• چهارشنبه / ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 98121411045
  • خبرنگار : 71282

پیشنهاد افزایش ۶۰ درصدی دستمزد کارگران

پیشنهاد افزایش ۶۰ درصدی دستمزد کارگران

رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمامی با بیان این‌که افزایش حداقل مزد سال آینده کارگران باید بین ۵۸ تا ۶۰ درصد باشد، گفت: کارگران هشت سال دوران جنگ هیچ‌گونه افزایش مزدی نداشتند و شرایط را درک کردند. امروز که معیشت آنها دچار مشکل شده دولت و کارفرمایان برای ماندگاری سفره‌های آنها باید به کمک بیایند.

فتح‌الله بیات در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اعلام رقم چهار میلیون و ۹۴۰ هزار تومان هزینه سبد معیشت کارگران، اظهار کرد: افزایش یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی هزینه ماهانه معیشت کارگران و رسیدن از سه میلیون و ۷۵۰ هزار تومان به چهار میلیون و ۹۴۰ هزار تومان نشان می‌دهد که قدرت معیشت خانوارهای کارگری ظرف یک سال چقدر افزایش یافته است. با توجه به اینکه تعیین این رقم در کمیته دستمزد شورای عالی کار و با توافق نمایندگان کارفرمایی و کارگری صورت گرفته، لازم است مذاکرات دستمزد ۱۳۹۹ به این سمت پیش رود.

وی ادامه داد: اگرچه هزینه زندگی کارگران بیش از این رقم است، ولی اعلام رقم چهار میلیون و ۹۴۰ هزار تومان به منزله‌ پذیرفتن شرایط دشوار زندگی کارگران و افزایش هزینه‌های زندگی آنها است که از این جهت می‌تواند در جریان مذاکرات مزدی راهگشا باشد.

این مقام مسئول کارگری با بیان این‌که اعضای شورای عالی کار باید در تعیین رقم دستمزد سال آینده کارگران معیشت خانوارهای کارگری را در اولویت قرار دهند، اظهار کرد: دستمزد باید به گونه‌ای باشد به خانوارهای کارگری قدرت خرید بدهد. اگر معیشت و تامین هزینه‌های زندگی کارگران را پوشش ندهد در سال آینده دچار مشکل خواهد شد.

بیات افزایش دستمزد را حق قانونی کارگران دانست و گفت: کارگران کارگاه‌ها را محل رزق و روزی خود می‌دانند و در همه حال شرایط کارفرما و مشکلات آنها را درک کرده‌اند. حتی در هشت سال دوران جنگ که دستمزد کارگران هیچ‌گونه افزایشی نداشت. امروز که معیشت خانوارهای کارگری به سختی می‌گذرد لازم است دولت و کارفرمایان به میدان بیایند و در جهت تامین معاش آنها گام بردارند.

رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی درباره‌ی پیش‌بینی افزایش دستمزد سال آینده کارگران اظهار کرد: از نظر ما دستمزد سال آینده باید بین ۵۸ تا ۶۰ درصد افزایش داشته باشد، چون رقم سبد معیشت کارگران و همچنین مقایسه خط فقر و معیشت این را نشان می‌دهد اگر یکبار برای همیشه افزایش مزد کارگران واقعی شود، تصمیم‌گیری در شورای عالی کار برای سال‌های بعد آسان‌تر خواهد بود. ولی اگر شرایط کارگاه‌ها و کارفرمایان را هم بخواهیم در نظر بگیریم معتقدم که افزایش دستمزد نباید کمتر از ۳۵ درصد باشد.

بیات در پایان درباره افزایش ۱۵ درصدی حقوق کارمندان دولت گفت: این رقم در شرایط اقتصادی سال آینده که قابل پیش‌بینی نیست درصد کمی است، ولی چنین درصدی را نمی‌توان برای دستمزد کارگران اعمال کرد، چون کارمندان دولت از مزایای رفاهی و شغلی، حق جذب و سنوات برخوردارند ولی کارگران از کمترین مزایای حقوقی و رفاهی بهره‌مند نیستند.

به گزارش ایسنا، کمیته دستمزد شورای عالی کار در هفته‌های اخیر هزینه ماهانه سبد معیشت خانوارهای کارگری را چهار میلیون و ۹۴۰ هزار تومان تعیین کرد که این رقم در مقایسه با سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۴ ۱۰:۳۸

آخر شاهنامه این میشه چون کافرما اگر بخواهد افزایش دهد باید تعدادی از کارگران را تعدیل کند ما به این نتیجه رسیدیم که همان 15 درصد خوب است و در نتیجه 15 درصد افزایش حقوق کارگر ....

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۴ ۱۴:۴۰

ما یک مادر بزرگ خدا بیامرزی داشتیم که می گفت فقط از خدا چیزای بزرگ بخواهید مثلا خانه 1000 متری و نه کوچک چون خدا که بخیل نیست اگر داد یک دفعه بزرگش را بدهد و همه مشگلات حل شود .حالا این داستان حکایت این دوست ماست که می خواهد حکایت عقب ماندگی دستمزد البته به ادعای ایشان را که در سالهای نفت 140 دلاری و غیر تحریم نتوانسته ایم حل کنیم،در شرایط توقف صادرات نفتی و کسری بودجه 50 درصدی حل کند.برادر باش تا صبح دولتت بدمد.

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۴ ۱۵:۱۷

لطفا طوری افزایش دهید که ما کارگران هم زندگی خوبی داشته باشیم نه اینکه فقط نفس بکشیم

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۴ ۱۹:۰۶

ای خدا مگه خودت بداد این قشر کارگر زحمتش و بی اجر برسی،، فقط حرف بزنید، متاسفانه بی اجرا، بعداز جلسات مکرر و کمیسیونهای بی نتیجه،، آخرش هیچ،

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۵ ۰۲:۳۹

حق کارگر خوردن نداره. از وزارت آموزش و پرورش کمتر هستید به خدا. در عرض 2 ماه 2 بار افزایش حقوق داشتن. تازه حقوقاشون اضافه شده بود دوباره از اسفند یک و نیم تا دو میلیون تومان افزایش حقوق داشتن. تازه چی، امسال که کلا 5 ماه هم بیشتر کار نکردن. تازه اون 5 ماه هم اگر کار کرده باشن.. کارگر بدبخت توی برف و بارون و آلودگی و آنفولانزا و وقت و بی وقت و تعطیلی باید بره سرکار اون وقت معلم ها باید بمونن خونه استراحت کنن‌. در این مملکت بی صاحاب و ناعادلانه رو باید گِل گرفت. هنوز نتونستن یه تصمیمی برای افزایش حقوق کارگران و بازنشسته های بدبخت بگیرن😡😡

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۵ ۱۶:۳۱

خداااااااااااااااآاااااااااااآ