• دوشنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۷ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 97082813673
  • منبع : نمایندگی خوزستان

رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر خبر داد:

تشکیل تیم ویژه رسیدگی به وضعیت آسیب‌دیدگان تعرض جنسی

تشکیل تیم ویژه رسیدگی به وضعیت آسیب‌دیدگان تعرض جنسی

ایسنا/خوزستان رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر از تشکیل تیم ویژه متشکل از پزشک، روانپزشک و مشاورین سلامت روان برای رسیدگی فوری، ویژه و تخصصی به وضعیت جسمی و روانی به خانواده‌ها و آسیب‌دیدگان تعرض جنسی اخیر شوشتر خبر داد.

دکتر فرهاد ابول‌نژادیان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در مواقع بروز بحران‌های اجتماعی، صیانت از سلامت جسم و سلامت روان افراد درگیر از اهمیت ویژه برخوردار است و موجب بازگشت سریعتر افراد آسیب‌دیده به اجتماع می شود بنابراین قرار است تشکیل این تیم ویژه، مسئولیت این مهم را برعهده داشته باشد.

وی افزود: هماهنگی‌های لازم با فرمانداری و دادستانی شهرستان شوشتر انجام شده و تیم دانشکده علوم پزشکی شوشتر به صورت ویژه و با حفظ شان و حرمت خانواده‌ها و آسیب‌دیدگان، رسیدگی به این افراد را انجام می‌دهد و زمینه لازم برای بهبود اوضاع آنها را فراهم  می‌کند.

پیش از این معصومه ابتکار، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفته بود که برای روشن شدن جزییات پرونده "تجاوز به پسران نوجوان شوشتری" گزارشی از استان مربوطه خواسته‌ایم که در صورت لزوم درباره آن اعلام نظر می‌کنیم.

وی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پرونده "تجاوز به پسران نوجوان شوشتری" درباره رسیدگی به وضعیت پرونده این نوجوانان بیان کرده بود که در همین راستا برای روشن شدن جزییات این مسئله گزارشی از استان مربوطه درخواست کرده‌ایم که در صورت بررسی این پرونده اگر لازم باشد درباره آن اعلام نظر می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که آموزش‌های "خودمراقبتی" در مدارس و صداوسیما چه تاثیری در جلوگیری از بروز این اتفاقات دارد؟ گفته بود: یکی از مسائل مهمی که با آموزش و پرورش در این زمینه مطرح کرده‌ایم مسئله "خود مراقبتی" است چراکه به نظر می‌رسد آموزش‌های خودمراقبتی کودکان و نوجوانان برای عزت نفس و امنیت آنها موضوعی کلیدی است.

 ابتکار  با اشاره به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان افزوده بود: "خود مراقبتی" از مسائلی است که در این لایحه مورد تاکید قرار گرفته و برای آن تقسیم کار دستگاهی شده، امیدواریم که به زودی اجرایی شود. همچنین در لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان مسئولیت دستگاه‌های مختلفی مانند سازمان بهزیستی، اورژانس اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش و... در حوزه آموزش و توان‌افزایی کودکان و نوجوانان مشخص شده است.

یک روانشناس نیز با اشاره به حادثه آزار و اذیت "پسران شوشتری" گفته بود: باید جزئیات روانی این تجاوز بررسی شود، اما غالبا افرادی که سوءاستفاده‌گر جنسی هستند افرادی هستند که سابقه مورد تجاوز قرار گرفتن دارند و به شکل‌های متعدد دارای اختلالات روان‌شناختی هستند که در دوره کودکی و نوجوانی مورد غفلت قرار گرفته‌اند.

اردشیر یاراحمدی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص پیامدهای آزار و تجاوز به کودکان، اظهار کرده بود: معمولا افرادی که آزارگر جنسی هستند، بیمار روانی با اختلالات روان‌شناختی مشخص هستند که در طول زندگی مورد شناسایی قرار نگرفته‌اند. در واقع یک فرد بزرگسال دارای اختلال روانی ممکن است از کودکان سوءاستفاده کنند.

وی با اشاره به حادثه آزار و اذیت "پسران شوشتری" افزود: باید جزئیات روانی این تجاوز بررسی شود، اما غالبا افرادی که سوءاستفاده‌گر جنسی هستند افرادی هستند که سابقه مورد تجاوز قرار گرفتن دارند و به شکل‌های متعدد دارای اختلالات روان‌شناختی هستند که در دوره کودکی و نوجوانی مورد غفلت قرار گرفته‌اند.

این روان‌شناس گفته بود: بیشتر کسانی که اقدام به تجاوز به کودکان می‌کنند اغلب مورد سوءاستفاده جنسی بوده‌اند و ممکن است قربانیان خود را از بین کودکان یا هم‌جنس خود انتخاب کنند تا به لذت جنسی برسند.

یاراحمدی با تاکید بر لزوم آموزش خودمراقبتی به کودکان از سوی والدین بیان کرده بود: ممکن است تجاوزگران اقدام به باج‌گیری یا تهدید به انتشار فیلم یا عکسی از این افراد مورد تجاوز قرار کنند که باید والدین خودمراقبتی را به فرزندان خود آموزش دهند. همچنین باید مسائل جنسی در مدارس آموزش داده شوند.

وی همچنین بر لزوم آموزش علائم و نشانه‌های یک فرد آزارگر جنسی تأکید و تصریح کرد: شاید تصور کودکان از آزارگر جنسی به گونه خاصی باشد در حالی که یک کودک‌آزار جنسی ممکن است جزو محرم‌ها (دایی، عمو و ...) باشد. این افراد بیمار هستند و ممکن است در هر طیفی قرار بگیرند.

این روانشناس گفته بود: متأسفانه به دلیل اینکه در جامعه ما به مسائل جنسی به چشم یک "تابو" نگاه شده است، هیچ‌وقت کودک‌آزارهای جنسی شناسایی نشده‌اند و به کودکان نیز آموزش‌های لازم داده نشده است. امروز اعتیاد به مواد مخدرهای صنعتی می‌تواند یک فرد را به یک آزارگر جنسی تبدیل کند و ما باید این موارد را به خانواده‌ها آموزش دهیم.

وی عنوان کرده بود: سیستم آموزشی در زمینه مسائل جنسی ضعف دارد. در حالی که باید به کودکان آموزش دهیم گه اگر مورد تجاوز یا آزار قرار گرفتند، موضوع را به فرد بزرگسال قابل اعتماد انتقال دهند. افرادی که مورد تجاوز جنسی قرار بگیرند ممکن است به یک بیمار و برای انتقام از جامعه، به آزارگر جنسی تبدیل شوند.

وی اظهار کرده بود: همچنین اگر افرادی که مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفته‌اند، درمان نشوند ممکن است دچار اختلالاتی از جمله اضطراب، افسردگی، ترس شدید و حتی خودکشی شوند. بنابراین باید خودمراقبتی به کودکان آموزش داده شود و بدانند که پس از آزار دیدن یا تجاوز باید بلافاصله موضوع را اطلاع‌رسانی کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha