• چهارشنبه / ۲۲ آبان ۱۳۹۸ / ۱۸:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 98082214792
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

با هدف احیای صادرات محصولات کشاورزی؛

پایانه محصولات گلخانه‌ای در خراسان جنوبی راه‌اندازی می‌شود

پایانه محصولات گلخانه‌ای در خراسان جنوبی راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/خراسان جنوبی مجری طرح توسعه گلخانه ای کشور از راه‌اندازی پایانه محصولات گلخانه‌ای در استان خبر داد و گفت: اگر این پایانه احداث شود، گلخانه داران دیگر نگرانی در خصوص بسته بندی، بازاریابی و صادرات نخواهند داشت.

ولی الله بنی عامری، چهارشنبه در حاشیه بازدید از مجتمع‌های گلخانه‌ای بیرجند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برنامه توسعه گلخانه‌های کشور به مدت ۱۰ سال از سال ۹۵ تا سال ۱۴۰۴ در دستور کار قرار گرفته که در این راستا ۴۸ هزار و ۳۵۵ هکتار گلخانه در تمام استان‌های کشور با بهره‌گیری از مزیت‌های هر استان ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به موفقیت ۹۵ درصدی این پروژه، تصریح کرد: تنش‌های محیطی و کمبود آب در برخی استان‌ها باعث الزام انتقال کیف سبزی و صیفی جالیز در فضاهای بسته شده است.

به گزارش ایسنا، مجری طرح توسعه گلخانه‌ای کشور با اشاره به شتاب اجرای این طرح در خراسان جنوبی، بیان کرد: در این راستا طبق تفاهم‌نامه‌ای در خراسان جنوبی هزار هکتار در شهرک‌های کشاورزی و ۷۰۰ هکتار در ۱۱ شهرستان به توسعه گلخانه‌های کوچک مقیاس و گلخانه‌های تجاری و سایه بان اختصاص می‌یابد.

بنی عامری اظهار کرد: این طرح به صورت مستقیم برای هشت هزار نفر اشتغال در استان ایجاد خواهد کرد و هم‌چنین ۱.۵ تا دو برابر آن نیز اشتغال غیرمستقیم ایجاد می‌شود.

وی افزود: از این سطح تولیدات گلخانه‌ای کشور حدود ۲۱ میلیون تن محصول تولید می‌شود که تا پایان برنامه باید از این میزان ۱۰ میلیون تن به ارزش ۱۲ میلیارد دلار صادر شود.

وی بیان کرد: طی سال گذشته میزان صادرات این محصولات حدود ۵۰۰ میلیون دلار بوده که پیش بینی می‌کنیم امسال یک میلیون دلار صادرات انواع محصولات گلخانه‌ای را داشته باشیم و خراسان رضوی، افغانستان و بازار روسیه بازارهای هدف این صادرات هستند.

مجری طرح توسعه گلخانه‌ای کشور تصریح کرد: علاوه بر صادرات محصولات گلخانه‌ای، در حوزه صادرات سازه و تجهیزات گلخانه‌ای و خدمات فنی و مهندسی نیز فعالیت داریم.

بنی عامری اظهار کرد: برای افرادی که قبلا در این طرح ثبت نام کرده‌اند در نقاط مرزی تسهیلات اشتغال روستایی با نرخ چهار درصد و در سایر مناطق با نرخ شش درصد پرداخت می‌شود.

وی افزود: امسال نیز از محل تبصره ۱۸ تسهیلات برای اجرای این طرح‌ها پرداخت می‌شود و متقاضیان باید از طریق سامانه سیتا برای دریافت این تسهیلات ثبت‌نام کنند.

مجری طرح توسعه گلخانه‌ای کشور با اشاره به اینکه این تسهیلات سقفی ندارد، تصریح کرد: ۲۰ درصد هزینه‌ها آورده متقاضی و مابقی نیز از طریق تسهیلات پرداخت می‌شود.

بنی عامری افزود: در طی برنامه توسعه نیاز به مراکز مهارت‌آموزی برای تربیت کارگر ماهر و نیاز به تربیت مربی داریم که در همین راستا مصوب شد مرکز مهارت‌آموزی برای تربیت کارگر ماهر و مربیان آموزشی، ناظرین پروژه‌های گلخانه‌ای و ایجاد مرکز ارائه نوآوری‌های گلخانه‌ای در خراسان جنوبی احداث شود.

وی بیان کرد: درنظر داریم مرکز تهیه و توزیع نهاده‌های مصرفی گلخانه‌ها را در استان راه اندازی کنیم تا تولیدکنندگان بتوانند در قالب تعاونی‌های خود این نهاده‌ها را به صورت متمرکز تأمین کنند.

مجری طرح توسعه گلخانه‌ای کشور اظهار کرد: بزرگترین مزیت نسبی خراسان جنوبی اختلاف دمای زیاد شب و روز است که مزیت مهمی برای کشت گل‌های پیازی و گل رز محسوب می‌شود.

بنی عامری با اشاره به احداث گلخانه‌های الگویی خورشیدی، ادامه داد: در بخش گلخانه‌های کوچک مقیاس تثبیت جمعیت به خصوص در نواحی مرزی جزء اولویت‌هاست.

وی افزود: احداث سایبان‌ها مهم‌ترین عامل کاهش تبخیر و تنظیم شدت نور خورشید است که پایلوت آن در استان اجرا می‌شود.

مجری طرح توسعه گلخانه‌ای کشور با اشاره به به صرفه بودن گلخانه‌های کوچک مقیاس، ادامه داد: گلخانه‌های کوچک مقیاس با تجهیزات کم حتی در خانه‌ها احداث شده و دولت نیز با تسهیل روند دریافت تسهیلات و ارائه کمک‌های فنی و مهندسی به متقاضیان کمک خواهد کرد.

بنی عامری اظهار کرد: باتوجه به شوری آب در خراسان جنوبی، برنامه پایلوت آب شیرین کن خورشیدی در دستور کار قرار گرفته که امید است با تأمین اعتبارات مورد نیاز این طرح در طول برنامه نهضت گلخانه‌ای اجرا شود.

وی خاطرنشان کرد: آب شیرین کن خورشیدی با شیرین سازی آب چاه‌های کشاورزی شور آب مورد نیاز گلخانه‌ها را فراهم می‌کند.

مجری طرح توسعه گلخانه‌ای کشور با اشاره به تنوع بخشی محصولات در گلخانه‌ها، یادآور شد: اکنون بیش از ۱۰۰ نوع محصول در گلخانه‌ها تعریف شده است و این لیست همچنان ادامه دارد.

بنی عامری با تاکید بر بهره‌گیری از توان دانشگاهی، خاطرنشان کرد: با تمام توان در خدمت محققان دانشگاهی هستیم و در صورت مراجعه به ما از توان آنان در راستای توسعه این طرح بهره خواهیم برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha