• دوشنبه / ۲ دی ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98100201376
  • خبرنگار : 50081

اجرای طرح‌های تحقیقاتی بر روی پروتئین‌های ضد میکروبی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

آزمایشگاه

ایسنا/خراسان رضوی مدیر گروه آموزشی میکروب‌شناسی و ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اجرای پروژه تحقیقاتی در زمینه‌ ساخت آنتی‌بیوتیک‌های پروتئینی که یک نیاز جهانی به حساب می‌آید، در این گروه خبر داد.

دکتر کیارش قزوینی با اعلام این خبر، اظهار کرد: با گسترش عفونت‌ها و مصرف بی‌رویه و خارج از اندازه‌ آنتی‌بیوتیک‌های معمول، باکتری‌ها و سایر میکروب‌ها در قبال آنها مقاوم شده و رفته رفته، این داروها به مواد بی‌خاصیتی تبدیل می‌شود که گاه فقط ارگان‌های سالم بدن را از بین می‌برد و بر میکروب‌ها بی‌اثر است. پیش‌بینی می‌کنند که تا حدود ده سال دیگر، آنتی‌بیوتیک‌های فعلی، هیچ کاربرد و مصرفی نداشته باشند و دیگر نتوانیم از آنها برای از بین‌بردن میکروب‌ها استفاده کنیم.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: ساخت پروتئین های ضدمیکروبی جدید، هنوز در هیچ نقطه‌ای از دنیا به مرحله‌ فروش دارو در بازار نرسیده و حتی در پیشرفته‌ترین مراکز دنیا هم در مرحله‌ کارآزمایی حیوانی یا بالینی انسان قرار دارد و هنوز در حال گذراندن این فازهای تحقیقاتی است.

وی با بیان اینکه «آنتی‌بیوتیک‌ها از موادی که قارچ‌ها برای از بین‌بردن رقبای‌شان یعنی باکتری‌ها تولید می‌کردند ساخته می‌شده است»، افزود: جدا از آنتی‌بیوتیک‌های مصنوعی، بسیاری از سلول‌های انسانی و غیر انسانی، راهکارهای دیگری در مقابله با عفونت‌های باکتریایی داشته‌اند که اکنون مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است.

مدیر گروه آموزشی میکروب‌شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: همکاران ما منتظر محققان دیگر کشورها نشدند و تحقیقات وسیعی را در این زمینه آغاز کرده‌اند و موفق شده‌اند پروتئین‌هایی که در سلول‌های انسانی مانند پروتئین‌های بزاق و اشک و دیگر مکانیسم‌های پایه‌ای بدن انسان وجود دارد را  بیان و تخلیص کنند که ساخت این پروتئین‌ها محسوب می‌شود. بعضی دیگر از جانوران مانند خزندگان، ماهی‌ها و حشرات نیز انواعی از این پروتئین‌ها را تولید می‌کنند که در گروه میکرب‌شناسی و ویروس‌شناسی به طور آزمایشگاهی در حال تحقیق بر روی آن هستیم و تعدادی از آنها نیز ساخته شده است.

براساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، قزوینی تاکید کرد: سه سال است که با چند دانشجوی دکتری و کمک استادان مختلف پنج نمونه از بهترین پروتئین‌ها را با روش‌های جدید بومی‌سازی کرده‌ایم که بسیار ارزان‌تر از نمونه‌های خارجی است و اکنون این نمونه‌ها در مراحل آزمایشگاهی هستند و نتیجه گرفته‌ایم که بر روی طیف گسترده‌ای از باکتری‌ها مؤثر هستند.

وی در خصوص پروتئینهای ضدمیکروبی که توسط متخصصین دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال ساخت است، اظهار کرد: در این گروه  بخش‌هایی از دانش پروتئین‌های ضدمیکروبی بومی‌سازی شده و بخش‌هایی هم اختصاصا تولید این گروه است و در حال حاضر قادر هستیم به طور مستقل این پروتئین‌ها را تولید کنیم و دو دارو مراحل تست آزمایشگاهی و حیوانی را طی کرده و در حال ورود به فاز بالینی است.

مدیر گروه آموزشی میکرب‌شناسی و ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: در نخستین فاز انسانی قرار است این تولیدات را در قالب پماد یا ژل برای درمان زخم پای دیابتی و سپس برای زخم‌های عفونی دیگر استفاده کنیم و سپس به فاز بعدی برویم که برای عفونت‌های گوارشی از فرم‌های خوراکی و تزریقی استفاده خواهیم کرد. از آنجا که فرم‌های مالیدنی و موضعی، تعامل کمتری با بدن دارند شکل مناسبی برای تست‌های بالینی است و براساس نتایج این فرم‌های پروتئین‌های ضدمیکروبی، تصمیم به تولید سایر شکل‌های دارویی می‌گیریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.