• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99013118535
  • خبرنگار : 50040

یک روانشناس:

خانواده های عزادار از کرونا در خانه سوگواری کنند/ شرایط بحرانی را بپذیرید

خانواده های عزادار از کرونا در خانه سوگواری کنند/ شرایط بحرانی را بپذیرید

ایسنا/گیلان یک روانشناس، با تاکید بر لزوم انجام سوگواری در داخل خانه و بین اعضای خانواده، عنوان کرد: صحبت کردن با اطرافیان و دوستان خیلی تسکین دهنده است و در این روزها ارتباط تلفنی برقرار کردن با خانواده های عزادار توصیه می شود.

دکتر زهره تیموری در گفت وگو با ایسنا، بحران کرونا را یک تجربه جدید و متفاوت دانست و اظهار کرد: نسل ما و نسل های قبل تر از ما نیز قرنطینه و ماندن در خانه را تجربه نکرده بودند.

وی با اشاره به آمار و ارقام روزانه مبتلایان و جان باختگان کرونا، افزود: این آمار و ارقام در نگاه اول فقط یک عدد هستند، اما وقتی تبدیل به اسم می شوند، عزیز یک خانواده بوده و نقش مهمی در زندگی خودشان بر عهده داشتند و از دست دادن آنان بسیار سخت بوده و خانواده آنان شرایط بدی را می گذرانند.

این روانشناس، با بیان اینکه نمی توان «از دست دادن» را از زندگی حذف کنیم، گفت: همه انسان ها گاهی دچار فقدان می شوند، اما شکل و شیوه این فقدان و از دست دادن متفاوت و مراحل کنار آمدن با آن نیز متفاوت است. در واقع گاهی تصادف های ناگهانی و بیماری های صعب العلاج می تواند عامل از دست دادن باشد.

تیموری، با اشاره مراحل پنج گانه از دست دادن، یادآور شد: بدن انسان یکسری مکانیزم دفاعی دارد و زمانی که یک اتفاق بد رخ می دهد این مکانیزم ها فعال می شود لذا یکی از مکانیزم ها و واکنش هایی که به دنبال از دست دادن تجربه می کنیم، مکانیزم دفاعی انکار است، یعنی با فکر نکردن و نپرداختن و نادیده گرفتن یک موضوع، وجود آن موضوع را انکار می کنیم. در این مرحله فرد از دست دادن را باور نمی کند.

وی عصبانیت و خشم را دومین مرحله دانست و متذکر شد: مرحله سوم مرحله چانه زنی است و فرد با خودش دیالوگ دارد و خودش را مقصر می داند و ملتمسانه به دنبال راه چاره است تا این کوتاهی را جبران کند و فرد از دست رفته را باز گرداند.

این روانشناس، با بیان اینکه در مرحله چهارم کناره گیری از فعالیت های اجتماعی و پرهیز از روابط خانوادگی و اختلال در خورد و خوراک و خواب بروز می کند، گفت: در این مرحله فرد دچار افسردگی شده است.

تیموری، مرحله پنجم را مرحله پذیرش دانست و تصریح کرد: در این مرحله نبود فرد از دست رفته کم کم احساس و پذیرش می شود و انسان با شرایط جدید زندگی کنار می آید لذا به صورت طبیعی این مراحل شش ماه تا ۱۲ ماه طول می کشد، اما اگر بعد از گذشت این مدت فرد هنوز باور نکرده و یا افسرده است، در آن مرحله توقف کرده و نیاز به متخصص دارد.

وی با بیان اینکه در از دست دادن حمایت و پشتیبانی اطرافیان خیلی لازم است، خاطرنشان کرد: به اشتراک گذاشتن غم و اندوه با دیگران بسیار کمک کننده است، اما امروز به واسطه شیوع بیماری کرونا حتی امکان حضور در مراسم تدفین وجود ندارد و لذا ممکن است فرد در مرحله انکار باقی بماند و حتی نتواند سوگواری کند. افرادی که در روزهای کرونایی عزیزی را از دست داده اند، مراحل پنجگانه را به سختی طی می کنند و توقف در یکی از مراحل پیش می آید.

این روانشناس، از خانواده های عزاداری خواست شرایط بحرانی را بپذیرند و اضافه کرد: شرایط فعلی خارج از کنترل ماست و مختص خانواده ما نبوده و کشور و دنیا با آن درگیر هستند لذا خانواده های عزادار عدم حضور اطرافیان در کنار خودشان برای تسلی دادن را به خاطر حفظ سلامتی بدانند و این نگرش کمک می کند.

تیموری، با تاکید بر لزوم انجام سوگواری در داخل خانه و بین اعضای خانواده، عنوان کرد: فرد باید فرصت ابراز احساسات را داشته باشد و برخورد منطقی زیاد کمک کننده نیست. البته صحبت کردن با اطرافیان و دوستان خیلی تسکین دهنده است و در این روزها ارتباط تلفنی برقرار کردن با خانواده های عزادار توصیه می شود.

وی با بیان اینکه باید احساسات دردناک را تجربه کنیم، یادآور شد: نه باید براساس احساسات رفتار کنیم و نه باید از آن احساسات فرار کنیم، زیرا توجه نکردن به احساسات در آینده به شکل کابوس، افسردگی، وسواس فکری و مشکلات اضطرابی سر باز می کند لذا باید احساسات را بروز دهیم تا سلامت روان ما حفظ شود و مراحل از دست دادن را به صورت طبیعی پشت سر بگذاریم.

این روانشناس، قرنطینه را نوعی فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی دانست؛ نه روحی و روانی و تصریح کرد: در این روزها خانواده های داغدار نیاز به حمایت و شنیده شدن دارند و نباید آنها را تنها بگذاریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha