• سه‌شنبه / ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 99011205938
  • خبرنگار : 71542

پیشنهاد یک جامعه‌شناس به طلابِ داوطلبِ کمک به سالمندان غربی

پیشنهاد یک جامعه‌شناس به طلابِ داوطلبِ کمک به سالمندان غربی
عکس تزیینی است

در پی انتشار خبر اعلام آمادگی طلبه‌های جوان برای اعزام به آمریکا و اروپا به‌منظور مراقبت از سالمندان مبتلا به ویروس کرونا، یک جامعه‌شناس پیشنهادی خطاب به آنان و دیگر طلبه‌ها مطرح کرد. 

به گزارش ایسنا، اخیراً به دنبال شیوع ویروس کرونا در تعدادی از کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا، از جانب گروهی از طلبه‌های جوان خطاب به نهادهایی چون وزارت خارجه، اعلام شد که برای اعزام و پرستاری از سالمندان مبتلا به کرونا در این کشورها آمادگی دارند.

در واقع هفته پیش بود که از جانب «خانه طلاب جوان» در نامه‌ای به محمدجواد ظریف ـ وزیر امور خارجه کشورمان ـ درخواست شد که شرایط اعزام طلاب جهادی برای همراهی و کمک به بهبود بیماران سالمند یا دعوت از این بیماران جهت مداوا در داخل کشور یا هر نوع اقدامی جهت کمک به آنها، فراهم شود. 

در این نامه اشاره شده بود که «با توجه به عدم رسیدگی مناسب به سالمندان و نیازمندان مبتلا به کرونا در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به حکم وظیفه انسانی بر خود لازم می‌دانیم که برای یاری این دسته از بیماران اقدام کنیم.»

به دنبال این درخواست، مجید ابهری ـ جامعه‌شناس و استاد دانشگاه شهید بهشتی ـ پیشنهادی مطرح کرد. او با این مقدمه که با توجه به نیت خالصانه و صادقانه این جوانان، تذکر یک نکته دلسوزانه برای فرزندانم ضروری است تا شاید سنگ بنای یک حرکت خداپسندانه و مفید گذاشته شود، در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار گرفته، آورده است:

«آسایشگاه کهریزک به عنوان یک نهاد مردمی با سابقه‌ بالای ۵۰ سال، خدمتگزار سالمندان و معلولین است و در حال حاضر با ورود کرونا به این مرکز، جان این عزیزان در معرض خطر قطعی قرار گرفته است. معلولینی که حتی قادر به برداشتن یک قاشق یا خاراندن سر خود نیستند، دچار این بیماری کشنده شده‌اند.»


این استاد دانشگاه ضمن تشریح وضعیت کهریزک بیان می‌کند: «پدریاران و مادریاران اکثرا بعد از  ۱۸ تا ۲۰ ساعت کار طاقت‌فرسا به زمین می‌افتند. درصد قابل توجهی از مددجویان، نیازمند پوشک به دفعات متعدد در روز هستند. درصدی از این عزیزان دچار زخم بستر شده که نیاز به پرستاری و کمک را مزید بر علت می‌کند. بیشتر این مددجویان نیاز دارند تا کسی به آنها غذا بدهد چون خود به تنهایی قادر به خوردن و آشامیدن نیستند.»

این رفتارشناس همچنین با اشاره به این نکته حدود ۹۰ درصد از مدجویان هیچ ملاقات‌کننده‌ای ندارند؛ تأکید دارد که تنهایی و عزلت بر افسردگی و انزوای مددجویان افزوده است. از سوی دیگر تعداد قابل توجهی از ساکنان کهریزک دچار آلزایمر هستند و از پرستاران با گان (لباس مخصوص پرستاران) و ظاهر ویژه آنها، به شدت می‌ترسند که طبیعتاً همین موضوع، شرایط پرستاری را سخت‌تر می‌کند.

همچنین لباس‌های گرم و سنگین پرستاران باعث خستگی مضاعف آنها می‌شود. افزون بر اینها تاکنون تعدادی از پرستاران کهریزک هم به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. روی هم رفته، غربت و مظلومیت ساکنان کهریزک نیاز شدید آنها را برای یاری و دلسوزی نشان می‌دهد. 

ابهری با بیان اینکه اینها تنها گوشه‌ای از اوضاع مددجویان کهریزک است، درخواست خود را چنین مطرح کرد: «از طلاب مخلص و ایثارگر خواهش می‌کنم، همت علوی خود را صرف عزیزان هموطن ساکن در کهریزک کنند. همچنین علاوه بر طلاب جهادی، بهتر است، همه هموطنان، اعم از زن و مرد و پیر و جوان به یاد این فراموش‌شدگان باشند و برای پرستاری از آنها، هر اقدامی که در توان دارند؛ انجام دهند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۲ ۱۱:۱۳

چراغى كه به خانه رواست به مسجد حرام است كاش جواب طلاب هم بنوبسيد

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۲ ۱۱:۲۰

درود بر ابهری عزیز ودانا خداوند یارت وای بر ریا کارن وفریبکاران شرمشان باد

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۲ ۱۱:۳۷

ایسنا بخصوص خانم رحیمی درودتان باد گاهی یه کار هایی می کنید همه نقد ها وخستگی که هیچ کرونا از تنمون می رود کنار .ای ول اینو میگن توجه دقت هوش وتخصص در شناخت خبری چندین لایه

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۲ ۱۱:۴۱

مراهم بعنوان مترجم با طلاب بفرستيد من پارسال نمره انگليسى من ١٤ بالاترين در كلاس بودم

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۲ ۱۳:۵۷

حق با این آقاست چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است. کرونا باعث شد چه چیزها که نبینیم و نشنویم. کمک به همنوع کار خیلی خوبیه ولی نه وقتی در خانه نیازمند داریم. این بیماری دنیا را زمین گیر کرده وقت شعارهای سیاسی علیه غرب نیست. اگر توانی دارید به خانه بیاندیشید که غفلت خطاست.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۲ ۱۳:۵۷

حق با این آقاست چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است. کرونا باعث شد چه چیزها که نبینیم و نشنویم. کمک به همنوع کار خیلی خوبیه ولی نه وقتی در خانه نیازمند داریم. این بیماری دنیا را زمین گیر کرده وقت شعارهای سیاسی علیه غرب نیست. اگر توانی دارید به خانه بیاندیشید که غفلت خطاست.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۲ ۱۴:۴۲

درود به نویسنده حتی تیمارستان ها هم اوضاع بدی داره

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۲ ۱۵:۱۹

آقای دکتر مجید ابهری از اطلاع رسانی و آگاهی بخشی شما سپاسگزاریم.

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۳ ۱۵:۰۲

واقعا جای بسی تاسف است که طلاب علوم دینی هموطنان خودرا فراموش ودلسوزی به غربیان را فریادبزنند. یکی نیست بگوید اصلا امریکا شمارا راه میدهد؟ریاکاری هم حدواندازه ای دارد

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۴ ۱۳:۲۹

دست مریزاد، خیلی توصیه ی خوبی بود. آقایان طلاب جوان اگه راست می گین این گوی و این میدان، چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است، خصوصا اگه مسجد تو اروپا و آمریکای جهانخوار باشه!!!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۵ ۱۱:۲۱

البته همه اعمال به نیت بستگی دارد بایددید که با وجود این همه نیاز مند در داخل کشور هدف از این عمل خداپسندانه !! چه بوده است.