• دوشنبه / ۲ تیر ۱۳۹۹ / ۱۸:۲۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 99040201784
  • خبرنگار : 50300

رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان عنوان کرد:

افزایش پایگاه‌های سنجش سلامت نوآموزان در خوزستان

افزایش پایگاه‌های سنجش سلامت نوآموزان در خوزستان

ایسنا/خوزستان رئیس آموزش و پرورش استثنایی خوزستان با بیان اینکه در سال گذشته، ۵۷ پایگاه سنجش سلامت در استان وجود داشت، گفت: اما امسال این تعداد به منظور حفظ فاصله اجتماعی در شرایط کرونایی به ۷۰ پایگاه افزایش یافته است.

علی ممبینی در جلسه ستاد سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ که امروز (۲ تیر) در اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به شرایط حاکم، طرح سنجش سلامت نوآموزان امسال با تاخیر و شرایط خاصی انجام می‌شود. هدف طرح به طور کلی این است که به بهبود کیفی آموزش و پرورش کمک شود و برخی از عوامل که بر افت تحصیلی دانش آموزان موثر است را کنترل کنیم. همچنین به دنبال این هستیم که مشکلات و اختلالات دانش آموزان را در حوزه‌های مختلف بینایی، شنوایی، تحصیلی و... شناسایی کنیم. در این طرح کودکان با نیازهای ویژه شناسایی می‌شوند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: همچنین هدف دیگر این طرح تهیه شناسنامه سلامت برای همه نوآموزان پایه اول و پیش دبستانی است تا همه اطلاعات جامع بهداشتی، آموزشی و خانوادگی کودکان در این شناسنامه وجود داشته باشد و تا پایان دوره متوسطه در اختیار کسانی قرار می‌گیرد که برای نظام آموزشی کودک برنامه ریزی می‌کنند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خوزستان در خصوص سنجش نوآموزان در سال ۹۸، بیان کرد: در سال گذشته، ۱۰۴ هزار و ۹۶۵ نوآموز را ارزیابی کردیم که از این تعداد ۶۹ هزار و ۷۰۷ نوآموز بدو ورود به پایه اول و ۳۵ هزار و ۲۵۸ نوآموز پیش دبستانی ارزیابی شدند. از این تعداد ۷۷ هزار و ۶۶۵ نوآموز شهری، ۲۵ هزار و ۳۷۱ نوآموز روستایی و هزار و ۹۲۸ نوآموز عشایری بودند. ما در حوزه سنجش نوآموزان عشایری در کشور اول هستیم و تنها استانی هستیم که سه پایگاه مختص ارزیابی دانش آموزان عشایری در نظر گرفته است.

ممبینی ادامه داد: از ۱۰۴ هزار و ۹۶۵ نوآموز، ۸۷ هزار و ۸۹۵ نوآموز در ارزیابی اولیه بدون مشکل تشخیص داده و به مدارس عادی معرفی شدند. همچنین ۱۷ هزار و ۶۹ نوآموز مشکوک به مشکل بودند. از این تعداد ۶ هزار و ۸۳۷  نوآموز مشکوک به مشکل بینایی بودند که به مراکز تخصصی ارجاع داده شدند. همچنین ۲ هزار و ۱۰۴ نوآموز مشکوک به مشکل شنوایی بودند. اگر طرح سنجش سلامت وجود نداشت مشکلات این نوآموزان بدون تشخیص باقی می‌ماند.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اهمیت آمادگی تحصیلی و سنجش هوش نوآموزان، گفت: سال گذشته ۷ هزار و ۹۰۱ نوآموز نمره لازم را در این مرحله کسب نکردند و به مرحله تخصصی هوش ارجاع داده شدند.  همچنین ۲۲۷ نوآموز مشکلات جسمی حرکتی داشتند و ۱۱۴ نوآموز برای ارزیابی تخصصی اوتیسم به مراکز تخصصی ارجاع داده شدند.  

وی تصریح کرد: ۳ هزار و ۵۹۰ نوآموز شهری، هزار و ۶۱۰ نوآموز روستایی و ۱۸ نوآموز عشایری دیرآموز در سال گذشته تشخیص داده شدند؛ یعنی بیش از ۵ هزار نوآموز در طرح سنجش سلامت سال گذشته، دیرآموز تشخیص داده شدند که نظام آموزشی ما باید سالانه برای این دانش آموزان برنامه داشته باشد زیرا این دانش آموزان در مدارس عادی درس می‌خوانند و اگر برنامه‌ای برای آن‌ها وجود نداشته باشد، دچار افت و ترک تحصیل می‌شوند.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی خوزستان با اشاره به اینکه طرح سنجش نوآموزان در حوزه سلامت نتایج خوبی دارد و اگر نوآموزان بدون سنجش وارد مدرسه می‌شدند مشکلات بیشتری پیدا می‌کردند، تصریح کرد: در استان خوزستان در حوزه پیش دبستانی با نگاه خوب استاندار، نزدیک به ۴۵ هزار و ۳۵۶ نوآموز شهری، ۱۷ هزار و ۸۶۸ نوآموز روستایی و هزار و ۴۷۹ نوآموز عشایری دوره پیش دبستانی را طی کرده‌اند. از نوآموزان عشایری هیچ هزینه‌ای دریافت نمی‌شود و کاملا رایگان است.

ممبینی تاکید کرد: در سال ۹۸، ۵۷ پایگاه سنجش سلامت در استان وجود داشت، اما امسال این تعداد به ۷۰ پایگاه سنجش سلامت افزایش یافته است. در سال گذشته هر پایگاه روزانه ۴۲ نوآموز را ارزیابی می کرد اما امسال هر پایگاه ۲۰ نوآموز را ارزیابی می‌کند و دلیل این کار نیز حفظ فاصله اجتماعی در شرایط کرونایی است.

استان خوزستان پیشگام در اجرای طرح سنجش سلامت نوآموزان

همچنین محمود معزی، معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خوزستان در این جلسه اظهار کرد: استان خوزستان پیشگام اجرای طرح سنجش سلامت نوآموزان است. یعنی اولین استانی که در اجرای این طرح سخت اقدام کرد، استان خوزستان بود و ما به صورت جدی این طرح را ادامه می دهیم. به طور طبیعی دانش آموزان استان خوزستان یک نیم‌سال تحصیلی نسبت به دانش آموزان دیگر استان‌های کشور عقب هستند؛ به این دلیل که خوزستان گرمسیر است و مدارس ما نسبت به سایر استان‌ها زودتر تعطیل می‌شوند.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: هدف طرح سنجش سلامت نوآموزان، جبران عقب افتادگی‌های آموزشی است. نوآموز قرار نیست الفبا را بیاموزد بلکه در دوره پیش دبستانی، بازی کردن، بهداشت، مهارت‌های اجتماعی و فردی، مسئولیت پذیری، حس تعاون، همکاری و مشارکت را می‌آموزد و خلاقیت و ابتکار کودک در دوره پیش دبستانی شکل می‌گیرد.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: طبیعتا امسال با توجه به شیوع بیماری کووید - 19 برای اجرای طرح سنجش سلامت با مسائل و مشکلاتی روبرو هستیم.

همچنین سیده فرانک موسوی، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خوزستان اظهار کرد: امسال با توجه به وضعیت پیش آمده، برای اجرای طرح سنجش سلامت حساسیت والدین و آموزش و پرورش دو چندان است و باید شرایطی را فراهم کنیم تا دغدغه و نگرانی والدین کاهش یابد.

به گزارش ایسنا، وی افزود:  همه عوامل اجرایی و فرمانداران باید کمک کنند تا شرایط لازم را مهیا کنیم و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، طرح سنجش سلامت نوآموزان انجام شود.

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خوزستان بیان کرد: با توجه به اینکه سال تحصیلی از 15 شهریور آغاز می‌شود، بنابراین باید همه برنامه ریزی‌ها طبق زمان پیش برود و طرح سنجش نیز زودتر انجام شود.

موسوی در پایان گفت: اگر بتوانیم پیش دبستانی را صد درصد پوشش دهیم، برای پایه اول و سال بعد مشکلات کمتری خواهیم داشت، ضمن اینکه طرح سنجش بخشی از مشکلات کودکان را حل می‌کند. بنابراین به والدین تاکید می‌کنیم که اگر کودک پیش دبستانی دارند، در این طرح شرکت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha