که ۵۰درصد از اعتبارات اختصاص یافته از سوی این معاونت باید در شهرستان‌های غیر از مرکز استان هزینه شود و ما در سال ۱۳۹۶ بر این موضوع تاکید و توجه ویژه خواهیم داشت تا ثابت کنیم شعار «ایران، فقط تهران نیست» برای ما یک رویکرد جدی و مهم است.

امیرزاده ادامه داد: با افتخار می‌گوییم در پایان سال ۱۳۹۵ همه‌ تعهدات خود را نسبت به استان‌ها انجام داده ایم و هیچ بدهی مالی در خصوص اجرای برنامه‌های استانی نداریم.

وی افزود: از همه‌ استان‌ها درخواست می‌کنیم طرح های خود را در حوزه مسئولیت معاونت امور فرهنگی در سال ۹۶ تا ابتدای اردیبهشت ماه ارائه کنند تا بعد از بررسی و تائید نسبت به تخصیص بودجه از محل اعتبارات این معاونت برنامه ریزی شود.

مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی همچنین ضمن تقدیر از استان‌های فعال در طرح های ملی و سراسری حوزه نشر و کتاب گفت: انتظار داریم همه‌ استان‌ها در طرح هایی نظیر پایتخت کتاب ایران، روستاهای دوستدار کتاب، باشگاه های کتابخوانی و دیگر طرح ها و برنامه ها حضور جدی و موثر داشته باشند.

در ادامه این نشست سیدمحمد طباطبائی؛ مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی با اشاره به تاکید این معاونت بر شعار «ایران فقط تهران نیست» ابراز امیدواری کرد که برگزاری برنامه‌های باکیفیت در حوزه استان‌ها و برگزاری برنامه‌های ملی حوزه نشر و کتاب در استان‌ها تداوم یابد.

وی گفت: در همین راستا باید اشاره کنیم که در طرح‌های ترویج کتابخوانی ۲۵۰ شهر در طرح پایتخت کتاب ایران، ۲۵۰۰ روستا در طرح روستاها و عشایر دوستدار کتاب، ۵۰۰ گروه ترویج در همایش مروجان کتابخوانی و بیش از ۲هزار باشگاه کتابخوانی با ۲۵هزار عضو از ۱۷ شهر در جام باشگاه های کتابخوانی مشارکت داشته اند. همین حالا هم اختتامیه بزرگترین و گسترده ترین رویداد شعری کشور یعنی جشنواره شعر فجر در مشهد مقدس در حال برگزاری است.

در ادامه این نشست محمد سلگی؛ مدیرکل توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در دروه اخیر حدود ۲۵درصد تولید کتاب کشور در استان‌ها انجام شده است که استان‌های قم، خراسان رضوی، اصفهان و آذربایجان شرقی در رتبه‌های نخست در این موضوع قرار دارند.

وی ادامه داد: در حال حاضر آمار به ما می‌گوید که با احتساب روزهای تعطیل به عنوان روز کاری، روزانه مجوز تعداد ۱۸۰ عنوان کتاب صادر و در دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی ثبت می شود.

سلگی با اشاره به راه اندازی سامانه جامع نشر (سامن) اظهار کرد: با ارتقای سامانه قدیم و راه اندازی سامن بسیاری از مشکلات و موانع اجرایی در بررسی کتاب مرتفع خواهد شد.

در ادامه امیر مسعود شهرام نیا با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه های کتاب مهمترین رویداد فرهنگی در هر استان محسوب می شود اظهار کرد: در دوره اخیر ۱۰۰ نمایشگاه کتاب استانی برگزار شده که بیش از ۳۰ نمایشگاه در سال ۹۵ بوده است.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی گفت: در این نمایشگاه ها ۴ میلیون عنوان کتاب عرضه شده، بیش از هزار نشست کتاب محور در بخش جنبی نمایشگاه برگزار شده و یک هزار و ۱۰۰ نفر از اهالی قلم استان ها در نمایشگاه های کتاب بن خرید کتاب دریافت کرده اند.

وی به رویکرد معاونت فرهنگی و این موسسه درخصوص برگزاری نمایشگاه کتاب در شهرهای دوم استان‌ها اشاره و اظهار کرد: تا کنون تعداد ۶ نمایشگاه در شهرهای دوم استان‌ها برگزار شده و ما این رویکرد را ادامه خواهیم داد.

بخش پایانی این نشست به مجید غلامی جلیسه؛ مدیرعامل خانه کتاب اختصاص داشت. وی گفت: طرح های حمایتی از کتابفروشی ها موجب ایجاد یک شور و شوق در شهرها شده و طبق آمار و ارقام می توان گفت استقبال از این طرح ها در شهرستان ها بسیار خوب بوده است.

مدیرعامل خانه کتاب اظهار کرد: سال گذشته در عیدانه کتاب ۳۷۶ کتابفروشی مشارکت داشتند و در حال حاضر در دومین دروه عیدانه کتاب حدود ۸۰۰ کتابفروشی مشارکت دارند و فعال هستند و این نشان از موفقیت طرح های حمایت از کتابفروشی ها دارد.

غلامی جلیسه ادامه داد: در طرح عیدانه کتاب در سال گذشته بیش از ۸۰۰ میلیون تومان یارانه پرداخت شد در حالی که در دومین دوره این طرح تا پایان سومین روز نزدیک به ۴۰۰ میلیون یارانه پرداخت شده و این یعنی در سه روز، ۵۰درصد کل یارانه پرداختی در نخستین دوره عیدانه کتاب پرداخت شده است.

غلامی جلیسه گفت: طرح های این چنینی از آن جهت مهم، موثر و کاربردی است که اگرچه در یک محدوده زمانی برگزار می شود اما محل برگزاری آن کتابفروشی ها هستند که همیشه و همواره و در همه روزها و ماه های سال در شهرها فعالیت دارند.

در پایان همایون امیرزاده به عنوان جمع بندی بحث های مطرح شده با اشاره به نامه های دریافتی در همین نشست گفت: قابل توجه است که همه این نامه‌ها درخواست کمک و حمایت از طرح‌های شهرستان‌هاست و همه نامه‌ها از طرف شهرهای کوچک استان‌ها آمده و باید بگوییم لازم است به این شهرهای کم‌برخوردار بیشتر توجه شود. ما هم تعهد می‌کنیم نسبت به اختصاص ۵۰درصد اعتبارات اختصاص داده شده به استان‌ها از سوی معاونت فرهنگی، حساسیت و نظارت بیشتر و دقیق‌تری داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha