• یکشنبه / ۱۴ مهر ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 98071410297
  • خبرنگار : 50187

معاون سازمان دامپزشکی کشور خبرداد

لزوم اجرای برنامه ملی درباره پسماندهای مواد غذایی

لزوم اجرای برنامه ملی درباره پسماندهای مواد غذایی

ایسنا/کرمان معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: در سیستم دامپزشکی کشور برای ایمنی مواد غذایی لازم است که برنامه ملی درباره پسماندهای مواد غذایی را اجرایی کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر"صفرعلی ماکنعلی" امروز ۱۴ مهرماه در مراسم بزرگداشت روز ملی دامپزشکی در دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار کرد: بحران تب برفکی در سال های ۸۹ و ۹۴ در کشور رخ داد که وسیع و وحشتناک بود اما این بحران را در ۵ محور به شکلی مدیریت کردیم که رکورد کاهش کانون های تب برفکی را زدیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با چالش هایی مواجه هستیم، افزود:  کنترل بیماری ها و ایمنی مواد غذایی دو هدف اصلی سازمان دامپزشکی کشور است که در بخش اول چالش هایی را داریم که یکی از آنها، موقعیت جغرافیایی کشور است که به عنوان مثال همسایگی ما با کشوری مانند پاکستان کار کنترل بیماری تب برفکی را بسیار دشوار می کند البته در این رابطه اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.

ماکنعلی در ادامه تصریح کرد: ۲۱۳ هزار خانوار عشایر کشور ۲۵ میلیون راس دام دارند و مدیریت بهداشتی ۲۵ میلیون دام متحرک و رصد و پایش بیماری ها در آنها کار بسیار دشواری است.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور بیان کرد: ما جمعیت های دامی با ساختار بسیار مدرن در دنیا را داریم که مدیریت این واحدهای بزرگ در کنار ساختار دام عشایر کار بسیار سختی است و از سوی دیگر کشوری هستیم که تغییر در برنامه ها بسیار دشوار است.

وی اظهار کرد: در سیستم دامپزشکی کشور برای ایمنی مواد غذایی لازم است که برنامه ملی درباره پسماندهای مواد غذایی را اجرایی کنیم.

ماکنعلی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از اقدامات مهم دامپزشکی این است که دسترسی محصولات داحلی را به بازارهای بین المللی ایجاد کنیم، گفت: این روزها در دامپزشکی باید از انجام رفتارهای وصله ای جلوگیری کرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه لازم است با کشورهای همسایه برای کنترل بیماری های فرامرزی همکاری کنیم، تصریح کرد: برنامه های زمینه های مختلف بر مبنای نیازهای کشور نیست در حالی که باید برنامه ها متناسب با نیازهای کشوری باشد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگری از سخنانش گفت: به سمت سیاست گذاری، پایش و نظارت حرکت می کنیم و دامپزشکی دولتی به معنای سیاستگذار، نظارت عالیه  و مواردی از این دست است.

ماکنعلی با بیان اینکه باید بپذیریم رفتار دامپزشکی مصداق باشد، تاکید کرد: باید به اسناد بالادستی دنیا توجه کنیم و براساس آن اسناد بالادستی و شرایط کشور در حوزه دامپزشکی برنامه ریزی کنیم  ضمن آنکه در حوزه طیور برنامه هایی داریم که مصرف واکسن ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش یابد.

به گزارش ایسنا، دکتر"حسین رشیدی" مدیرکل دامپزشکی استان کرمان نیز در این مراسم اظهار کرد: در زمان تحریم ارزش امنیت غذایی و سرمایه گذاری های انجام شده در این حوزه برای همگان بیشتر ملموس خواهد بود.

وی با بیان اینکه پس از انقلاب در حوزه تولید گام های بسیار خوبی در کشور برداشته شده و در تولید گوشت مرغ در دنیا رتبه هفتم را داریم، با اشاره به اینکه رویکرد علمی و کیفی کار از موفقیت‌های دامپزشکی در استان کرمان و کشور است، تصریح کرد: سازمان نظام دامپزشکی به عنوان یک بازو در کنار دامپزشکی فعالیت می کند و از ظرفیت های بخش خصوصی استفاده می شود.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمان بیان کرد: با برون سپاری برخی کارها و تمرکز بر وظایف حاکمیتی نتایج بسیار خوبی در دامپزشکی استان کرمان حاصل شده و در مبارزه با تب کریمه کنگو  پیشتاز هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha