• شنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۸ / ۱۷:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 98081810919
  • خبرنگار : 50046

رئیس مرکز ملی گفت و گو، مناظره و آزاد اندیشی:

مناظرات دانشجویی، زیست جهان دانشگاه ها را حفظ می کند

مناظرات دانشجویی، زیست جهان دانشگاه ها را حفظ می کند

ایسنا/خراسان شمالی رئیس مرکز ملی گفت و گو، منظره و آزاد اندیشی گفت: مناظرات دانشجویی زیست جهان دانشگاه ها را حفظ می کند.

عباسی در مراسم افتتاحیه مرحله منطقه ای هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان که با همت جهاد دانشگاهی و مشارکت دانشگاه های خراسان شمالی در بجنورد برگزار شد، افزود: بیش از چهار هزار دانشجو در قالب 270 تیم در سراسر کشور در مسابقات مناظره شرکت می کنند.

وی با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر شاهد غربت فرهنگی در دانشگاه هستیم، ادامه داد: طبق آمار وزارت علوم از چهار میلیون دانشجو فقط 10 درصد از دانشجویان در فعالیت های فرهنگی شرکت می کنند.

عباسی اظهارکرد: رویداد ملی مناظره، رویدادی است که توانسته بخشی از دانشجویان را همراه کند و این رویداد یک رویداد فکری با انگیزه فرهنگی است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر دانشجو به انجام یک سری از فعالیت ها همچون رفتن بر سر کلاس درس محدود شده است و این هشدار داده می شود که فعالیت های فرهنگی در حال گم شدن است.

به گزارش ایسنا، رئیس مرکز ملی گفت و گو، مناظره و آزاد اندیشی تاکید کرد: نباید اجازه داد که مشکلات اقتصادی سبب تعطیل شدن انجام فعالیت های فرهنگی در دانشگاه ها شود، مشکلاتی همچون مسائل اقتصادی می گذرد اما اگر فعالیت های فرهنگی در دانشگاه و سطح جامعه تعطیل شوند، خسارت های بلند مدت و جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت.

وی گفت: مسابقات ملی مناظره دانشجویی یکی از مهم ترین رسالت های جهاد دانشگاهی است که چراغ زیست دانشگاه ها را روشن نگه می دارد.

کرسی های آزاد اندیشی موجب توسعه علمی کشور می شود

بیگ زاده معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خراسان شمالی در ادامه این مراسم افزود: کرسی های آزاد اندیشی موجب توسعه علمی کشور می شود و این کرسی ها موجب ایجاد فضای اظهار نظر آزاد خواهد شد.

وی ادامه داد: برگزاری کرسی های آزاد اندیشی سبب آشکار شدن حقیقت و کمک به پیشرفت کشور می شود.

بیگ زاده سالم باقی ماندن محیط اجتماعی از آسیب ها، انجام نقادی صحیح بر اساس اصول از دیگر اهداف برگزاری مسابقات مناظره در دانشگاه ها است.

وی تاکید کرد: دانشجویان در مسابقات مناظره باید مواردی همچون استفاده از تمام مراکز علمی، ترغیب برای استفاده از همه گروهای مختلف دانشجویی و ... را مورد نظر داشته باشند.

شناخت مردم از اوضاع باید با کرسی های آزاد اندیشی و نقدها بالا رود

حجت الاسلام و المسلمین یوسفی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های آزاد اسلامی خراسان شمالی همچنین در این مراسم بیان کرد: نقش کرسی های آزاد اندیشی و مناظرات دانشجویی در گام دوم انقلاب بسیار مهم است.

وی گفت: شناخت مردم  از اوضاع باید با کرسی های آزاداندیشی و نقدهای داخل دانشگاه ها بالا رود.

ارتقاء جایگاه خردورزی از دست آوردهای مناظرات دانشجویی

محسن رحمانی سرپرست جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی نیز در ادامه گفت: خراسان شمالی میزبان مرحله منطقه ای هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با حضور 16 تیم دانشجویی از 9 استان کشور است که در پایان سه تیم دانشجویی به مرحله کشوری این مسابقات راه پیدا می کند.

وی افزود: با توجه به فرمایشان مقام معظم رهبری در ارتباط با ایجاد کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی در دانشگاه ها که فرمودند" بدون آزاد اندیشی، این رشد اجتماعی، علمی، فکری و فلسفی امکان ندارد"، باید با کنار هم قرار دادن افکار، سلیقه ها، زمینه پیشرفت را در جامعه فراهم کنیم.

رحمانی ادامه داد: مناظره های دانشجویی مصداق بارز کرسی های آزاد اندیشی هستند و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی اظهارکرد: اگر بخواهم همراه شاهد رشد و رونق توسعه فرهنگی باشیم باید نقش دانشجویان را در این عرصه تقویت کنیم.

این مقام مسئول تاکید کرد: در مناظره های دانشجویی، دانشجویان تحمل آرا و نظرات مخالف و نقد را تمرین می کنند، بنابراین وقتی وارد محیط خانواده و جامعه می شوند قدرت تحمل در برابر نظرات یکدیگر خود به خود افزایش پیدا می کند.

به گفته وی آگاهی بخشی، گسترش فرهنگ نقدپذیری و ارتقا جایگاه خردورزی از دستاوردهای مناظرات دانشجویی هستند که در رشد و بالندگی در جامعه به ما کمک خواهد کرد.

رحمانی گفت: نکته قابل توجه در مناظرات این است که باید به اصول و مقررات مناظره، اخلاق مداری و گفت و گوی علمی پایبند باشیم و اگر بخواهیم همواره شاهد روند رو به رشدی در ارتقاء جایگاه مناظرات دانشجویی باشیم باید آراء و نظرات کاربردی دانشجویان در تجزیه و تحلیل مسائل روزه جامعه و همچنین مسائل توسعه ای استانی و ملی مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: در این صورت دانشجویان خود را به ساختار مدیریتی در سطح استان و کشور نزدیک تر می کنند و با ایجاد تعامل و اعتماد متقابل بین دانشجویان و بدنه مدیریتی کشور سرعت حل مسئله افزایش می یابد.

قوپرانلو مدیر کل سیاسی استانداری خراسان شمالی نیز در این مراسم اظهار کرد: مسابقات مناظره برگرفته از تداوم فکری است و از پیشینه طولانی برخوردار است.

وی افزود: تحمل عقاید مخالف و یادگیری یکی از مهمترین هدف های برگزاری مناظره است.

مرحله منطقه ای مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران  با حضور استان های کرمان، یزد، سمنان، مازندران، گیلان، قم، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی از ۱۸ تا ۲۰ آبان ماه در بجنورد برگزار می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha