• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99011607951
  • خبرنگار : 50181

پروژه‌هایی که "جهش تولید" را در کرمانشاه رقم می‌زنند

 پروژه‌هایی که "جهش تولید" را در کرمانشاه رقم می‌زنند

ایسنا/کرمانشاه پروژه‌های پیشنهادی جهش تولید سال 1399 استان کرمانشاه در دو بخش اقتصادی و بخش زیرساختی و عمرانی بررسی شد.

حبیب‌الله وفایی در جلسه امروز (16 فروردین) ستاد جهش تولید استان، با اشاره به پیشنهاد 44 پروژه عمرانی و زیرساختی برای جهش تولید در استان کرمانشاه، گفت: بر اساس چارچوبی که در کل کشور تعریف شده اولویت اصلی با تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و محرک است و تا حد امکان از تعریف پروژه‌های جدید صرف نظر می‌شود.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: در تعریف پروژه‌های جهش تولید استان به اسناد بالادستی شامل سند رونق تولید، سند اقتصاد مقاومتی و سند اشتغال استان نیز توجه شده است.

به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه این پروژه‌ها در دو بخش عمرانی و زیرساختی و بخش اقتصادی تعریف شده که در بخش عمرانی و زیرساختی 44 پروژه پیشنهاد شده است.

وفایی تکمیل سامانه گرمسیری، تکمیل زیرساخت‌ها و راه دسترسی مرز سومار، فراهم کردن زیرساخت بازارچه‌های مرزی، تکمیل ساختمان پارک علم و فناوری کرمانشاه، بندرخشک (دهکده لجستیک)، تکمیل راه آهن غرب کشور، تکمیل پروژه قطار شهری، توسعه زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی استان، تکمیل زیرساخت‌های گلخانه‌ها، کریدور گردشگری بیستون به طاقبستان، تکمیل زیرساخت‌ پروژه‌های کشاورزی و دامداری و... را از مهمترین این پروژه‌ها برشمرد.

وی در ادامه از سال‌های 1397 و 1398 به عنوان سال‌های عطف نظام برنامه و بودجه استان نیز یاد کرد و گفت: در این دو سال اقدامات قابل توجهی انجام شد که مهمترین آنها کاهش 5.6 درصدی نرخ بیکاری کرمانشاه بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کرمانشاه اظهار کرد: در این مدت در حوزه برنامه‌ریزی استان نیز اقدامات خوبی انجام شد که نهایی شدن سند آمایش استان بعد از چهار سال مهمترین آنها بود.

در ادامه مهرداد سالاری معاون عمرانی استانداری کرمانشاه نیز با بیان اینکه پروژه‌های عمرانی و زیرساختی جهش تولید استان کرمانشاه در پنج محور اساسی تعریف شده، این محورها را شامل زیرساخت‌های جهش تولید در مسکن، زیرساخت‌های جهش تولید در صادرات، زیرساخت‌های جهش تولید در گردشگری، زیرساخت‌های جهش تولید شهری و زیرساخت‌های جهش تولید روستایی برشمرد.

وی عنوان کرد: در بخش مسکن بنا داریم زیرساخت‌های مورد نیاز برای احداث و تکمیل شش هزار واحد مسکونی را در استان فراهم کنیم که می‌تواند محرک سایر بخش‌ها نیز باشد.

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه در بخش زیرساخت‌های صادرات به دنبال تکمیل امکانات مرزها و بازارچه‌های مرزی استان هستیم، ادامه داد: در حوزه گردشگری نیز اگر شیوع کرونا مدیریت شود، رویداد کرمانشاه 2020 از مهمترین اولویت‌ها خواهد بود.

سالاری با بیان اینکه استفاده از اعتبارات دولت برای اجرای پروژه‌های جهش تولید جوابگو نیست، تاکید کرد: باید از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده کنیم.

وی تحقق این پروژه‌ها را نیازمند فراهم کردن زیرساخت‌های نرم افزاری خصوصا حذف رویه‌های غیرضروری دانست.

هدایت حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز از مهمترین پروژه‌های اقتصادی پیشنهادی برای جهش تولید در استان کرمانشاه یاد کرد و گفت: بهره‌برداری از دو منطقه ویژه اقتصادی اسلام آبادغرب و قصرشیرین از مهمترین این پروژه‌ها است که در منطقه اسلام آبادغرب بحث تامین آب و گاز باقی مانده و در منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین نیز تصویب نهایی طرح جامع در حال انجام است و باید به زودی تکمیل زیرساخت‌ها و فروش زمین دنبال شود.

وی همچنین توسعه نمایشگاه بین‌المللی کرمانشاه برای رونق بازار استان را نیز از دیگر پروژه‌ها برشمرد و یادآوری کرد: ساماندهی اصناف آلاینده نیز از دیگر بخش‌هایی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

ایجاد بازار سنگ، احداث شش بازارچه میوه و تره‌بار، توسعه فروشگاه‌های بزرگ، افزایش بازارچه‌های صنایع دستی و... از دیگر پروژه‌های اقتصادی جهش تولید استان کرمانشاه بود که حاتمی از آنها نام برد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه افزود: ایجاد مرکز نوآوری کرمانشاه و ایجاد فروشگاه‌های مجازی نیز از دیگر پروژه‌ها است.

حاتمی توجه به شهرک‌های کشاورزی و صنعتی، استفاده از ظرفیت اقتصادی سامانه گرمسیری، استفاده بیشتر از پتانسیل مرزها، ایجاد کشتارگاه و سردخانه، کمک به احیا واحدهای راکد و همچنین فعالسازی واحدهای تملک شده را نیز از دیگر این پروژه‌ها عنوان کرد.

وی یادآور شد: امسال بنا داریم چهار همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری را نیز در استان برگزار کنیم و همچنین سند سرمایه‌گذاری استان کرمانشاه نیز متناسب با جهش تولید تدوین خواهد شد.

به گفته این مسئول، تعیین تکلیف صنایع بزرگ استان خصوصا پتروشیمی اسلام آبادغرب، بیواتانول و ... نیز از پروژه‌های مهم جهش تولید کرمانشاه است.

حاتمی توجه ویژه به اقتصاد آموزش، اقتصاد ورزش، اقتصاد مسکن، اقتصاد فرهنگ و هنر و اقتصاد بیمه را نیز برای تحقق جهش تولید ضروری دانست.

وی با بیان اینکه برای تحقق جهش تولید نباید به دنبال ارائه پروژه‌ها و لیست فرمالیته باشیم، گفت: باید پروژه‌هایی را پیشنهاد کنیم که از دل آنها توسعه و اشتغال به دست بیاید.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه رسیدن به ادبیات مشترک برای تحقق جهش تولید را نیز بین مسئولین استان ضروری دانست و تاکید کرد: اگر مسیر جهش تولید را از ابتدا اشتباه آغاز کنیم، آثار مخرب آن بیشتر خواهد بود.

حاتمی گفت: برای این منظور نیازمند نظام داده‌ای منسجم در استان هستیم، اما متاسفانه نظام داده‌ها و نظام برنامه‌ریزی در استان کرمانشاه به خوبی عمل نمی‌کند.

وی تاکید کرد: به علاوه باید از پیشنهاد پروژه‌هایی که قابلیت اجرا ندارد  و یا بخش خصوصی گرایشی به آن نخواهد داشت، خودداری کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha