• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۳۹۹ / ۱۷:۲۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99043022669
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

از هر ۵ ازدواج در چهارمحال‌وبختیاری یک مورد منجر به طلاق می‌شود

از هر ۵ ازدواج در چهارمحال‌وبختیاری یک مورد منجر به طلاق می‌شود

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون فرهنگی امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری گفت: براساس آمار اعلام شده نسبت طلاق به ازدواج در استان ۲۰.۵ درصدو در کشور این مورد ۳۳ درصد به ثبت رسیده است و این آمار نشان‌دهنده این است که از هر ۵ مورد ازدواج در استان یک مورد منجر به طلاق می‌شود.

طهماسب شیروانی ۳۰ تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: بر اساس آمار ثبت شده در سال ۹۸، ‭۱۴۰۳‬ مورد طلاق در استان به ثبت رسیده است که ۵۲۷ مورد از این تعداد طلاق در ۴ سال اول زندگی زوجین بوده است.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های اولیه زندگی مشترک، بسیاری از جوانان درک، آمادگی و آگاهی لازم را برای آغاز زندگی مشترک ندارند، افزود: ۴۰ درصد طلاق‌های استان در ۴ سال اول زندگی به ثبت رسیده است.

معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان با اشاره به اینکه حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد طلاق‌های سال گذشته با ‭۴۲۷‬ فقره بین  ۴ تا ۱۰ سال زندگی مشترک به ثبت رسیده است. ادامه داد: ‭۲۲۳‬ مورد از طلاق‌ها نیز بین ۱۰ تا ۱۵ سال زندگی مشترک و ‭۲۲۶‬ مورد نیز در بیش از  ۱۵ سال زندگی مشترک به ثبت رسیده است.

شیروانی بیان کرد: براساس سرشماری سال ۸۵، جمعیت جوان چهارمحال و بختیاری ‭۳۱.۷‬ درصد، در سرشماری سال ۹۰، ‭۳۷.۳‬ درصد و در سرشماری سال ۹۵، ۳۴ درصد بوده است.

وی با اشاره به اینکه این آمار نشان‌دهنده این است که جمعیت جوان چهارمحال و بختیاری روبه کاهش است، بیان کرد: استان ما از لحاظ جمعیت جوان در رتبه ۱۳ کشور قرار دارد و سهم جمعیت جوان استان از کشور ‭۰.۲۱‬ درصد است که نشان‌دهنده جمعیت متعادل جوان استان است.

معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: جوان‌ترین شهرستان استان، شهرستان فارسان با جمعیت جوان ‭۳۵.۵‬ درصد در رده سنی ۱۸ تا ۳۵ سال و پس از آن شهرستان‌های لردگان، شهرکرد، اردل، خانمیرزا، کوهرنگ، کیار، بروجن، سامان و بن رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند.

شیروانی با اشاره به افزایش میانگین سن ازدواج در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: براساس آمار طی سال ۹۵ میانگین سنی ازدواج زوجین در استان ‭۲۵.۳۲‬، درسال ۹۶، ‭۲۶.۶۱‬، سال ۹۷، ‭۲۶.۹۱‬ و در سال ۹۸، ‭۲۷.۵‬ به ثبت رسیده است.

وی  به میانگین سنی طلاق زوجین در چهارمحال و بختیاری اشاره و اضافه کرد: براساس آمار سال ۹۸، میانگین سنی طلاق زوجین در سطح استان ۳۴.۶۸ بوده است.

معاون فرهنگی و امور جوانان چهارمحال و بختیاری گفت: براساس آمار سال ۹۸، تعداد واقعه ازدواج ۶هزار و ۸۲۵ فقره به ثبت رسیده است.

شیروانی تصریح کرد: براساس آمار اعلام شده نسبت طلاق به ازدواج در استان ۲۰.۵ درصدو در کشور این مورد ۳۳ درصد به ثبت رسیده است و این آمار نشان‌دهنده این است که از هر ۵ مورد ازدواج در استان یک مورد منجر به طلاق می‌شود. 

وی در پایان یادآور شد: آمارهای اعلام شده صرفا بر حسب آمار در سازمان ثبت‌احوال کشور و استان است.

در ادامه حمید کریمی، مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری گفت: با کاهش جمعیت در استان طبیعتا شاهد کاهش جمعیت جوان استان خواهیم بود ولی وضعیت استان ما نسبت به استان‌های دیگر در وضعیت مطلوبی است.

وی در ادامه واقع‌بینی، گذشت طرفین، برنامه‌ریزی مسئولان و سرمایه‌گذاری دولت و دستگاه‌های اجرایی را از عوامل کاهش طلاق در استان برشمرد.

وی افزود: طی سال‌های ۹۷ و ۹۸، نزدیک به ۵۰۰ برنامه در هفته ازدواج توسط سازمان‌های مردم نهاد چهارمحال و بختیاری تحت نظر اداره‌کل ورزش و جوانان استان به صورت رایگان برگزار شد و شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه بودیم و ارزیابی دقیق در این خصوص با نظارت و کنترل صورت گرفت.

کریمی در ادامه بیان کرد: طی سال گذشته ۲ مرکز مشاوره تخصصی ازدواج در شهرستان شهرکرد راه‌اندازی شده است که در زمینه تعالی خانواده خدمات مشاوره ارائه می‌دهند.

وی با تاکید براینکه خانواده و زوجینی که توانایی مالی ندارند، می‌توانند از خدمات رایگان این مراکز استفاده کنند، ادامه داد: جوانان، خانواده‌ها و زوجینی که نیاز به خدمات مشاوره قبل از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج دارند، می‌توانند با دریافت معرفی‌نامه از خدمات مشاوره به صورت رایگان بهره‌مند شوند.

مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در سال ۹۹، با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، رویکرد این است که با شرایط کنونی و بحران کرونا حداقل ۳۰۰ کارگاه آموزشی برگزار شود و با استفاده از فضای مجای سلسله کارگاه‌های فضای مجازی با عنوان مهارت‌های زندگی و تسهیل ازدواج راه‌اندازی شده و به فعالیت خود ادامه دهند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: برنامه کلانی برای ازدواج بنیادی در سطح کشور وجود ندارد و همچنین با ورود افراد به فضای مجازی هویت فردی به تاخیر افتاده است.

مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری در پایان موانع فردی و اجتماعی تاخیر در ازدواج از جمله ادامه تحصیل، مشکل‌پسندی زوجین، فقر و تنگدستی، ترس از آینده، عدم توافق والدین دو طرف، نبود درک متقابل جوانان از خواسته‌ها و نیازهای یکدیگر، وجود خواهر بزرگتر برای دختر، آداب و رسوم، مسائل اقتصادی و اجتماعی و مشکل مسکن را از عوامل تاخیر در ازدواج جوانان استان دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha