• چهارشنبه / ۳ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 96030301948
  • منبع : نمایندگی زنجان

رئیس دانشکده گل و گیاهان زینتی کشور:

جایگاه گیاهان دارویی در صادرات غیرنفتی مغفول مانده است

جایگاه گیاهان دارویی در صادرات غیرنفتی مغفول مانده است

ایسنا/زنجان رئیس دانشکده گل و گیاهان زینتی ایران گفت: باید به نقش گل‌ها و گیاهان زینتی در حوزه صادرات غیرنفتی توجه جدی‌تری وجود داشته باشد.

به گزارش ایسنا، پژمان آزادی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه گل‌ و گیاهان زینتی و دارویی شهرستان خرم‌دره با بیان اینکه انجمن گل و گیاهان زینتی از سال ۹۲ فعالیت خود را شروع کرد، اظهار کرد: هدف از راه‌اندازی این انجمن، توسعه تولید و افزایش کمی و کیفی گل و گیاهان زینتی و دارویی و اشتغال‌زایی است که در همین حوزه تاکنون دو همایش ملی برگزار شده است.

وی با بیان اینکه گردش مالی گل و گیاهان زینتی در دنیا ۲۰۰ هزار میلیارد دلار است، تصریح کرد: کشورهایی مانند هلند، کلمبیا، کنیا و اتیوپی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این نوع گیاهان به‌شمار می‌روند که به جز هلند بقیه این کشورها از لحاظ زیرساختی در سطح پایین‌تری از ایران قرار دارند.

رئیس دانشکده گل و گیاهان زینتی کشور با بیان اینکه عمده تولیدکنندگان این قبیل گیاهان در کشور ما خرد هستند، عنوان کرد: علاوه بر خرد بودن تولیدکنندگان، اتحادیه و تعاونی‌هایی در این حوزه وجود ندارد تا تولیدکنندگان بتوانند هماهنگی لازم را برای تولید و صادرات به وجود آورند.

وی، حمل و نقل ناصحیح را نیز از دیگر مشکلات حوزه گل‌ و گیاهان زینتی کشور عنوان کرد و گفت: حمل و نقل ناصحیح ضایعات گل را در کشور افزایش می‌دهد که این امر سبب می‌شود قیمت تمام شده هر گل برای مصرف‌کننده گران تمام شود.

این مسئول با بیان اینکه جذب سرمایه‌گذار خارجی در حوزه گل و گیاه باید مدنظر قرار گیرد، تصریح کرد: تولیدات این حوزه باید به سمت و سویی برود که نیازهای خریداران را برطرف کند.

وی، برگزاری نمایشگاه‌های گل و گیاه را گامی مهم در جهت ترویج گل‌های زینتی در کشور عنوان کرد و افزود: استمرار برگزاری این نمایشگاه‌ها می‌تواند در جلب توجه مسئولان و افراد جویای کار موثر باشد.

این مسئول با اشاره به اینکه در ایران قدیم و فرهنگ اسلامی، گل از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بود، تصریح کرد: این جایگاه در حال حاضر در کشور ما مورد غفلت واقع شده است.

وی با اشاره به اینکه در کشورهای اروپایی میزان خرید گل و گیاه ۱۵۰ یورو است، تصریح کرد: این میزان در کشور ما 30 تا 50 هزار تومان است.

آزادی با تاکید بر اینکه به گل‌های زینتی تنها نباید از جهت تزیین نگریسته شود، تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد هر گل که در خانه وجود دارد، می‌تواند هزاران ترکیب مضر و سرطان‌زا را از زندگی دور کند.

رئیس دانشکده گل و گیاهان زینتی ایران با تاکید بر اینکه در هر ۱۰ مترمربع فضای خانه باید حداقل یک گلدان ۱۳۰ سانتی‌متری وجود داشته باشد، اظهار کرد: وجود گل در خانه در سلامت روحی و روانی انسان نیز تاثیر به سزایی دارد.

این مسئول با تأکید بر اینکه برآوردها از پتانسیل صادرات گیاهان زینتی در کشور یک میلیارد دلار است، تصریح کرد: در حال حاضر صادرات غیرنفتی کشور ۳۶ میلیارد دلار است که از این مقدار تنها هیجده میلیارد دلار آن صادرات غیرنفتی واقعی است که رقم یک میلیارد دلار ارز آوری گیاهان زینتی در این حوزه قابل تامل است.

وی با تاکید بر ضرورت توجه جدی مسئولان به حوزه گل و گیاهان زینتی، عنوان کرد: با توجه به اینکه کشور ما ظرفیت بسیار بالایی در تولید گل و گیاهان زینتی دارد و با توجه به ارزآوری بالای این نوع محصولات و درصد بالای ایجاد اشتغال این حوزه باید توجه جدی به آن وجود داشته باشد و از فعالان این عرصه حمایت همه جانبه شود.

آزادی با بیان اینکه روسیه یکی از بازارهای هدفی است که در صادرات گل و گیاهان زینتی می‌تواند مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: کشور روسیه در این حوزه ۴ میلیارد دلار بازار مصرف دارد که اغلب نیازهای خود را از کشورهای اروپایی و ترکیه تامین می‌کند که کشور ما می‌تواند با توجه به تنش‌های ایجاد شده در سطح جهان قسمتی از این بازار را به دست آورد.

در ادامه این ‌مراسم فرماندار شهرستان خرم‌دره نیز با تبریک فرا رسیدن سالروز آزادسازی خرمشهر، اظهار کرد: آزادسازی خرمشهر یکی از بزرگ‌ترین فتح‌الفتوح‌های ایران اسلامی است که تا قرن‌ها آیندگان ما از آن با افتخار یاد خواهند کرد.

حجت محمدی با اشاره به اینکه شهرستان خرم‌دره یکی از بزرگ‌ترین قطب‌های کشاورزی استان محسوب می‌شود، عنوان کرد: خرم‌دره اولین شهرستان استان است که ۶۰ هکتار شهرک صنعتی گلخانه‌ای دارد که برای ۱۵ هکتار آن متقاضی وجود دارد.

در ادامه این مراسم دبیر برگزاری این نمایشگاه نیز با بیان اینکه خرم‌دره دارای ظرفیت‌های بسیاری در زمینه کشاورزی است، اظهار کرد: از جمله مهم‌ترین این ظرفیت‌ها می‌توان به برخورداری از خاک حاصل‌خیز درجه یک، آب کافی و واقع شدن بزرگ‌ترین شرکت کشت و صنعت خاورمیانه در این شهرستان یاد کرد.

سمیه جزءقاسمی با اشاره به اینکه شهرستان خرم‌دره به علت برخورداری از مواهب خدادادی در زمینه کشاورزی دارای پتانسیل‌های خوبی در زمینه پرورش گل و گیاهان زینتی و دارویی است، تصریح کرد: برای معرفی هر چه بیشتر این پتانسیل‌ها نمایشگاه گل و گیاهان زینتی و دارویی از ۲ تا ۶ خردادماه در این شهرستان برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این نمایشگاه غرفه‌دارانی از گیلان، تبریز، اردبیل، محلات، قزوین، البرز، تهران، همدان و ابهر و خرم‌دره حضور دارند، تصریح کرد: از مهم‌ترین اهداف برگزاری این نمایشگاه تبدبل نمایشگاه به جشنواره دائمی و احداث پایانه صادراتی درون شهری اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha