• دوشنبه / ۲۴ مهر ۱۳۹۶ / ۱۰:۰۱
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 96072413235
  • منبع : نمایندگی اردبیل

الگوهای تغذیه‌ای منجر به تغییر نوع بیماری‌ها در جوامع بشری شده است

الگوهای تغذیه‌ای منجر به تغییر نوع بیماری‌ها در جوامع بشری شده است

ایسنا/اردبیل معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: الگوهای مدرن تغذیه ای سبب شده است تا نوع بیماری‌ها امروز در جوامع بشری تغییر کرده و دنیا با بیماری های جدید مواجه است.

به گزارش ایسنا ، محسن ارزنلو در مراسم روز جهانی غذا در مدارس اردبیل اظهار کرد: با تغییر گرایش مردم به تغذیه‌های مدرن و روی آوردن آنان به استفاده زیاد از فست فودها و بیماری های عفونی امروزه جای خود را به انواع بیماری های جدید از قبیل انواع سرطان ها، دیابت و ... داده است. 

وی با اشاره به اینکه ارتقای سطح بهداشت و توجه به دانش های نوین سبب ریشه کن شدن بسیاری از بیمارهای از قبیل حصبه، وبا و سل شده است اما در مقابل بیماری‌های دیگری جایگزین آنها شده که ارتباط مستقیمی با تغییر الگوهای مصرف غذایی در بین مردم دارد. 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خاطرنشان کرد: اگرچه عوامل زیادی در شیوع بیماری های جدید در بین مردم دخیل هستند اما عدم توجه به نشانگرهای تغذیه ای به ویژه در بین دانش آموزان و کودکان بستر بسیاری از بیمار ها را فراهم می آورد. 

ارزنلو به سه فاکتور مهم و تاثیرگذار در تغذیه اشاره کرد و گفت: شاخص های الگوی مصرف نمک، قند و شکر و چربی باید در تغذیه کودکان و افرادی که در سنین رشد هستند مورد توجه قرار گیرد چرا که رشد کودک ازی سنین پایه آغاز شده و توجه به نکات تغذیه ای رکن مهمی از سلامت و بهداشت جسمی و روحی وی را تشکیل می دهد. 

وی با گرامی داشت روز 24 مهرماه به عنوان روز جهانی غذا تصریح کرد: همه ساله این روز از طرف سازمان خوابار جهانی به عنوان یک روز مهم در راستای ارتقای شاخص های تغذیه ای مردم جهان گرامی داشته می شود و در 150 کشور جهان که عضو این سازمان جهانی هستند شاخص ها و ملاک های تغذیه ای اعمال می شود. 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل شعار امسال روز جهانی غذا را پیشگیری از مهاجرت ها به واسطه سرمایه گذاری در زمینه غذا و توسعه روستایی عنوان کرد و افزود: هدف از بزرگنمایی این روز به ویژه از سوی سازمان های جهانی بررسی مسایل و مشکلات تغذیه ای در جهان است که به واسطه آن سبب شده است تا مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک به مراکز و شهرهای بزرگ اتفاق بیفتد. 

ارزنلو ادامه داد: در سال 2016 بیش از 400 میلیون نفر از مردم جهان به واسطه نبود غذا در کشورهای خود به سایر مناطق مهاجرت کرده اند و 700 میلیون نفر نیز در داخل کشورها از شهرهای کوچک وارد شهرهای بزرگ شده اند که این زنگ خطری برای دنیا محسوب می شود. 

وی با اشاره به اینکه هدف سازمان جهانی فائو ریشه کن کردن فقر غذایی در کشورهاست گفت: این مهاجرت ها به دلیل نبود امنیت غذایی در کشورها صورت می گیرد.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha