• یکشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 98022915067
  • منبع : نمایندگی کرمان

هرگز با آب سرد افطار نکنید

هرگز با آب سرد افطار نکنید

ایسنا/کرمان رییس دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه هرگز با آب سرد افطار نکنید، ادامه داد: اصلاح عادات بد غذا در خوردن و آشامیدن مثل پرهیز از پرخوری، تندخوری و در هم خوری، در هر شرایطی ضروری است و در زمان افطار و نیز سحری ضروری‌تر. متأسفانه گاهی سفره افطار کلکسیونی از غذاهای مختلف و مخلفات همراه از جمله نوشیدنی‌های سرد و حتی میوه است که این در هم خوری به شدت مضر دستگاه گوارش است و فواید روزه‌داری را از بین می‌برد و باعث کسالت می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر "محمد ستایش" درباره توصیه‌های طب سنتی برای روزه‌داران گفت: توجه به یکسری توصیه‌ها و نکات زیر می‌تواند به یک روزه‌داری سالم کمک کند و  افراد بیمار و بیماران مزمن که تحت درمان‌های طبی هستند قبل از اقدام به روزه‌داری حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنند.

وی با بیان اینکه مزاج‌های گرم و تر و نیز سرد و تر از روزه‌داری بهره بیشتری می‌برند و مزاج‌های خشک به خصوص در فصول گرم و یا برخی مشاغل خاص برای تحمل بهتر و پیشگیری از بروز بیماری، نیازمند تدابیر خاص هستند، اظهار کرد: در لحظه افطار توصیه می‌شود ابتدا افراد روزه خود را با یک نوشیدنی گرم و کمی شیرین مثل شربت زعفران، آب جوش و خرما یا کمی شیر با عسل باز کنند تا معده آمادگی لازم برای هضم را پیدا کند و بعد به فاصله کوتاهی وعده افطار را میل کنند.

رئیس دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه میوه یا آب میوه را حداقل یک ساعت و نیم بعد از افطار میل کرده تا مزاحمتی برای هضم غذا نباشد، افزود: خوردن وعده سحری حتماً توصیه می‌شود اما غذاهایی مثل سرخ کردنی‌ها، غذاهای خیلی چرب و خیلی شیرین، فست فودها، نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های صنعتی، چای پررنگ، قهوه، روغن‌های جامد، مواد خیلی تند و شور مناسب وعده سحری نیستند و ضمن افزایش تشنگی در روز، ممکن است نشاط روزه دار را هم کم کنند.

وی ادامه داد: برای تحمل بهتر تشنگی علاوه بر رعایت نکات فوق، به تناسب ذائقه و مراعات بیماری زمینه‌ای می‌توان از ترکیباتی مثل ماءالشعیر طبی، جلاب (شربت زعفران) طبی، شربت لیمو و نارنج، شربت سکنجبین با کمی تخم خرفه، آب میوه‌های طبیعی، خیسانده برگ هلو و زردآلو (با رعایت فاصله زمانی از غذا) ، شربت تخم شربتی(بالنگو) استفاده کرد.

ستایش با اشاره به اینکه برای روزه‌دارانی که از برخی بیماری‌های رایج گوارشی مثل ضعف هضم، نفخ، ترش کردن معده و ... رنج می‌برند برای کاستن از این علائم هیچ چیز به اندازه ترک عادات ناپسند و رعایت اصول صحیح خوردن و آشامیدن  که به برخی از آن‌ها اشاره شد مؤثر نیست، افزود: در هر حال با مشورت پزشک متخصص طب سنتی می‌توان از برخی دستورات ساده گیاهی نیز بهره برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha