• چهارشنبه / ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۶:۰۹
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 98053014699
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

رئیس نظام پزشکی هرمزگان:

‌پزشکان هرمزگان متعهد به استفاده از کارت‌خوان در مطب هستند

‌پزشکان هرمزگان متعهد به استفاده از کارت‌خوان در مطب هستند

ایسنا/هرمزگان رئیس نظام پزشکی هرمزگان با بیان اینکه با ایجاد هجمه‌های مختلف علیه پزشکان این مردم هستند که متضرر می‌شوند، خاطرنشان کرد: همه پزشکان در استان متعهد شده‌اند که به دستگاه کارت‌خوان مجهز شوند و افراد در صورت هرگونه تخلفی در این زمینه می‌توانند شکایت‌های خود را به دادسرای نظام پزشکی اعلام کنند.

‌به گزارش ایسنا، ‌علی جمشیدی در نشست خبری که به مناسبت روز پزشک برگزار شد، اظهار کرد: قانون جدید نظام پزشکی در سال 83 مصوب شد و بر اساس آن حفظ و حمایت از حقوق بیمار بر حفظ و حمایت از حقوق صنفی ارجحیت دارد.

وی افزود: 30 درصد حوزه سلامت در دسترس وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی است و 70 درصد آن به ارگان‌های دیگر مربوط است.

رئیس نظام پزشکی هرمزگان با بیان اینکه سلامت و امنیت دو موضوع مهم و در ارتباط با یکدیگر هستند، تصریح کرد: عدم آگاهی یا توهم داشتن آگاهی آفتی است که در برخی جوامع وجود دارد و رسالت رسانه افزایش آگاهی جامعه به‌خصوص در حوزه سلامت است.

جمشیدی در خصوص نحوه انتخاب هیئت‌مدیره نظام پزشکی در استان عنوان کرد: هیئت نظارتی در تهران متشکل از دادستانی، وزارت کشور، وزارت بهداشت و مجلس شورای اسلامی، بر روند انتخاب هیئت‌مدیره در استان‌ها نظارت دارد؛ در مراکز استان‌ها نیز هیئت‌های نظارت و اجرا وجود دارند.

وی ادامه داد: استان‌ها و شهرستان‌های دارای بیش از 500 پزشک 17 عضو هیئت‌مدیره شامل 10 پزشک، دو دندان‌پزشک، دو داروساز، یک ماما، یک پی اچ دی آزمایشگاهی و یک کارشناس خواهند داشت.

رئیس نظام پزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: استان‌ها و شهرستان‌های دارای زیر 500 پزشک 11 عضو هیئت‌مدیره نظام پزشکی خواهند داشت و استان‌ها و شهرستان‌هایی که کمتر از 100 پزشک دارند نظام پزشکی نخواهد داشت.

جمشیدی در تشریح مراحل پیگیری شکایت‌ها از تعرفه‌های پزشکی، مالیات، معاینه بیماران و تبلیغات پزشکی بیان کرد: اگر بیماری در خصوص اعضای سازمان نظام پزشکی شکایتی داشته باشد بهتر است به دادسرای نظام پزشکی مراجعه کند، چراکه با مراجعه به کلانتری‌ها مجبور به طی کردن یک سیکل معیوب می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در دادسرای نظام پزشکی حقوق بیمار به حقوق پزشک ارجح است، اضافه کرد: شکایت‌های بیماران در شورای حل اختلاف دادسرا، هیئت‌های بدوی، هیئت‌های تجدیدنظر، شورای عالی انتظامی موردبررسی قرار می‌گیرد.

رئیس نظام پزشکی هرمزگان اظهار کرد: شکایت‌ها ابتدا در هیئت بدوی توسط متخصصان و قاضی بررسی می‌شوند و در حوزه‌های تجدیدنظر پرونده‌ها به سطوح بالای تخصصی ارجاع می‌شوند.

جمشیدی با اشاره به اینکه مردم باید با مطالعه قوانین نظام پزشکی به حقوق خود واقف شوند، افزود: در حال حاضر در استان هرمزگان شهرستان‌های بندرعباس، میناب و توابع، قشم، بندرلنگه هیئت‌مدیره، هیئت دادسرا و هیئت بدوی دارند و هیئت تجدیدنظر تنها در مرکز استان موجود است.

وی با بیان اینکه پزشکان باید لیست تعرفه‌ها را در مطب خود نصب کنند، تصریح کرد: امسال تعرفه‌های پزشکی تنها 6 درصد افزایش داشته و این در حالی است که در بسیاری حوزه‌ها افزایش چند برابری بوده است؛ امسال حداقل ۶ پزشک در بندرعباس به دلیل افزایش هزینه‌ها و کاهش درآمد، مطب خود را تعطیل کرده و برای کار تمام‌وقت وارد بخش دولتی شده‌اند.

رئیس نظام پزشکی هرمزگان عنوان کرد: چندی پیش در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس با در نظر گرفتن تعداد کل پزشکان که ۲۰۰ هزار نفر هستند، میزان فرار مالیاتی آنان به‌اشتباه  ۴۵ هزار میلیارد ریال اعلام شد و این در حالی است که از این تعداد، فقط ۳۰ هزار نفر دارای مطب بوده و مشمول پرداخت مالیات مستقیم هستند و مالیات سایر پزشکان در بخش‌های دولتی، از حقوق آنان کسر شده و به خزانه دولت واریز می‌شود.

جمشیدی ادامه داد: در استان هرمزگان نیز بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی، پزشکان از بهترین و خوش‌حساب‌ترین مودیان مالیاتی هستند و تمامی آنان در مطب‌های خود کارت‌خوان داشته و گردش مالی و درآمد آنان روشن و شفاف است.

وی با تأکید بر اینکه با ایجاد هجمه‌های مختلف علیه پزشکان این مردم هستند که متضرر می‌شوند، خاطرنشان کرد: همه پزشکان در استان متعهد شده‌اند که به دستگاه کارت‌خوان مجهز شوند و افراد در صورت هرگونه تخلفی در این زمینه می‌توانند شکایت‌های خود را به دادسرای نظام پزشکی اعلام کنند.

رئیس نظام پزشکی هرمزگان بیان کرد: هرگونه لوازم‌آرایشی، بهداشتی و دارویی، حتی در صورت داشتن پروانه بهداشتی باید برای تبلیغ ازنظر محتوایی بررسی شده و از نظام پزشکی مجوز جداگانه بگیرند که این مسئله حتی در رسانه ملی نیز کمتر رعایت می‌شود.

جمشیدی اظهار کرد: در این زمینه نامه‌نگاری‌های زیادی با دادسراها، شهرداری و شرکت‌های دارویی داشته‌ایم که تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

وی تعداد اعضای نظام پزشکی هرمزگان را یک هزار و ۱۱۴ نفر اعلام کرد که شامل ۳۷۱ دکترای پزشکی، ۱۵۳ نفر دکترای دندانپزشکی، سه نفر پی اچ دی، ۳۸۷ متخصص، ۶۹ نفر فوق تخصص و فلوشیپ و ۱۳۳ کارشناس پروانه دار است.

رئیس نظام پزشکی هرمزگان افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۴۳ پرونده در دادسرای انتظامی، ۳۶ پرونده در هیئت بدوی انتظامی و ۲۰ پرونده در هیئت تجدیدنظر انتظامی ثبت شده و با احتساب پرونده‌های قبلی درمجموع ۱۱۰ پرونده در دادسرای انتظامی، هیئت بدوی و تجدیدنظر رسیدگی شده است.

جمشیدی اضافه کرد: طبق قانون نظارت روزمره و پیوسته از وظایف دانشگاه علوم پزشکی است اما دادستان نظام پزشکی به‌عنوان مدعی‌العموم این بخش می‌تواند در تمامی موارد قصور پزشکی به‌طور مستقیم ورود کرده و اعلام‌جرم کند.

وی تصریح کرد: ۲۵ درصد شکایت‌ها در هیئت بدوی به صدور کیفرخواست رسیده و برای ۴۱ درصد از موارد رسیده به این هیئت نیز قرار منع تعقیب و برای ۱۱ درصد موارد هم عدم صلاحیت رسیدگی صادر شده و درمجموع ۱۸ درصد از شاکیان نیز رضایت داده یا برای پیگیری شکایت خود مراجعه نکرده‌اند.

رئیس نظام پزشکی هرمزگان عنوان کرد:  تعداد شکایت‌ها در رشته‌های جراحی زنان نسبت به سایر رشته‌ها بیشتر بوده و حدود ۱۸ درصد از موارد را شامل می‌شود و علت آن می‌تواند به دلیل فراوانی تعداد پزشکان و همچنین مراجعین این بخش و همچنین ویژگی‌های خاص این رشته باشد.

جمشیدی خاطرنشان کرد: پزشکان عمومی و متخصصان ارتوپدی، متخصصان قلب، گوش و حلق و بینی و اطفال در رده‌های بعدی وصول شکایت‌های مردمی بوده‌اند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha