• جمعه / ۵ مهر ۱۳۹۸ / ۰۴:۴۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98070403306
  • خبرنگار : 71631

نگاهی به اکتشاف‌های مهم حوزه باستان‌شناسی دهه اخیر

نگاهی به اکتشاف‌های مهم حوزه باستان‌شناسی دهه اخیر

سال گذشته شاهد اکتشاف قدیمی‌ترین کشتی غرق شده متعلق به یونان باستان و قدیمی‌ترین هنر تجسمی جهان یعنی نقاشی‌های ۴۰ هزار ساله روی دیواره‌های یک غار بودیم، اما این‌ها تنها بخشی از اکتشافات بزرگ دهه اخیر هستند. 

به گزارش ایسنا و به نقل از آرت نت، با اینکه اکتشافات شگفت‌آور تاریخی همچون کشف مقبره «توت عنخ آمون» در سال ۱۹۲۲ یا اکتشاف شهر افسانه‌ای «تروا»‌ در سال ۱۸۷۰ را نمی‌توان انکار کرد،‌ اما در دهه گذشته نیز شاهد اکتشافات بزرگی در حوزه باستان‌شناسی بودیم که در این گزارش به برخی  از مهم ترین اکتشافات ۱۰ سال اخیر می‌پردازیم.

شهر گمشده «Tenea»

پاییز سال گذشته، ‌«النی کورکا» یکی از باستان‌شناسان سرشناس یونان بالاخره موفق شد شهر گمشده «Tenea»‌  را کشف کند. این اکتشاف در شبه جزیره «پلوپونز» واقع در جنوب یونان صورت گرفت. در یک سال گذشته بیش از ۲۰۰ سکه باستانی در این شهر باستانی کشف شده است که این میزان بالا سکه‌ی کشف شده نشان‌دهنده غنی بودن شهر باستانی ‌«Tenea»‌ است.به گفته باستان‌شناسان، این شهر باستانی زمانی خانه بیش از ۱۰ هزار نفر بوده است. باستان‌شناسان امیدوارند، با ادامه یافتن روند تحقیقات در این منطقه، خانه‌ها و معابد بیشتری در این مکان کشف شود.

استون هنج اسپانیایی

 استون هنج اسپانیایی همان ساز سنگی ۷۰۰۰ ساله‌ای است که با عنوان  «Dolmen of Guadalperal» نیز شناخته می‌شود. این سازه سنگی با کاهش سطح  آب در مخزن  « Valdecañas»،  پس از ۵۰ سال سر از آب بیرون آورد. در حقیقت یک حلقه بزرگ متشکل از ۱۵۰ تخته سنگ است که طول هرکدام به ۱.۸ متر می‌رسد. باستان‌شناسان معتقدند قدمت این سازه به هزاره چهارم یا پنجم پیش از میلاد بازمی‌گردد و از آن  به عنوان مکانب برای انجام  مراسم مذهبی یا مکانی برای تجارت استفاده می‌شده است.

مقبره مخفی «رامسس دوم‌»

در ماه مارس،‌ یک تیم باستان‌شناسی از دانشگاه نیویورک از اکتشاف یک قصر در کنار معبد «رامسس دوم» واقع در شهر باستانی «ابیدوس» خبر داد. باستان‌شناسان پیش از کشف یک مسیر سنگ‌فرش شده به سوی ساختمان مجاور معبد رامسس دوم که در حقیقت یک قصر سلطنتی مخفی با الواحی به نام «‌رامسس دوم» ‌بود، فکر می‌کردند تمام بخش‌های معبد «‌رامسس دوم» را ۱۶۰ سال پیش کشف کرده‌اند.

یکی از فرضیه‌هایی که در گذشته مطرح می‌شد آن بود که شهر باستانی «ابیدوس»‌ در گذشته برای مراسم تشریفاتی، ساخت معبد و گورستان مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

گنجینه دفن‌شده در مقبره باستانی یونانی

یک زوج باستان‌شناس از دانشگاه «سینسینتی» حین کاوش در نزدیکی قصر «نستور»‌ واقع در جنوب‌غربی یونان به گنجینه‌ای از آثار باستانی مدفون دست یافتند. انباری از سلاح‌های برنزی،‌ فنجان‌های طلایی و نقره‌ای،‌ صدها مهره یاقوت، عقیق،‌ کهربا و طلا از جمله آثاری هستند که در شهر «پیلوس» کشف شدند.

از آثار باستانی کشف شده که بگذریم،  این مقبره باستانی نگرش جدیدی از سرچشمه فرهنگ اروپایی‌ها و پیوند میان «‌میسنی‌ها» و«مینوسی‌ها»‌ ارائه می‌دهد. ارتباط میان این دو فرهنگ، درنهایت منجر به ایجاد تمدنی که ما از آن به عنوان تمدن غربی یاد می‌کنیم شده است.

قدیمی‌ترین استخوان فک انسان که در منطقه‌ای خارج از آفریقا کشف‌شده است

 با کشف یک استخوان فک انسان حدودا ۲۰۰۰ ساله در فلسطین اشغالی، نظریه مهاجرت انسان‌ها از آفریقا به دیگر مناطق به طور کامل دگرگون شد. این استخوان برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ کشف شد، اما خبر رسمی اکتشاف آن در سال ۲۰۱۸ منتشر شد. اکتشاف این استخوان فک نشان می‌دهد، انسان‌های خردمند دست کم ۵۰ هزار سال زودتر از آنچه که پیش‌تر تصور می‌شد از آفریقا مهاجرت کرده‌اند.

دندان ۱۰ میلیون ساله آلمانی

در سال ۲۰۱۶،‌ باستان‌شناسان در شهر «اپلسهایم» واقع در کشور آلمان دو دندان ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار ساله کشف کردند. با این‌که به طور دقیق نمی‌توان گفت که این دندان‌ها به یک انسان تعلق دارند،‌ اما شباهت زیادی با دندان‌های «‌لوسی»‌(فسیل مشهور نیاکان انسان‌های خردمند) دارند.

دندان‌هایی که در آلمان کشف شدند حدود ۴ میلیون سال از دندان‌های «لوسی» قدیمی‌تر هستند.

فسیل دایناسور چند میلیون‌ساله 

یک کارگر در حال حفاری در یکی از معادن کانادا در سال ۲۰۱۱، به سنگواره ۱۱۰ میلیون ساله یک گونه دایناسور برخورد. پس از ۷,۰۰۰ ساعت تلاش دیرینه شناسان، این اثر ۲,۵۰۰ پوندی و ۵ متری در سال ۲۰۱۷ در موزه دیرینه‌شناسی «آلبرتا» واقع در کانادا رونمایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha