• چهارشنبه / ۱۴ آذر ۱۳۹۷ / ۰۲:۲۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97091406559
  • خبرنگار : 80001

با نزولی شدن قیمت دلار

فضا برای رشد بازار مسکن محدود شد

فضا برای رشد بازار مسکن محدود شد

با کاهش التهاب بازار ارز، فضا به تدریج برای ادامه‌ی رشد لجام‌گسیخته بازار مسکن محدود می‌شود.

به گزارش ایسنا،‌ به دنبال روند نزولی قیمت دلار و طلا در روز گذشته، فاصله قیمتی دلار و سکه با مدت مشابه سال قبل که در ماه‌های اخیر به بالای ۲۵۰ درصد هم رسیده بود کاهش پیدا کرده و طبیعتا این موضوع به بازار مسکن قابل تسری است. مصطفی‌قلی خسروی رییس اتحادیه مشاوران املاک معتقد است که تا پایان سال بازار مسکن به ثبات می‌رسد؛ چرا که با توجه به پایین بودن توان طرف تقاضا کشش افزایش مجدد قیمت‌ها وجود ندارد. تا روز سه‌شنبه ۱۳ آذرماه رشد دلار ۱۸۰ درصد، سکه ۲۱۰ درصد و مسکن ۹۱ درصد نسبت به سال قبل به ثبت رسید که در بخش دلار و سکه این فاصله‌ی قیمتی نسبت به ماه گذشته تعدیل شده و انتظار می‌رود همین روند در بازار مسکن ایجاد شود.

اما این استدلال که چون رشد قیمت مسکن تقریبا نصف بازارهای ارز و طلا بوده باید فاصله خود را پر کند از سوی کارشناسان  رد می‌شود؛ چرا که مسکن کالایی درشت محسوب می‌شود که خرید آن از نیازمند مبالغ بالایی است و از عهده متقاضیان مصرفی برنمی‌آید. اقتصاد بدون تقاضا هم توجیه ندارد. هرچند عمده خرید و فروش‌ها این روزها بین سرمایه‌گذاران بخش مسکن انجام می‌شود اما آنها هم باید سرانجام در یک نقطه، واحدهای مسکونی خود را وارد بازار کنند که فشار عرضه منجر به تعدیل قیمت‌ها می‌شود. همین حالا هم به دنبال جهش ۹۱ درصدی قیمت مسکن معاملات ۵۴ درصد افت کرده که نشان‌دهنده رکود تورمی این بازار است و تمام علائم از قرار گرفتن مسکن در مسیر رکود مطلق حکایت دارد.

مظنه واحدهای ۷۵ متری تهران بر اساس معاملات آبان ماه ۹۷

محله

سن بنا

قیمت (تومان)

آپادانا

۱۲ سال

۶۸۳ میلیون

خاوران

۵ سال

۳۳۰ میلیون

کاخ

نوساز

۸۲۶ میلیون

استاد معین

۴ سال

۷۵۰ میلیون

آهنگ

نوساز

۵۵۸ میلیون

جوادیه

۱۷ سال

۲۹۸ میلیون

سیزده آبان

۶ سال

۲۷۵ میلیون

آگاهی

۲ سال

۴۸۶ میلیون

مختاری تختی

۱۱ سال

۲۷۳ میلیون

طرشت

۱۴ سال

۵۳۳ میلیون

باغشاه

۶ سال

۵۰۰ میلیون

باغ آذری

۴۸ سال

۱۹۵ میلیون

فروشندگان محتاط شده‌اند

فایل‌های قیمت مناسب در بازار مسکن کمیاب شده است. برآوردها از بازار مسکن پایتخت نشان می‌دهد واحدهای ریزمتراژ نوساز از بیشترین رشد قیمت برخوردارند و رشد آنها با توان متقاضیان واقعی همخوانی ندارد. با این حال کاهش قیمت ارز در روزهای اخیر این انتظار را ایجاد کرده که قیمت خانه نیز کاهش پیدا کند؛ انتظاری که کارشناسان، تحقق آن را منوط به ثبات نسبی در اقتصاد کلان می‌دانند.

در حالی که بازار مسکن در مسیر رکود معاملاتی قرار گرفته، فروشندگان راه احتیاط را در پیش گرفته‌اند. بررسی‌های میدانی که به تایید واسطه‌های ملکی رسیده، حاکی از آن است که عرضه‌کنندگان واحدهای کلیدنخورده به طور دائم قیمت‌ها را به‌روز می‌کنند و این در حالی است که مشتری وجود ندارد. همین موضوع باعث شده فاصله‌ قابل توجهی بین قیمت واحدهای قدیمی و نوساز ایجاد شود و از سوی دیگر معاملات به طرز محسوسی کاهش یابد.

پیش‌بینی قیمت مسکن به نفع مردم نیست

مصطفی‌قلی خسروی رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران می‌گوید: به اعتقاد من هر نوع اظهارنظر درخصوص کاهش یا افزایش قیمت مسکن به نفع مردم نیست. اگر قیمت مسکن کاهش یابد ما آن را به فال نیک می‌گیریم، اما کسانی که چنین مطالبی را مطرح می‌کنند باید این موضوع را هم در نظر بگیرند که بازار مسکن تابع عرضه و تقاضا است، در عین حال از بازارهای ارز، طلا، بورس، حامل‌های انرژی و برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در حوزه تولید و عرضه‌ی مسکن تاثیر می‌پذیرد.

دلار با بازار مسکن چه کرد؟

با وجودی که آخرین آمار از افزایش ۳۴ درصدی صدور پروانه‌های ساختمانی نسبت به زمان مشابه سال قبل خبر می‌دهد، تورم مصالح ساختمانی و افت ۵۴ درصدی معاملات احتمالا اثر منفی در تولید مسکن خواهد داشت. بانک مرکزی مهرماه امسال گزارش داد که طی شش ماهه ابتدای سال جاری ۳۲ هزار پروانه ساختمانی در کل کشور و ۳۰۰۰ پروانه در شهر تهران صادر شده که نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب رشد ۷.۵ و ۳۴ درصدی را نشان می‌دهد.

با این‌که صدور پروانه‌های ساختمانی در ماه‌های مختلف  از روند ثابتی برخوردار نیست، اگر میانگین ۶.۲ واحد مسکونی برای هر یک از ۳۰۰۰ پروانه صادر شده در شهر تهران را ملاک قرار دهیم تا پایان سال جاری حدود ۳۷ هزار واحد مسکونی تولید می‌شود. با احتساب نصف شدن تعداد معاملات احتمالا نیمی از این واحدها روی دست صاحبانشان می‌ماند و به ۴۹۰ هزار واحد خالی از سکنه تهران اضافه خواهد شد. عدم توان طرف تقاضا در شرایطی به رکود معاملاتی منجر شده که با توجه به حدود ۷۰۰ هزار ازدواج سالیانه در کشور، تقاضای مطلق در حال انباشته شدن است.

بازار مسکن در آستانه رکود ۱۲ فصلی

آذر ماه سال گذشته معاملات مسکن شهر تهران ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد و قیمتها رشد نسبتا پایین ۱۵ درصد را نشان داد که بهترین شکل از رونق بازار مسکن بود. اما هم اکنون شرایط  معکوس و با وجود افت ۵۴ درصدی خرید و فروش، دماسنج قیمت، قرمز شده است. بر اساس رفتار معمول بازار مسکن طی ادوار گذشته این بازار پس از یک دوره رکود ۱۰ تا ۱۲ فصلی وارد رونق می شود. محاسبه ورود به دوره رکود از زمان ثبات قیمتها صورت می گیرد وزمان ورود به دوره رونق بازار مسکن به طول رکود غیرتورمی بستگی دارد.

به گزارش ایسنا، بر اساس تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن تهران در آبان ۱۳۹۷، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران به ۹ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین تعداد معاملات انجام شده طی این ماه ۶۹۰۰ فقره بود که نسبت به آبان ماه سال گذشته کاهش ۵۳.۶ درصدی و نسبت به ماه گذشته نیز کاهش ۲۶.۷ درصدی را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۴ ۱۱:۵۱

به جای این که با مافیای مسکن که قیمت ها را به صورت کاذب بالا برده برخورد کنند خودشان هم قیمت ها را بالا می برند و با بالا بردن وام مسکن، مردم را تا پایان عمر مدیون و خودشان سودهای کلان می برند یا قیمت مسکن را با واسطه ها، دلال ها، مهندسین ناظری که در وزارت مسکن، بانک مسکن وشهرداری ها مسئولیت دارند تا هر چقدر و به هر بهانه ای از جمله گرانی ارز بالا می برند بعد می گویند مردم قدرت خرید ندارند و بازار مسکن راکد است و سپس با همکاری دولت و بانک ها مخصوصا بانک مسکن، وام مسکن را تا اندازه ای که به نفعشان باشد افزایش می دهند و در نهایت خودشان سودهای کلان می برند و مردم تا پایان عمر وامدار می شوند و برای کشور گرانی، فلاکت و نارضایتی مردم را ایجاد می کنند! جالب است که وقتی قیمت ارز سقوط می کند باز هم قیمت مسکن را با دلایل کاذب، بالا نگه می دارند و می گویند پایین آمدن قیمت ارز تاثیری بر مسکن ندارد! مسئولینی که در توان دارند همانطور که دلالان سکه و ارز را شناسایی کردند باید دلالان مسکن وفلاکت مسکنی مردم را در دولت، بانک مسکن، شهرداری ها و نظام مهندسی، شناسایی و با آن ها برخورد کنند البته اگر خودشان جزوشان نباشند!

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۴ ۱۲:۵۲

بله حالا وقت پایین امدن قیمت مسکن دلار ارزان شد قیمت مسکن بایدریزش را آغاز کند افت حداقل 50 درصدی شروع خواهد شد.

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۴ ۱۴:۰۵

واقعا با این شرایط وام مسکن برای خانه اولی ها به درد می خوره!!

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۸ ۱۰:۱۵

اگه ميخوان افزايش وام مسکن يکم را افزايش بدن زودتر اعلام کنند که اگه نشد ميخوام پلمو برداشت کنم. با بوق يکسان شد پولم