• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99042921197
  • خبرنگار : 50210

زور کرونا هم به پازل ناقص مدیریت پسماندهای عفونی اراک نرسید

زور کرونا هم به پازل ناقص مدیریت پسماندهای عفونی اراک نرسید

ایسنا/مرکزی کرونا هرچند شوم و بد یمن بود و ضررهای جانی و مالی زیادی به کشور و استان و دنیا وارد کرد، اما همین ذره ناچیز در برخی موارد مجبورمان کرد کارهای مفیدی هم انجام بدهیم، کارهایی که به بهانه های مختلف پشت گوش می انداختیم یا در پیچ و خم های متعدد گیر کرده بودند.

البته کرونا هم در برخی موارد نتوانست زور برخی امور بیاید و آنها رکورد عملیاتی نشدن خودشان را زدند، مواردی مثل مدیریت پسماندهای عفونی اراک که علیرغم شیوع کرونا و ارتباط مستقیم آن با بهداشت، همچنان ناقص اجرا می شود!

رضا میرزائی  در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و ضرورت مدیریت صحیح پسماندهای پزشکی در شرایط کرونایی، تشدید نظارت بر نحوه مدیریت پسماندهای پزشکی مراکز بهداشتی و درمانی استان از سوی کارشناسان پایش محیط زیست به صورت مستمرانجام می‌گیرد.

 وی با بیان اینکه نظارت و پایش مدیریت اجرایی پسماندهای بیمارستانی و ویژه و الزام به بی خطرسازی کامل پسماندهای تولیدی در بیمارستان‌ها مورد توجه است، افزود: فرآیند بی‌خطرسازی پسماند بیمارستان‌ها با استفاده از دستگاه‌های اتوکلاو در۲۱ بیمارستان سطح استان انجام می‌شود.

میرزائی  تصریح کرد: پسماندهای پزشکی باید مطابق با الزامات محیط زیست امحا شود و در بخش حمل و نقل هم تمهیدات لازم برای گندزدایی و ضدعفونی مستمر ناوگان حمل و نقل خصوصا خودروهای حمل کننده پسماندهای پزشکی و بیمارستانی در مراکزی که بیماران مبتلا به کرونا در آن تحت درمان هستند نیز باید در نظر گرفته شود و در ادامه پس از انتقال پسماندهای پزشکی به اماکن مخصوص دفن باید با شرایط ویژه و با رعایت همه ضوابط بهداشتی و ایمنی و به طور روزانه با مواد گندزدا و با آهک مخلوط و دفن شده و به طور کامل با خاک پوشش داده شوند.

وی در خصوص پسماندهای عفونی مطب‌ها و کلینیک‌های شهر اراک اظهار کرد: بیمارستان‌ها خوشبختانه مجهز به دستگاه اتوکلاو هستند و عملیات بی خطرسازی پسماندها انجام می‌شود، اما عمده مشکل در اراک رهاسازی پسماندهای عفونی مطب‌ها و کلینیک‌ها در سطل‌های زباله‌ شهری و مخلوط شدن آنها با پسماندهای عادی است، که در این شرایط عملا پسماندهای عادی هم حکم پسماند عفونی و بهداشتی را پیدا می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه هدف مجموعه محیط زیست، جداسازی پسماندهای عفونی از مبدا است، افزود: اخیرا شرکت بخش خصوصی جهت جمع‌آوری و انتقال و امحای پسماندها کار خود را در اراک آغاز کرده‌ است، اما هنوز پروسه به صورت کامل انجام نمی‌گیرد چراکه مقرر بود اتوکلاو مرکز در محل سایت دفن پسماند اراک تعبیه شود که زمین یا سوله لازم برای این کار توسط شهرداری اراک تحویل شرکت نشده است و تنها عملیات جمع‌آوری و انتقال توسط شرکت در حال انجام است.

میرزایی تاکید کرد: با وجود پیگیری‌های محیط زیست و آغاز به کار شرکت بخش خصوصی، هنوز پازل مدیریت پسماندهای عفونی مطب‌ها و کلینیک‌های شهر اراک تکمیل نشده است که باید در این امر تسریع شود و حتی پزشکان نیز از سرنوشت پسماندهای تولید خود و اتوکلاو آنها نیز مطلع باشند چراکه در حال حاضر پزشکان برای عملیات اتوکلاو هم هزینه پرداخت می کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha