• یکشنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96110100211
  • خبرنگار : 71473

افت صادرات و افزایش واردات در ۹ ماهه امسال

افت صادرات و افزایش واردات در ۹ ماهه امسال

رئیس فدراسیون واردات از افت ۲۰ درصدی صادرات و افزایش ۲۳ درصدی واردات در ۹ ماهه امسال خبر داد و اعلام کرد که تراز تجاری کشورمان منفی ۲۰۰۰ میلیارد دلار شده است.

فرهاد احتشام زاد در گفت‌وگو با ایسنا، به تشریح آمار واردات و صادرات ۹ ماهه امسال پرداخت و گفت: ارزش آمار واردات در ۹ ماهه امسال ۳۷ میلیارد و ۵۷۰ میلیون دلار و ارزش صادرات ۳۱ میلیارد و ۶۴۰ میلیون دلار بوده است.

وی ادامه داد: در ۹ ماهه سال گذشته ارزش واردات ۳۱ میلیارد و ۷۵۵ میلیون دلار و ارزش صادرات ۳۲ میلیارد و ۴۱۳ میلیون دلار بوده است؛ بنابراین نسبت به سال گذشته ۱۸.۳ درصد رشد واردات و ۲۳.۹  درصد کاهش صادرات داشته‌ایم.


تراز تجاری منفی‌تر شد

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: در آذر ماه پارسال میزان واردات چهار میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده که در آذر ماه امسال به پنج میلیارد و ۱۵۱ میلیون دلار رسیده است. همچنین صادرات در آذر سال گذشته سه میلیارد و ۹۲۵ میلیون دلار بوده که در آذر امسال سه میلیارد و ۱۵۲ میلیون دلار شده است که نشان می‌دهد در بخش واردات افزایش و در بخش صادرات کاهش داشته‌ایم.

احتشام زاد تصریح کرد: در مجموع اگر تراز سال ۱۳۹۵ را در نظر بگیریم، در آذر ماه تراز تجاری منفی ۲۴۵ میلیارد دلار بوده و امسال نیز تراز تجاری منفی ۱۹۹۹ میلیارد دلار است و بر این اساس ۲۳.۵ درصد رشد واردات و ۲۰ درصد افت صادرات داشته ایم. یعنی تراز منفی حدود ۲۰۰۰ میلیاردی که اتفاق افتاده است تقریبا ۵۰ درصد آن ناشی از افت صادرات است و ۵۰ درصد آن به دلیل افزایش واردات است.

سه کشور نصف صادرات‌مان را می‌برند

وی با اشاره به اصلی‌ترین آمارهای مربوط به صادرات و واردات گفت: همیشه در بخش صادرات میعانات گازی، پروپان و متانول رتبه‌های ثابت و اصلی را داشته‌اند که ۲۵ درصد صادرات مان در این حوزه‌ها را تشکیل می‌دهند. کشورهای عمده ای که ایران به آنها کالا صادر می‌کند نیز به ترتیب چین، عراق و امارات هستند که در مجموع ۵۰ درصد از صادرات‌مان را دربرمی‌گیرد.

احتشام زاد در ادامه اظهار کرد: اگر بخواهیم دسته‌بندی صادرات را در نظر بگیریم ۳۰ درصد صادرات‌مان پتروشیمی است، ۱۶ درصد میعانات گازی و ۵۴ درصد سایر کالاهاست.

به گفته وی، در بخش واردات اگر ۹ ماهه امسال را لحاظ کنیم رتبه اول متعلق به قطعات منفصله خودرو و رتبه‌های بعدی به ترتیب به کالاهای ذرت دامی، برنج و لوبیای سویایی اختصاص دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha