• دوشنبه / ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 99031206949
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

/در حال بروزرسانی/

آتش روشن کردن؛ علت 6 حریق اخیر در جنگل ها/آتش جنگل‌های "دیل" گچساران خاموش شد

آتش روشن کردن؛ علت 6 حریق اخیر در جنگل ها/آتش جنگل‌های "دیل" گچساران خاموش شد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد پس از حدود یک هفته تلاش مسئولان و نیروهای مردمی آتش سوزی منطقه حفاظت شده خائیز در استان کهگیلویه و بویراحمد امروز دوشنبه ۱۲ خردادماه مهار شد. ‌

علت ۶ حریق اخیر در جنگل‌ها، روشن کردن آتش در طبیعت بوده است

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به دخالت عوامل انسانی در آتش‌سوزی جنگل‌ها گفت: حداقل شش مورد آتش‌سوزهای اخیر به دلیل روشن کردن آتش توسط افراد بوده است.

به گزارش ایسنا، مسعود منصور در جلسه ستاد بحران که به ریاست حسین کلانتری - استاندار کهگیلویه و بویراحمد - و با حضور معاون عمرانی استاندار، مدیرکل بحران استانداری، فرماندار گچساران و حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد، به تشریح وضعیت جنگل‌ها و اهمیت آن پرداخت و اظهارکرد: گاهی دعواهای محلی سبب می‌شود که به اراضی ملی آسیب جدی وارد شود اما حدود ۸۰ درصد آتش‌سوزی‌ها به‌صورت سهوی اتفاق می‌افتد.

رئیس سازمان جنگل‌ها با اشاره به اهمیت منطقه زاگرس به لحاظ پوشش جنگلی اظهارکرد: منطقه زاگرس به دلیل اهمیت بالا و شدت گرمایی که دارد، باید مورد توجه ویژه‌ای قرار بگیرد و امیدواریم بتوانیم برای حفاظت از مراتع و جنگل‌های زاگرس، استان کهگیلویه و بویراحمد را تقویت کنیم.

منصور در ادامه به برنامه‌های سازمان جنگل‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها و عرصه‌های منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: بر اساس سطوح جنگل و بر اساس رویشگاه یک «نرم» داخلی تعیین کردیم که بر اساس این نرم تجهیزات، اعتبارات و امکانات لازم تأمین می‌شود. به عنوان مثال در زاگرس برای هر ۶ هزار هکتار باید این تعداد نیروی، محافظ، مشخص اسم و رسم دار داشته باشد که بتوانند جنگل‌ها را پوشش بدهند.

رئیس سازمان جنگل‌ها در ادامه گفت: توافقی چهارجانبه میان جهاد کشاورزی، وزارت دفاع، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سازمان جنگل‌ها در منعقد خواهد شد تا در زمان آتش سوزی به سرعت پرواز انجام شود و در حال آماده باش باشند. این توافق را باید حتماً پیگیری کنیم تا حاصل شود و هنگام هر گونه آتش سوزی به‌سعت اقدامات لازم انجام بگیرد.

وی با بیان اینکه ما با این کار به دنبال رفع کمبود نیرو هستیم، گفت: با این نیروها باید قرارداد بسته شود و به لباس مخصوص ملبس شوند، برگه مأموریت و کارت شناسایی داشته باشند.

رئیس سازمان جنگل‌ها افزود: در جلسه‌ دیروز تصمیم گرفته شد که همه استان‌ها حداقل یک پهپاد داشته باشند که در این راستا باید به همه استان‌ها پوشش بیسیمی داده شوند این در حالیست که ۱۶ استان هنوز تجهیز نشده‌اند که در ادامه سال تجهیز آنها انجام خواهد گرفت.

منصور افزود: سیستم مانیتورینگ متصل به سیستم ماهواره‌ای را با سه قابلیت جهت حفاظت از منابع طبیعی راه اندازی کرده‌ایم. جنگل‌های ما منطقه به منطقه رصد می‌شوند تا اگر آتش سوزی انجام گرفت، یا تخلفی می‌شود، مشاهده شود حتی اگر در استانی حریق مشاهده نشود، از سیستم مانیتورینگ گزارش داده شود.

وی همچنین از راه‌اندازی سامانه اطلاع رسانی ۱۳۹ در کشور خبر داد و گفت: برای استان‌ها شماره ضروری به منظور اعلام آتش‌سوزی‌ها در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان جنگل‌ها در ادامه به کمبود تجهیزات برای مأموران منابع‌ طبیعی اشاره کرد و گفت: تجهیزاتی از قبیل لباس، دستکش، کفش و . . . هفته آینده خریداری و به استان‌ها ارسال می‌شود.

منصور افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد باید نقاط بحرانی را به لحاظ آتش‌سوزی شناسایی کنند و در آن مکان‌هایی که احتمال بیشتر آتش‌سوزی وجود دارد، دیده‌بان قرار دهد که یا حریق اتفاق نیفتد یا در بدو اتفاق مهار شود. در مسائل زیست محیطی اصل بر پیشگیری و اتفاق نیفتادن است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها وی به مشارکت‌های مردمی در مهار آتش سوزی اشاره کرد و گفت: هر ساله تعداد زیادی را تحت پوشش بیمه بی‌نام قرار می‌دهیم، تا اگر اتفاقی افتاد، آن‌ها تحت بیمه باشند.

آتش جنگل‌های "دیل" گچساران خاموش شد

‌فرماندار شهرستان گچساران از مهار و خاموش شدن اتش جنگلهای "دیل" این شهرستان خبر داد.

«علی خوانپایه» در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: صبح امروز دوشنبه ۱۲ خرداد آتش سوزی جنگلها و مراتع منطقه "دیل" گچساران با تلاش نیروهای مختلف مهار و خاموش شد.

وی اظهارکرد: نیروهای، مردمی، منابع طبیعی، محیط زیست، بسیج و سپاه، هلال احمر، تشکل‌های مردم نهاد، کوهنوردان، مردم روستاهای گناوه لری، آبریگون و دیل در مهار آتش سوزی کمک کردند.

فرماندار شهرستان گچساران در خصوص علت آتش سوزی بیان کرد: علت آتش سوزی معلوم نیست و در حال بررسی است.

مهار ۳ آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع بهمئی

فرماندار شهرستان بهمئی گفت: طی ۳ فقره آتش سوزی ۳۰ هکتار از عرصه‌های جنگلی و مرتعی این شهرستان طعمه حریق شد.

«حکمت الله سنایی» در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: روز یکشنبه ۱۱خبرداد ماه سه فقره آتش سوزی در جنگلها و مراتع ارتفاعات "قلعه نادر"، "تنگ ماغر "و ورودی شهر لیکک رخ داده است.

وی اظهارکرد: آتش سوزی قلعه نادر ساعت ۸ صبح آغاز و ساعت ۱۲ مهار شد، آتش سوزی تنگ ماغر ۱۴ شروع و ساعت ۱۷ مهار شد و ورودی شهر لیکک از سمت بهبهان ساعت ۱۲ شروع و تا ساعت ۱۳ مهار شد.

فرماندار شهرستان بهمئی خاطرنشان کرد: در این سه آتش سوزی  ۳۰ هکتار از گونه‌های عرصه های جنگلی، و مرتعی از بین رفت البته بیشتر خسارت مرتعی بود.

سنایی تصریح کرد: آتش سوزی ها با کمک نیروهای مردمی، بسیج، نیروهای منابع طبیعی، شهرداری، محیط زیست، فرمانداری، امدادگران جمعیت هلال احمر و مهار و خاموش شدند.

وی با بیان اینکه علت آتش سوزی ها هنوز مشخص نیست، ادامه داد: علت آتش سوزی در دست بررسی است.

فرماندار شهرستان بهمئی عنوان کرد: طی یک ماه اخیر حدود ۱۶ مورد آتش سوزی در جنگلها و مراتع و پسماند مزارع این شهرستان رخ داده است که بیشتر موارد پسماند مزارع بوده اند.

سنایی با بیان اینکه برای مهار و خاموش کردن آتش سوزی ها بیشتر از شاخه درختان استفاده می شود، تاکید کرد: در جاهایی که امکان حضور خودرو آتش نشانی  باشد آتش نشانی کمک می کند و تعداد کمی دستگاه دمنده داریم.

وی با قدردانی از کسانی که برای مهار آتش تلاش کردند از مردم خواست هنگام حضور در عرصه طبیعت با توجه به شرایط حساس منطقه و گرمای شدید از روشن آتش خودداری کرده و مراقبت بیشتری داشته باشند تا شاهد آتش سوزی جنگلها و مراتع شهرستان نباشیم.

فرماندار شهرستان بهمئی با اشاره به اینکه احتمال عمدی بودن برخی آتش سوزی ها وجود دارد، بیان کرد: این موارد در حال بررسی هستند و در صورت شناسایی طبق قانون از طریق دستگاه قضایی با عاملان آتش سوزی ها برخورد خواهد شد.

آماده باش ستاد مدیریت بحران"دنا" جهت کنترل آتش سوزی جنگل‌ها

‌فرماندار شهرستان دنا گفت: اعضای مدیریت بحران در تابستان گرم پیش رو بر آماده باش کامل باشند.

عبدالحمید پناهی در نشست کار گروه مدیریت بحران شهرستان با اشاره به آتش سوزی های اخیر استان در کهگیلویه و گچساران افزود: آتش سوزی در جنگلها  هشداری بوده که ما باید خود را برای بیش از توان خود آماده کنیم.

وی اظهار کرد: شهرستان دنا دارای طبیعت بکر و درختان بلوط هستند که باید با همه توان حافظ و نگهدار آنها باشیم.

فرماندار شهرستان دنا خاطرنشان کرد: خطاب به بخشداران گفت: با تشکیل نشست کار گروه مدیریت بحران در بخش ها و ساماندهی  دهیاران، نیروهای بسیج مردمی همچون گذشته که در مشارکت کنترل ویروس کرونا سنگ تمام گذاشته، این بار هم در این فصل گرما از هرگونه حوادث احتمالی آتش سوزی جلوگیری شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی فرمانداری شهرستان دنا، پناهی تصریح کرد: ضرورت دارد با توجه به کمبود امکانات برای کنترل آتش سوزی‌ جنگلها همه اعضای شورای اداری با تقسیم کاری همه کارکنان و وسایل نقلیه در حالت آماده باش کامل باشند.

گفتنی است که  در این نشست مقرر شد؛ همه اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان دنا آمادگی داشته باشند، در تمام مدت شبانه روز در دسترس باشند، آتش بر در اراضی محدوده منابع طبیعی با کمک تراکتور داران محلی و دهیاران ایجاد شود، به کشاورزان، دامداران در محدوده دشت ها، کوهستان‌ها توصیه شود تا زمین‌های کشاورزی خود را آتش نزنند.

آتش سوزی خائیز کنترل و مهار شده و در مرحله پایش است

‌معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: آتش سوزی منطقه حفاظت شده خائیز کنترل و مهار شده و در مرحله پایش است.

احد جمالی ‌افزود: آتش سوزی منطقه حفاظت شده خائیز در شهرستان کهگیلویه بامداد امروز دوشنبه کنترل و مهار شده و در مرحله پایش قرار گرفته است.

وی اظهارکرد: آتش سوزی در منطقه حفاظت شده خائیز کهگیلویه بامداد امروز دوشنبه کنترل و مهار شده است و باید مدیریت شود وتا ۴۸ ساعت آینده پایش صورت گیرد.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: آتش سوزی منطقه حفاظت شده خائیز پس از چهار روز متوالی، بامداد امروز کنترل و مهار شد.

جمالی خاطرنشان کرد: این آتش سوزی با تلاش همه جانبه و شبانه روزی نیروهای مردمی، سپاه، ارتش، بسیج، محیط زیست، منابع طبیعی و دیگر دستگاه ها و ادارات کنترل و مهار شد.

وی ادامه داد: در این آتش سوزی بخش های زیادی از مراتع، جنگل ها و گونه هایی از پرندگان، خزندگان، جوندگان و دیگر جانداران دچار خسارت شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: هر چند با وجود گرما و باد شدید و وجود کنده های نیم سوخته احتمال بازگشت آتش وجود دارد این موضوع باید طی ۲ روز آینده مدیریت شود و گروه هایی از نیروها همچنان در منطقه برای مقابله با شعله ور شدن مجدد حضور دارند.

منطقه حفاظت شده خائیز با ۳۳ هزار هکتار وسعت در ۱۵ کیلومتری از شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه و هم مرز با شهرستان بهبهان است.

آتش سوزی فعلا مهار شده است

در همین زمینه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد هم از مهار و خاموش شدن آتش سوزی جنگلها و مراتع منطقه حفاظت شده خائیز خبر داد.

سید اسد الله هاشمی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: آتش سوزی فعلا مهار شده اما نیروهای مختلف و مردمی همچنان جهت پایش و کنترل دقیق منطقه حضور دارند.

وی اظهارکرد: البته پس از گذشت ۲۴ ساعت و  مطمئن شدن از خاموشی کامل می توانیم بگوییم که آتش سوزی بطور کامل مهار و خاموش شده است.

گفتنی است که آتش سوزی منطقه حفاظت شده خائیز کهگیلویه که روز پنجشنبه ۸ خردادماه آغاز شده بود پس از تلاش های حدود ۸۷ ساعته مهار و خاموش شد.

لازم به ذکر است که هم اکنون آتش سوزی جنگلهای منطقه "دیل گچساران همچنان ادامه دارد، پیش از این دو مورد، آتش سوزی دیگری در ارتفاعات کوه خامی گچساران که ۲ خرداد شروع شده بود، رخ داده بود که پس از ۹۶ ساعت تلاش مهار شد.

ادامه دارد...

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha