• دوشنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۸ / ۲۲:۴۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98092519189
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رئیس دانشگاه اصفهان:

پژوهش باید برای حل مشکلات جامعه باشد

پژوهش باید برای حل مشکلات جامعه باشد

ایسنا/اصفهان رئیس دانشگاه اصفهان گفت: پژوهش‌ها باید در راستای حل مسائل و مشکلات جامعه باشد تا منجر به خروجی مناسب شود.

هوشنگ طالبی امروز (دوشنبه ۲۵ آذر ماه) در بیستمین مراسم هفته ملی پژوهش و فناوری و بیست و دومین آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: هفته پژوهش برای تجلیل از کسانی است که عمر خود را صرف فعالیت های پژوهشی می کنند. شاخص‌های پژوهشی در دانشگاه اصفهان نسبت به سال‌های قبل بهتر می‌شود و امسال نیز در این زمینه پیشرفت های چشمگیری داشته ایم.

وی با تاکید بر اینکه پژوهش‌ها باید در راستای حل مسائل و مشکلات جامعه باشد، تصریح کرد: در این صورت پژوهش خروجی و بازدهی مناسب خواهد داشت و باید در این زمینه گام برداریم.

به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه اصفهان یادآور شد: در دانشگاه اصفهان هر سال شاهد هستیم نسبت به سال گذشته از نظر شاخص های پژوهشی وضعیت بهتر شده است، خصوصا در مسائل کمی وضعیت بهتر از سال های گذشته است.

طالبی بر ضرورت داشتن نقشه راه فردی، گروهی و دانشگاهی برای پژوهش‌ها تاکید کرد و گفت: هر سال مقالات داخلی و خارجی دانشگاه‌ها افزایش می‌یابد که این امر موجب ارتقاء سطح کیفی دانشگاه می‌شود و جای تقدیر دارد.

وی افزود: شاخص ها برآمده از فعالیت های پژوهشی هستند و هر چه شاخص ها بتوانند فعالیت های پژوهشی را به صورت کیفی تر اندازه گیری و مطرح کنند، کیفیت کار پژوهشی در دانشگاه بیشتر خواهد شد. یکی از شاخص هایی که می تواند در امر پژوهش موثر باشد خروجی های حاصل از پژوهش است. یعنی پژوهشی انجام شود و خروجی داشته باشد.

رئیس دانشگاه اصفهان در رابطه با منتقدین به تعداد بالای مقالات گفت: کسانی که به بحث مقاله و مقاله پردازی انتقاد می کنند حق دارند. انتقاد می کنند که از مسائل اجتماعی و معضلات جامعه خودتان دور افتاده اید که از این نظر انتقادشان به جا و حق است. ما وظایفی در قبال توسعه مرزهای دانش داریم و نمی توانیم چشممان را ببندیم و بگوییم دنیا راه خودش را برود. مرزهای دانش هر روز توسعه پیدا می کند.

همچنین عضو هیئت علمی گروه ریاضی و آمار دانشگاه اصفهان نیز در این مراسم اظهار کرد: دوران تحصیل در دانشگاه باید بر فعالیت های علمی پژوهشی متمرکز شود تا نتیجه اثربخشی برای جامعه به همراه داشته باشد.

سعید اعظم با تاکید بر اینکه فعالیت‌های اعضای هیئت علمی و پژوهشگران باید به نفع کشور و مردم باشد، تصریح کرد: اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها باید عمر علمی خود را در راستای پژوهش‌های کاربردی و مناسب صرف کنند تا نتایج مفیدی برای کشور داشته باشد.

وی پژوهش را یک بسته تحقیق دانست که تمام اجزای آن باید به خوبی کار کنند تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

این استاد گروه ریاضی دانشگاه اصفهان اظهار کرد: نتایج پژوهش‌های برخی از رشته‌ها مانند پزشکی و داروسازی سریعتر از رشته‌های علوم پایه حاصل می‌شود.

وی تحقق پیشرفت های علمی را متکی بر اعضای هیئت علمی دانست و گفت: این افراد متوسط ۱۰ ساعت عمر خود را به کار علمی اختصاص می دهند که در طول ۳۰ سال قطعا نتایج مفیدی به همراه خواهد داشت.

اعظم اعضای هیئت علمی دانشگاه ها را منابعی مفید برای کشور معرفی کرد و گفت: پژوهشگران باید مراودات علمی در سطح جهانی داشته باشند، در غیر این صورت اطلاعات و پژوهش‌های آنها به روز نبوده و در مسیری مناسب پیش نخواهد رفت. مسئولان دانشگاه‌ها نیز باید امنیت کاری و پژوهشی اعضای هیات علمی را فراهم کنند.

این استاد دانشگاه اصفهان همچنین گفت: وجود امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در دانشگاه‌ها، حقوق کافی برای اعضای هیئت علمی و آزادی ذهن آنها، سیاستگذاری کلی، داشتن نقشه راه، امنیت شغلی و نیز پیشگیری از تغییر مداوم قوانین دانشگاهی و علمی را از بسترهای مورد نیاز برای ایجاد شرایط لازم پژوهش‌های علمی است.

در پایان این مراسم از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه اصفهان در بخش‌های مختلف تجلیل شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha